Zuinig zijn maakt creatief


Ik kocht dus geen nieuw, tweedehands monopolybord, maar maakte er eentje zelf. De kinderen wilden vervolgens het volwassen monopolyspel heel graag gebruiken in hun spel. 

Nu klinkt dat heel leuk en pedagogisch verantwoord, maar als zij spullen gebruiken in hun spel dan raakt er vaak van alles kwijt of gaat het in een middag kapot. Het monopolyspel had de man al toen hij klein was en ik was een hele middag bezig geweest met dat monopolybord, dus mochten ze er niet alleen mee spelen. 

Daarom ging zoon maar zelf aan de slag. 
Hij maakte een bord, zette de delen aan elkaar met tape (zoals hij mij had zien doen) en hij ging helemaal los op eigen varianten van de kanskaarten ('lever al je huizen in' vond ik een gouden vondst :-)). Hij is er al de halve vakantie mee bezig. Tussen het tekenen en kleuren in wordt er enthousiast met het eigen monopolyspel gespeeld. Alle knuffelbeesten worden dan op de bank gezet en met de pionnetjes van het mens-erger-je-niet zijn ze dan rustig een uur zoet. Op dit moment wordt er geld gemaakt voor het spel. 

Tussen alle bedrijven door spelen we ook nog potjes kindermonopoly en loopt er een spel volwassen monopoly (dit spelen we in delen. Als je een foto maakt van het bord en je bundelt geld en straten per persoon, dan kan dat). 

Kortom: mocht je in de toekomst moeten kiezen voor makkelijk en snel of voor een zelf-maak-variant. Weet dan dat de kinderen meekijken. 

Ik ben ondertussen blij dat EN ons eigen monopolyspel nog heel en compleet is EN dat de kinderen zo leuk en creatief aan het creeeren en spelen zijn. Het is een win - win situatie wat mij betreft. 

Er is maar een nadeel... 
Bij alle varianten van het spel wordt ik constant genadeloos ingemaakt..... 

Reacties

  1. Wat leuk dat ze zo enthousiast ermee spelen! Mijn zus maakte ooit zelf cluedo en we spelen het nog steeds ruim 20 jaar later.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor, zo'n creatieve zoon.
    Nog een spel maken? Pak een schaar, download dit document, print, knip en speel... de Coronisten van Quaran(taine) met je hele huishouden! Spaar levensreddende middelen als WC-papier, koffie en WiFi-signalen, maar pas op voor de Rutte die zomaar nog meer beperkingen kan opleggen. En pas op voor hamsteraars die je spullen komen jatten.Koop anderhalve meter afstand, een luie stoel of -voor de echt hamsterende thuisblijvers- een driezitsbank. Verdien pandemiepunten met de sociaalste distance of de grootste persconferentie.
    https://drive.google.com/file/d/1E9UERsppECMgQW9LflQwx49WqYJKSqbw/view

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee hoor niks ingenaakt, jij laat een ieder winnen ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee echt niet. Ik heb zelfs allemaal extra regels ingevoerd in een poging om m'n kansen te verbeteren.... LOL!

      Maar helaas...Zelfs de regel 'betalen hoeft alleen als de ander ziet dat je op z'n straat komt' helpt niet. Kleuter kijkt me iedere keer scherp aan en zegt dan heel streng 'betalen!'

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts