Geen gezichtscreme meer (?)

Ergens halverwege de dertig ben ik gezichtscremes gaan smeren. Daarvoor smeerde ik niet. In het kader van het consuminderen en de vage ingredientenlijstjes van veel cremes besloot ik om weer zonder te gaan doen. 

Ik smeer nu zo'n 2 keer per week na het douchen mijn gezicht in met amandelolie, verder doe ik zonder. In het begin voelde mijn huid erg droog aan. Nu gaat het eigenlijk wel. Nou ben ik op een leeftijd waarop er meer rimpeltjes verschijnen, hoe langer je kijkt, dus ik weet echt niet of mijn huid er nu beter, slechter of hetzelfde uitziet. Zou niet-smeren op den duur zorgen voor meer rimpels?
Hoe verzorgen jullie je gezichtshuid? Zijn er mensen die niet smeren (of juist weer wel na een periode van niet-smeren). Wat is jullie ervaring met niet-smeren? Maakt het uit of je huid nog jong is of dat je al een wat 'rijpere' huid hebt?

Reacties

  1. 'k Smeer al jaren, vroegâh van YR nu Traay maar vin de laatste droog aanvoelen. En daarom ook nog af en toe een extra smeerseltje in de vorm van idd amandelolie
    Als 'k niet smeer hangen de vellen erbij en dat voelt nog vervelender,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik smeer met spul van waar kamille in zit. Omdat mijn huid zo droog is. Het is heel goedkoop en ik merk dat de huid minder strak staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben 57 maar ik kan niet zonder smeersel anders doet mijn gezicht zeer en krijg ik rauwe plekken.
    ik gebruikte altijd lorial van 6,95 maar dat werd steeds duurder.
    nu gebruik ik doosjes dove die kun je volgens mij overal voor gebruiken,
    en ik heb er nog 3 staan allemaal gekregen,dus kan nog even vooruit.
    Als het op is ga ik weer kijken wat ik gebruik ,ik kan dus niet zonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik na allerlei gedkope smeersels nu its van Olaz ( regelmatig in de aanbieding). De vellen hangen anders van mijn gezicht. Bovendien zit er in goede dagcreme ook bescherming tegen de zon. Mijn moeder van 92 heeft een perzikenhuidje, haar hele leven goed gesmeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb gezichtscrème, nog een flinke voorraad van toen ik daar nog stukjes over schreef. Ik heb laatst ook amandelolie gekocht, gewoon om eens te proberen. Laatst als in gisteren, dus ik weet nog niet echt in hoeverre dat werkt/fijn is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik de dagcreme van Weleda, geen idee wanneer ik daar ooit aan begonnen ben, want ik heb heel lang niks gesmeerd. Maar ik vind het nu 's morgens wel een oppepper, dus stoppen..... neuh!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een gezichtscreme met bescherming tegen zon, en W.eleda lippencreme. En nu in de winter amandelolie na het douchen (voor het afdrogen). De jeuk steekt als spelden. Heb in het verleden antihistaminica van de dokter gehad. Dat hielp wel, maar ik kwam er kilo's van aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik de super simpele dagcreme van het Kruidvat huismerk. Kost weinig, smeert een hoop :-) Uit onderzoeken van de Consumentenbond kwam volgens mij dat het weinig zin heeft om met dure toeters en bellen te smeren, dat een eenvoudige creme minstens net zo goed werkt.
    Weet niet of het veel helpt, maar het lijkt me wel ok om je huid een beetje te beschermen/onderhouden tegen weersinvloeden, vooral als je regelmatig buiten bent.

    Groetjes,
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gebruik je de creme in de bruine glazen potjesof deiets luxere variant voor verschillende huidtypes.?

      Gr Ellen

      Verwijderen
  9. Las laatst ergens een opmerking die via via van een schoonheidsspecialiste kwam. "Het doet er eigenlijk niet zoveel toe wat je smeert, als je maar smeert." Het masseren van de huid bevordert doorbloeding. Ik heb jarenlang creme van het kruidvat gebruikt. Vergelijk de ingrediënten maar eens met die van "dure" cremes. Nu O laz maar hoe dat kwam ????
    Fijne dag, groetjes, Thea R.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ook ik kreeg jaren geleden het zelfde te horen bij de schoonheidsspecialiste toen ik vroeg wat nu een goede creme was, het erop smeren is het belangrijkste en ook hangt het van je huid af , ik krijg bijvoorbeeld van creme van dr.v.d. hoog rode vlekken maar voor anderen kan het weer een geweldige creme zijn, ik smeer nu eigenlijk elke keer weer iets anders op mijn gezicht omdat ik voornamelijk gratis monstertjes gebruik. ik kreeg nog wel een waarschuwing mee over de ouderwetse creme van nivea in de bekende blauwe pot, die kun je beter niet gebruiken met strenge kou en ook niet in de zon omdat er vrij veel water in zit, maar dat is het enige waar je op moet letten verder is ook dit een prima creme.

      Verwijderen
  10. Ik gebruik al jaren kokosolie zowel 's morgens als 's avonds, werkt prima, heb totaal geen rimpels en ik ben toch al 44 jaar.
    Groetjes Dreadlocks

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Dreadlocks,
      Toen ik je berichtje las, herinnerde ik me dat ik nog een ongebruikt flesje kokosolie had.
      Dit heb ik tevoorschijn gehaald en ga ik 'ns proberen.

      Dank je wel voor de tip!

      Verwijderen
  11. ik gebruik al jaren vitemine e creme van etos geloof 5 euro voor dag en nacht het is goed om je huid te verzorgen vooral als je ouder word en voor al met dit weer het droogt anders te veel uit en zomers is het een bescherming voor de zon ik kan het je van harte aanraden mij schoonheid specialist zegt dat het er goed uit ziet en ben toch de 50 al ruim gepasseerd

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mijn huid is erg droog en ik smeer al vanaf mijn zestiende(ben nu 47). In de winter gebruik ik een vettere crème dan zomers. Smeer ik niet dan gaat mijn huid trekken en krijg ik rode plekken en dat wil ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb een gecombineerde dag- en nachtcreme van De Tuinen. Ik smeerde vroeger dagelijks, maar nu alleen als mijn huid erg droog en trekkerig aanvoelt. Met dit weer is dat op het moment best vaak, maar ik merk wel dat niet smeren went.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik smeer dagelijks. Mijn huid is nu in de overgang ook weer droger aan het worden. Omdat ik heel overgevoelig op allerlei zaken reageer (heb al voor 100derden euro's in mijn leven weggegooid) ben ik op zoek gegaan op internet. Als alternatief voor V.ichy N.eovadiol (want ook daar kan ik niet meer tegen) en wat andere merken koop ik nu Avène producten. hetzij via de Dermatheek op internet, hetzij in Duitsland of Frankrijk als ik daar ben. Ik hoor wel vaker dat het niet uitmaakt, zolang je maar smeert, maar voor mij gaat dat dus niet op.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Na het douchen, om de dag, smeer ik me helemaal in met kokosolie dat glimt erg op mijn gezicht. Dus kwartiertje later met gezichtdoekje gezicht afdeppen en simpele creme erop. Een kapster zei eens dat mijn gezicht zo mooi oplichtte.

    Tegenwoordig koop ik de merkcreme bij Ac**on met russische teksten erop, meestal 2-3 euro per potje.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik (56 jaar) gebruik inmiddels uiercreme: geweldig! Doe denk ik ruim een half jaar met een potje van iets meer dan 6 euro. Goede, echte voeding vind ik véél belangrijker dan een creme.
    Groet,Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik smeer niet. Ben ik dan de enige?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kennelijk ;-)
      Mag ik vragen hoe oud je (ongeveer) bent?
      En of je van smeren naar niet- smeren bent gegaan of dat je nooit creme gebruikte?

      Verwijderen
    2. Nee hoor, ik smeer ook niets. Ben 47 en heb, naar horen zeggen, opvallend weinig rimpels. Waarschijnlijk is het wel genetisch bepaald want mijn vader en moeder hebben ook nog behoorlijk strakke wangen.
      Vroeger wel eens van een vriendin gehoord dat haar dermatoloog haar vertelde dat je beter niets kan smeren omdat de huid zich beschermt tegen de crème door te verdikken en daardoor juist sneller rimpels veroorzaakt.

      Verwijderen
  18. Eindconclusie is volgens mij dat bijna iedereen iets op haar gezicht smeert.

    Ik aarzel nu toch om niet te blijven smeren. Vooral omdat ik er niet heel enthousiast over ben. Eerst die kokosolie maar 'ns proberen, want die staat hier toch ongebruikt in de kast.

    Als het besluit valt om toch weer gezichtscreme te gaan gebruiken dan wordt het waarschijnlijk iets van het Kruidvat of Weleda.

    Ik ken iemand die schoonheidsspecialiste is en erg in to natuurlijk. Zij vertelde mij dat met name de Franse cremes erg fout waren qua ingredienten (aardolie en dingen die kankerverwekkend zijn) . De goedkopere cremes van Hema en Kruidvat kon je volgens haar dan nog beter nemen. - bijkomend voordeel is dat Kruidvat huismerk niet op dieren getest is.

    Mochten er nog 40-plus niet-smeerders zijn met een perzikkenhuidje, dan hoor ik het heel graag! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb een aantal maanden geen crème mogen gebruiken van de dermatoloog i.v.m. behandeling. Dat was geen doen, ik kreeg een erg droge huid (is in het begin vaak zo), maar het bleef zo. Ik kreeg er toen lanette crème bij, wat ook wordt gebruikt om een eczeemhuid vet te houden. Ging iets beter.
    Van een rijke (lees: vette) crème verstoppen mijn porien en krijg ik pukkeltjes. Een goede balans heb ik helaas nog niet gevonden.

    Volgens diezelfde dermatoloog heeft een gezonde huis in principe geen crème nodig, je huid kan prima voor zichzelf zorgen. Al meldde ze er wel bij dat het voor veel vrouwen lastig is om geen crème te gebruiken, omdat ze vaker een droge huid hebben dan mannen. Ze vertelde ook dat je beter niet te vaak van product kunt wisselen, omdat je anders de kans loopt een allergie op te bouwen.

    Rimpels komen volgens mij voornamelijk doordat je huid veroudert door bijvoorbeeld zonlicht. Volgens mij is in de schaduw blijven nog de beste remedie tegen rimpels.

    Ben benieuwd of het je lukt zonder crème. Laat je weten hoe het afloopt?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat leuk om al die reacties te lezen! Ik smeer zelf gewoon wat voorhanden is, heb al heel lang niet gekocht en nu weer 2 nieuwe smeersels ontvangen, een grote pot Diadermine en een pompflacon Vision, gratis bij de trekpleister. Ben nu weleda aan het smeren. Voor mij maakt het merk niet veel uit, heb bijna nergens 'last' van, behalve la roche posay waar nou net niets in zou kunnen zitten waar je allergisch op kunt reageren. Zo zie je maar. Als ik weer zelf wat moet kopen ga ik wel voor petrolatum en microplastics vrij, maar eerlijk gezegd let ik daar bij de gratis producten niet speciaal op. Lekker consequent hè. 's avonds gebruik ik meestal ook amandelolie.
    Trouwens, mijn moeder van 82 heeft echt nooit gesmeerd en heeft een hele mooie zachte huid!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hier nog een enthousiaste cocosolie-smeerster (47 jaar, wel rimpels, maar nog niet zo erg). Ik ben voor alles allergisch, maar dit gaat al jaren goed. Ik smeer niet iedere dag, maar met guur weer wel twee keer per dag. Het is eigenlijk begonnen met ons eerste kind, die gaf ik altijd babymassage met deze olie en toen ontdekte ik dat ik er wel tegen kon. Voor mij dus geen keuze maar een laatste (red-)smeermiddel dat ik kon verdragen. Inmiddels hebben mijn man en vier kinderen de olie ook in gebruik voor van alles en nog wat. Je kunt er zelf mee koken, dat schijnt erg gezond te zijn. Maar ja, daar is het toch wat te prijzig voor (gezin van zes gebruikt iedere dag wel olie of boter nietwaar?!). Ik heb wel de organische olie en die kost ongeveer zes euro voor 500 ml. bij de 'gezond en wel' natuurwinkel. Met z'n allen doen we daar een maand of drie, vier mee. Ook gebruik ik de olie als zonnebrand olie, vorig jaar in Turkije geweest en niet verbrand, wel lekker bruin. Maar ik ga ook niet zo lang in de felle zon hoor, dat vind ik niet prettig.
    Je kunt ook gezichtmassage doen met wat olie, dat schijnt goed te zijn voor de doorbloeding en voeding van de huid..(doe ik dus ook).
    Maar al met al; de rimpels houden we niet tegen hoor dames! Als er iets tegen bestond had onze Beatrix ook geen rimpels, ze is immers de rijkste dame van Nederland?! Geeft ook niets, het is gewoon een feit dat je rimpels krijgt en 'so what'?! Het smeren is gewoon voor het lekkere gevoel van de huid.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik ben 47 en ik heb nog nooit een dag of nachtcreme op mijn gezicht gesmeerd en toch heb ik heel weinig rimpeltjes, misschien inderdd genetisch bepaald want ook mijn moeder (71) heeft opvallend weinig rimpeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Smeren met bio kokosolie en veel vocht drinken: water, sappen (versgeperst), kruidenthee. Vaak de lachrimpels trainen en veel slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. hallo ben 55, echt nul rimpels smeer ook nul,tis net als bij je voeten zei de voetpedicure hoe meer vetten je erop smeert des te droger je voeten worden

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Olijfolie, zo uit de fles. Lekker goedkoop en werkt perfect.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat leuk om te lezen wat iedereen zo al op zijn lijf en gezicht smeert. Ik behoor tot de groep van niet-smeerders. In het verleden gebruikte ik wel dagcrème, maar dat was nooit een succes. Altijd een rode huid. Na vele potjes en smeersels ben ik helemaal gestopt met smeren en sindsdien is mijn huid een stuk rustiger. In het begin misschien wat droog, maar daar merk ik nu niets meer van. En makkelijk hoor. Je bent zo klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn! Ik smeer dus weer omdat mijn huid wel erg droog werd na een poos niet smeren...

      Verwijderen
  27. Ik reageer nu pas op een blog uit 2013 maar toch hoop ik dat je het nog leuk vindt: ik gebruik een pot creme van de Jumbo (verzorgende creme). Deze is niet te dik en niet te dun, vet genoeg maar geeft geen glimmend hoofd. Smeer het ook op mijn schenen en ellebogen als die wat droog zijn. Voor mij geen dure tubes van dure merken meer, geen zin om voor fancy reclames te betalen! Oh ja.. ik ben bijna 53 en heb niet de illusie dat je veroudering kan tegengaan. Die rimpels komen toch wel. Lekker in je (rimpelige) vel zitten is belangrijker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha lekker in je rimpelige vel zitten... :-)
      Dat lukt hier wel hoor!

      Ik smeer nu het huismerk van de Etos, maar deze klinkt ook goed. Volgens mij zit er niet zo'n groot verschil tussen goedkope en dure crèmes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts