Pagina's

maandag 7 september 2015

Wasknijpers

Bij ons hangt de was nog altijd fijn aan het wasrek, binnen of buiten, het hele jaar rond. En dat werkt prima. Het enige waar ik me aan erger zijn de wasknijpers. Het lijkt wel of die dingen steeds slechter van kwaliteit worden. 

Ik heb al verschillende soorten geprobeerd: houten wasknijpers, verschillende soorten plastic wasknijpers. Het lijkt allemaal niet zoveel uit te maken. Die dingen gaan geregeld kapot. Sommige wasknijpers knallen bij de eerste keer open knijpen al uit elkaar. Heel irritant!
 
Wasknijpers 

Van de houten wasknijpers bewaarde ik in eerste instantie de losse delen om dan een frobelmoment in te lassen als de meeste knijpers uit elkaar gevallen waren. Met de plastic wasknijpers hoef ik dat niet eens te proberen: die knallen gewoon echt kapot. 

Klopt het nou dat die knijpers gewoon steeds slechter worden? Of kocht ik bij toeval een inferieure partij? (uh... vier inferieure partijen dan...) 

Wat voor knijpers hebben jullie? 
En hoe stevig zijn die?

18 opmerkingen:

 1. Ik heb ook al meerdere modellen plastieken wasspelden gehad maar de kwaliteit van vroeger vind ik niet meer. Nu heb ik nog enkele wasspelden van 30 jaar oud die nog even goed zijn of toen ik ze aankocht. Tegenwoordig zijn de knijpers van slechte kwaliteit en ik heb al meerdere soorten geprobeerd : zelfs die met die veren in het midden springen na ene tijdje uit elkaar. De beste wasknijpers, vind ik nog steeds de oude houten knijpers maar nadeel daarbij is wel dat die soms een houtkleur afgeven op het wasgoed als het gerief te lang hangt te drogen.
  Als ik kapotte plastieken knijpers heb, houd ik die opzij tot ik een nog eens ene stuk heb en maak daar dan, in 't geval ze passen, terug een wasknijper van. Ik heb zo meerdere wasknijpers uit 2 kleuren.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een paar jaar terug had ik hetzelfde probleem. Ik woon in het buitengebied en geniet vaak van de wind bij het was drogen aan de lijn.En dan bedoel ik een ouderwetse waslijn. Resultaat na 35 jaar mijn degelijke wasknijpers kapot gewaaid. Ik heb alle soorten houten wasknijpers gekocht, die ik tegen kwam. En wat waren die slecht van kwaliteit. Het liefste heb ik houten wasknijpers, maar het zijn uiteindelijk de plastieken van de IKEA geworden. Ze zijn redelijk goed, zijn na twee jaar nog heel. Maar best groot en onhandig om in de hand te houden, zeker als je er meerdere tegelijk wilt vast houden. Of ik heb kleine handen. Als iemand de tip heeft van goed houten wasknijpers laat het weten, ik koop ze meteen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van de Ikea houden het bij mij ook niet lang, maar net iets beter dan anderen.

   Als ik goede wasknijpers vind, dan laat ik het weten.

   Verwijderen
 3. Mijn houten exemplaren zijn best goed, maar mijn plastic exemplaren lijken het ook steeds sneller te begeven. Elke keer knapt er minimaal één kapot...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze zomer in Frankrijk in een supermarkt stevige plastic knijpers gekocht. Degelijke dingen waar je met gemak een zware spijkerbroek aan op kunt hangen.
  We zullen zien hoe lang ze meegaan......Houten knijpers geven snel af dus die heb ik niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De houten knijpers zijn ook slechter van kwaliteit geworden én geven af... dus die hoef ik ook niet meer. Mijn ouders zitten op dit moment in Frankrijk... misschien moet ik ze eens vragen of ze knijpers mee willen nemen...

   Verwijderen
 5. Ik dacht dat ik de enige was, maar ik heb precies hetzelfde. Ik had net een hele nieuwe collectie gekocht en als ik er daar nog 20 van heb is het Veel.

  Ik was weer opzoek gegaan naar houten, maar action verkoopt die niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht dat ik de enige was, maar ik heb precies hetzelfde. Ik had net een hele nieuwe collectie gekocht en als ik er daar nog 20 van heb is het Veel.

  Ik was weer opzoek gegaan naar houten, maar action verkoopt die niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat eas mij ook opgevallen. Ik heb nog wasknijoers van bijna dertig jaar oud. Die gaan nu kapot. In de jaren negentig had Aldi nog heel goede. Nu kan ik geen goede knijpers meer vinden. Of het plastic is zo slecht dat ze in no time afbreken. Of het plastic is beter en de veer deugt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bewaar je ze wel binnen? Ik had nl vroeger ook dat probleem, maar sinds ik ze binnen bewaar niet meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hangen aan het wasrek en die staat soms wel buiten (met was), maar 's nachts en als het regent altijd binnen.

   Verwijderen
 9. Ik weet wat je bedoelt! Die dingen gaan heel gauw kapot. Ik heb ze nu van de Kruidvat en dat is ook niet veel soeps.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb donkergrijze knijpers van emte. Hangen dag en nacht buiten en gaan toch zeker een jaar of 3 mee. (Niet de doorzichtige pakken.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik eens in de buurt van een Emte ben zal ik eens kijken.
   Met de huidige knijpers mag ik blij zijn als ze een half jaar volmaken...

   Verwijderen
 11. Dat zijn vast de wasknijpers van B.lokker, merk H.andy. Vreselijk, er zijn er deze zomer zoveel van geknapt. Gevaarlijk ook, want de scherpe stukjes plastic vliegen alle kanten op. Valt me trouwens op dat huishoudelijk gerei tegenwoordig van vreselijke kwaliteit is. Tja, B.lokker moet nu concurreren met winkels als A.ction,
  X.enos en K.ruidvat, enz. En goedkoop blijkt dan toch vaak duurkoop te zijn.

  Groetjes,
  N.


  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb al heel lang houten wasknijpers van het merk sorbo.
  Die bevallen mij goed en er gaat haast nooit een knijper kapot

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kreeg er van s.orbo in een baby doos. Die . Zijn fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb al mijn plastic knijpers weggegooid. Ze waren bros en knapten om de haverklap doormidden. Ik heb nu alleen nog houten wasknijpers, geërfd van mijn ouders. Mijn vader was van mening dat je nooit genoeg knijpers kunt hebben, dus die heeft ongeveer 25 jaar geleden honderden knijpers gekocht. Die vond ik toen ik mijn moeders huis leeg ruimde toen ze naar het verzorgingshuis ging.

  BeantwoordenVerwijderen