Pagina's

woensdag 7 september 2016

Geen brood smeren, toch brood mee

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan het opeten van thuis gesmeerde boterhammen. Sowieso hou ik niet van dubbelgeklapte boterhammen, maar dat is niet het enige. Ik vind het gewoon fijner om brood zelf te beleggen tijdens de maaltijd in plaats van klaargemaakte bammetjes even vlug weg te happen voor de lunch.

En dus kocht ik steeds vaker broodjes op mijn werk. Niet voor een schrikbarend groot bedrag, maar twee euro per dag x drie dagen in de week is toch meer dan 24 euro per maand. En dat kost het niet als ik eigen brood mee neem.

Na enig nadenken heb ik de broodtrommel van de man maar ingepikt. Een heel handig bakje van Sistema.
Het fantastische van dit bakje is, dat je (met boter besmeerde) boterhammen in het grote vakje kunt doen en er daarnaast ruimte is voor beleg (tomaatjes, komkommer, bakjes met hagelslag of roomkaas) in de twee kleinere vakjes.

Er zijn wat mij betreft twee voordelen:
- Het klusje van vooraf boterhammen beleggen vervalt.
- Ik hoef geen kleffe vooraf klaargemaakte boterhammen te eten.
Kortom: het is elders lunchen alsof je thuis bent, zonder een lunch te hoeven kopen.


Ik ben er blij mee!

Hoe lunch jij het liefste?

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben op het werk een keuken met koelkast, magnetron, kookplaat, broodrooster en blender. Ik heb standaard een bakje halvarine en zoet beleg in de koelkast staan, en neem elke dag vier plakken brood en hartig beleg mee. Vaak is het het wat oudere brood, dat ik dan rooster, zodat mijn dochters het versere brood mee naar school kunnen nemen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger, toen ik nog werkte en brood at, had ik altijd beleg in de koelkast en brood in de vriezer op werk. Want reeds besmeert brood: ieeeeeuwwww!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lunch elke dag op het werk, voor € 2,- per dag. Dat kan bij mij wel uit, gezien de hoeveelheden die ik eet. Daarnaast is het veel uitgebreider dan hoe ik thuis zou lunchen en eet ik meer gevarieerd. En dan tel ik het gemak nog niet eens mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen brood met boter en speculaasjes is lekker om na paar uur op te eten.
  Ik nam het ook apart mee en toen ik koolhydraatarm ging eten nam ik vaak een dunner omelette mee en bv gerokte zalmplakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat grappig, ik heb er nooit aan gedacht dat er mensen zouden kunnen zijn die thuis gesmeerde broodjes als lunch "ieuw" vinden.
  Toen ik nog werkte en als ik straks weer ga werken, smeer ik lekker mijn bammetjes hoor, geen problemen mee!

  BeantwoordenVerwijderen