Pagina's

dinsdag 25 augustus 2015

Huttendorp

Deze week is het huttendorp bij ons op het dorp, net zoals in heel veel dorpen in Zeeland. Van maandag tot en met vrijdag wordt er getimmerd, geverfd, er worden spelletjes gedaan en soms een uitje gemaakt. 

Zoon doet voor de eerste keer mee en heeft het ontzettend naar zijn zin. 

Ik zit nog maar even in zijn groepje als begeleiding. Pff ondanks weer eens de opmerking dat ouders nooit bij hun eigen kinderen zitten, kinderen ook moeten leren om zelfstandig te zijn en de rest van de bla. 

Soms is het moeilijk om vriendelijk te blijven met dit soort gezeur, want dat is het in mijn ogen. Want nee, ik ben geen overbezorgde of over-beschermende ouder. Zoon heeft een andere achtergrond dan de meeste andere kinderen en heeft daardoor een grotere behoefte aan veiligheid (lees aanwezigheid van zijn ouders, net iets meer duidelijkheid / voorbereiding enz), dan de doorsnee kleuter. En... surprise, surprise... ik ken mijn kind nou eenmaal een stuk beter dan iedere willekeurige muts die zoon vijf minuten heeft gezien en het dan nodig vindt om mij te komen vertellen hoe het volgens haar zou moeten. 

Hut

Verder was het trouwens hardstikke leuk. Fantastisch om te zien hoe kleuters dit soort dingen doen. Timmeren, verven, spelen in de hut: alles is even leuk. En al die verschillende karaktertjes kunnen ook weer andere dingen goed. Samen kunnen ze met wat begeleiding dan heel veel. 

Leuk is het ook dat hier op het dorp heel veel gedaan wordt met weinig. Hout, verf, spulletjes ter versiering: het komt overal vandaan. Een glaasje siroop met een appel erbij en het boeltje kan er weer tegen aan. 

Vermoeiend was het wel, dus deze moeder gaat fijn voor de beeldbuis zitten, met een kop thee en de voeten op een kussentje. 

Fijne avond! 
4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk initiatief! Dat hebben we (volgens mij) hier niet in de buurt, maar zou zeker een hele leuke happening zijn! En ja.. de betweters... grrr..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het zeker! Misschien is het ook wel Zeeuws.

   Verwijderen
 2. Ieder kind zet zijn/haar stappen naar zelfstandigheid op een ander moment. Ik geef mijn kinderen binnen veilige grenzen de ruimte als ze zelf aangeven dat ze ergens aan toe zijn en tot nu toe werkt dat prima. Helaas loop ik net als jij ook tegen mensen aan die daar een mening over hebben.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo doen wij het ook. Zoon maakt zelf zijn stappen voorwaarts en weet prima wat hij wel en wat hij niet durft. Het leuke is ook, dat als ik hem niet push (maar laat weten wat de opties zijn), dat hij dan eerder de meer spannende optie durft te proberen.

   Daarbij zag ik later, dat ook andere ouders fijn bij hun kleuter in de buurt bleven. Groot gelijk denk ik dan!

   Verwijderen