Pagina's

zondag 28 juli 2013

Kinderen en spullen, deel 2

in mijn vorige blogje schreef ik over de sloopvaardigheden en de nonchalance van onze gastkinderen ten opzichte van spullen.

Vandaag bleek echter dat sommige dingen die we zeggen en doen wel degelijk aankomen.

Wij zijn van die mensen die bij een zoekgeraakt of kapot onderdeel niet gelijk de hele hap in de vuilnisbak smijten.Niks daarvan! Wij hebben secondenlijm, naaigerei en google. Daarnaast nemen we de tijd om te speuren naar zoekgeraakte spullen en de kinderen laten we meezoeken.

Als er iets kwijt of kapot is, dan worden we niet heel boos maar we laten wel merken dat we er niet blij mee zijn en ze moeten meezoeken als er iets mist.

Vorige week was het koppelsuk van de peddels afgebroken op het water. We hebben 3 delen kunnen vinden, maar deel 4 bleef zoek. Ondanks dat bewaarde ik de andere 3 delen toch nog maar even.

Vanmiddag kwamen de jongens helemaal enthousiast aangerend: ze hadden het ontbrekende stuk gevonden! Niet alleen heel knap om een klein stukje zwart plastic te vinden in een meer met waterplanten en deels troebel water. Ook heel fijn dat ze het belang ervan hebben opgepikt.

Niet dat ze gelijk netjes zijn met spullen, maar er is hoop!

3 opmerkingen:

 1. Mooi :-) Je plant toch zaadjes bij die kinderen, wie weet komt er later nog wat van tot bloei. Soms lijkt het zo hopeloos, dingen die je kinderen of mensen vertelt of leert, maar ik probeer altijd eraan te denken dat je nooit weet wanneer het ineens bij ze naar boven komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dan al veel invloed, in zo'n korte tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt me sowieso op.
   Vorig jaar hadden we al ingesteld dat iedereen spullen draagt van de auto naar het strand. Dat gebeurde eerst morrend en daarna was het gewoon zo. Nu is het dus nog gewoon zo en pakt het ventje wat er vorig jaar ook was zoveel uit de auto als hij maar kan dragen (in plaats van zo min mogelijk).

   Echt bijzonder om te zien wat kinderen onthouden / hoe ze zich inpassen.

   Verwijderen