Een echte de Buyer

Na lang wikken en wegen kochten we vandaag eindelijk een nieuwe koekenpan: een echte de Buyer plaatstalen pan met een diameter van 24 centimeter. We zijn 'm nu aan het inbranden en dan gaan morgen de eitjes erin als test.

En de tefal pan.... die gaat weg! Ik hoop echt dat deze pan bevalt en dat we er een leven lang mee kunnen doen.


Overigens hebben we ook hierin op ons geld gelet: niet alleen zou de pan heel lang mee moeten gaan, we kochten hem ook nog eens in de koopjeshoek van de kookwinkel. Vrijwel dezelfde pannen kostten elders in de winkel 12 euro meer, alleen waren die 'vernieuwd'. Dit pannetje ging mee voor 20 euro en daarmee is ie nog goedkoper dan een beetje 'kwaliteits' tefalpan ook.

Reacties

  1. Inbranden ? Energie verspillen :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is nou niet echt een reactie waar ik iets mee kan...

      Verwijderen
    2. Dat is toch zo'n bijenwaspan? Volgens mij moet je die juist wel inbranden, met zout meen ik...

      http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/01/moestuin-maandag-8

      Verwijderen
  2. Hadden ze toevallig nog meer van die pannen in de koopjeshoek ;-)? Wij zijn ook op zoek naar een nieuwe pan en volg[d]en je zoektocht dus met interesse. Geef je ons nog een keer een update of de pan blijft bevallen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze hadden nog een paar precies dezelfde pannen in de koopjes hoek.
      Die zijn dus 24 cm in doorsnee.

      Voor ons met zijn tweetjes, of om eitjes in te bakken is het prima. Als bakpan voor een heel gezin is ie echt te klein denk ik.

      Overigens vond ik die andere plaatstalen pannen van de Buyer nou ook niet schrikbarend duur. Voor rond de 50 euro heb je wel een mooie koekenpan. Ze hadden ze ook van gietijzer (zou hetzelfde moeten werken, maar dan nog wat makkelijker in het gebruik) maar die waren zo loeizwaar dat mijn pols accuut in protest ging...

      Verwijderen
    2. Kijk eens op pannenland.nl

      Verwijderen
    3. Wij zijn ook met z'n tweeën, maar voor sommige dingen is een 28 cm pan wel handig. En voor een eitje of vegetarische burgers ofzo is die van 24 cm prima. Bij welke kookwinkel heb je 'm gekocht? Ik zal ook eens rond gaan neuzen op internet, maar wil 'm uiteindelijk toch in de winkel kopen. net wat je zegt, ik moet het ook voelen, want zo'n loeizware pan schiet ook niet op. De prijzen vallen me trouwens ook nog wel mee, als het een goede pan blijkt te zijn. Bedankt in ieder geval voor je info!

      Verwijderen
    4. We hebben nog een grote rvs pan waar we heel veel in kunnen bakken (roerbakken, noten roosteren, vlees braden en pannenkoeken bakken ed), maar misschien komt er nog wel een grotere plaatstalen pan bij als deze goed bevalt.

      We kochten hem in Rotterdam bij de outlet van Het Kookpunt.
      Mocht je daarheen gaan: het kookpunt ligt op het Zwaanshals (erg leuke winkel)in zo'n buurt die in de lift zit. Er zitten een hoop leuke winkeltjes in de buurt. Op het Zwaanshals, maar ook op de kade daarachter. Benthuizerstraat heeft ook wat leuke winkeltjes (is een eindje verderop). Niet heel consuminderig... maar toch... ;-)

      Verwijderen
  3. Oh leuk, daar hoopte ik stiekum al op, dat je hem in Rotterdam gekocht had. Kookpunt staat al een tijdje op mijn 'verlanglijstje' maar hoewel we in de buurt wonen, komen we zelden in 'de stad'. Vooral vanwege het parkeren overigens, we hebben geen chipknip, dus moeten in een parkeergarage parkeren. Altijd lastig, vind ik. Toevallig ook nog parkeertips? Want de wijk klinkt wel erg leuk, en leuke winkeltjes trekken toch altijd wel; we kunnen en willen tenslotte niet alleen maar consuminderen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja: parkeer buiten de stad en neem tram of metro!

    metrostation Capelsebrug is eenoptie (maar dan wel wat gedoe om op de Zwaanshals te komen) Beter is parkeren in Hillegersberg, in de buurt van station Noord en dan tram of bus nemen richting Zwaanshals. Ik weet even niet welke nummers dat zijn, maar dat vind je wel op 9292

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel. Waarschijnlijk gaan we morgen naar de stad. Heb er nu ook veel zin in en zelfs manlief ziet het wel zitten, geloof ik. Wel parkeren we dan op Slinge [bij zuid] dat is voor ons handiger/dichterbij. En we hebben, heel consuminderig, gelukkig nog gratis RET kaartjes liggen voor man, want die heeft nog steeds geen ov-chipkaart.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij val je met je neus in de boter! Er is oa morgen een evenement: http://www.rotterdam.nl/evenement:20579_swan_walk (Swan walk)

      En nog een link naar een overzicht van leuke winkeltjes daar: http://rondomhetzwaanshals.wordpress.com/leuke-winkels/

      Leuk! Veel plezier!

      Verwijderen
  6. Was erg leuk gister. Leuke wijk ook zeg! Dat sfeertje houden we wel van. Helaas niets van het evenement gemerkt, dat zal misschien pas later op de dag begonnen zijn [wij waren er 's morgens]. Nog niet helemaal geslaagd voor een pan, wel geweldige pannen hoor, van de Buyer, maar ik ben bang dat het dan toch een 24 cm moet worden, die 28 vond ik al behoorlijk moeilijk te tillen haha. Toch nog alles even overdenken. Had zowiezo al geen zin om de hele dag met zo'n zware pan te moeten zeulen. Klein nadeel van het OV. Later nog even het centrum ingegaan, omdat manlief nieuwe slippers nodig had, maar van die lijnbaan werden we beiden niet echt blij haha. Lekker gegeten in het zonnetje op de binnenrotte.
    Nogmaals bedankt voor al je info!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts