Pagina's

donderdag 16 mei 2013

Liever een geldboom

Nou heb ik deze week zo fanatiek staan spitten in de klei, dat onze schop het aan het begeven is. Niet de steel, maar het metalen deel buigt halverwege mee. Vandaag of morgen zal de onderste helft vermoedelijk in de klei achterblijven. Tijd voor een nieuwe schop dus!

Vandaag alvast een blik geworpen bij de gamma, maar daar werd ik toch niet vrolijk van. Het metalen deel wat de schop maakt, kan ik niet los kopen en de goedkoopste schop kost al meer dan 20 euro. Bijna 50 gulden voor een stukje metaal met een steel eraan. De duurdere varianten kosten zelfs rond de 50 euro. Meer dan 100 gulden (sorry ik ben duidelijk van voor het euro tijdperk) voor een schep!!

Ik vind het bizarre bedragen hoor. 

Morgen maar 'ns kijken op marktplaats of er nog iemand van z'n schep af wil. Ik heb immers paardebloemen in mijn tuin, geen geldboom!

Expeditie paardebloem verloopt trouwens naar wens: zowel voor- als achtertuin zijn nu paardebloem-vrij. In de zijtuin staan er nog wel een miljoen, maar ik vier eerst maar m'n successen (en spit ondertussen lustig door). Tussen het paardebloemspitwerk (goed woord voor galgje) door schep ik dagelijks ook nog even een dode rat of vogel in de container. De katten zijn erg aan het jagen en laten de buit jammer genoeg voor het baasje liggen. Deze week komen als het goed is de nieuwe halsbandjes met reflectiestreep en - heel belangrijk -  belletje binnen.

Iemand nog tips voor een betaalbare, maar stevige schep / schop? 


10 opmerkingen:

 1. Bij action hadden ze allerlei tuingereedschap, misschien ook een schop?

  Wat ik trouwens regelmatig heb, is dat als ik koop en dat daarna iemand zegt: o dat had ik nog wel voor je gehad. Misschien even in je omgeving rondvragen of iemand nog een schop heeft (of is deze blog die rondvraag al;)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoek je iets om mee te scheppen of echt een schop? Ik kocht vorige week een 'dames spade' (ja echt! Die zal korter zijn oid?) bij Praxis voor 9€ ofzo

  Gr christa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijf wel op de kwaliteit letten! Ik heb er nu 1 van Intratuin (eigen merk, geen idee wat ie gekost heeft), heb 'm nu 3 jaar en merk al dat de houten steel slecht begint te worden. 't Is ook zonde wanneer je telkens een nieuwe moet kopen (het zal de laatste paardenbloem niet zijn die je uit moet graven).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou bij de kringloop gaan kijken. Je weet maar nooit, misschien heb je net geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de kringloop! Daar heb ik al mijn tuingereedschap vandaan, voor 1,50 per stuk of zo. Soms wat roestig, maar dat is met een staalborsteltje en wat olie wel op te lossen. Ik heb liever staal, dan roestvrij staal, want staal kun je slijpen en repareren, rvs niet.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je echt een schep nodig, of een spade? Onze spade begaf het laatst ook en de prijzen vielen me erg tegen. Uiteindelijk heb ik met een kortingsbon bij de Karwei een exemplaar gehaald voor 11 euro. De goedkoopste die ik zelf verder gezien had, was 20 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gereedschap is duur. Ook ik probeer het eerst via de kringloop of marktplaats. Lukt dat niet kun je beter op iets anders besparen dan op je gereedschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank jullie wel voor alle tips.
  We hebben vandaag de schoppen bij de doe het zelfzaken laten staan.
  De prijs-kwaliteitsverhouding vonden we niet oke.

  Eerst gaan we maar 'ns kijken of er bij de kringloop iets staat en rondvragen of iemand een schop over heeft. Zo nee, dan kijkt manlief bij de vakhandel. Voorlopig is de schop die we nu hebben nog niet afgebroken, dus we hebben nog even.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gisteren bij de magazijnverkoop van Nijhof in Baarn geweest. Een super goede schop voor € 10,--. Kan alleen nog op tweede pinksterdag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Baarn is helaas nogal uit de richting, maar toch bedankt voor de tip. Het stimuleert me om nog even rond te kijken naar goedkopere en betere schep.

   Verwijderen