Pagina's

maandag 27 mei 2013

Hartverwarmende kadootjes

Dit weekeinde was vol met familie en vrienden. Druk en erg gezellig. Erg leuk was een jubileumverjaardag van een tante. We aten (lekker), spraken familie die we al een poosje niet gezien hadden en iedereen gaf kadootjes (inclusief de tante, want dat gaat nou eenmaal zo in de familie).

Wat zo vreselijk leuk was aan de kadootjes was dat ze heel persoonlijk waren en eigenlijk ook best consuminderig in die zin dat er maar weinig spullen uit een winkel werden gegeven.

Er was een kunstwerkje van origami, waar de gevers vele uren (en uren) mee bezig zijn geweest. Een mooi zelfgeschilderd schilderijtje van een nicht die echt een gave heeft op dat gebied, een lieve brief en zo nog wat hartverwarmende kadootjes. Daarnaast is er een leuk uitje gepland met tantelief en werd ook nog een goed doel bedacht.

Wij kregen na afloop van tante allemaal een handgevouwen doosje met een bonbonnetje erin.

De bonbonnetjes zijn inmiddels op, maar het doosje wordt bewaard, als goede herinnering.

Ik vond het zelf heel erg leuk om te zien hoe iedereen zijn best had gedaan om iets te maken. Alle kadootjes werden daarmee heel speciaal.

Zijn jullie goed in het bedenken van persoonlijke kadootjes? Of hebben jullie het geven van kadootjes maar helemaal afgeschaft? En maken jullie dan ook dingen zelf?


5 opmerkingen:

 1. Ik kan cadeautjes waarin iemand zelf moeite heeft gestoken enorm waarderen! Fijn dat je zulke mooie dingen kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tante kreeg alle mooie dingen :-)
   Maar dat is haar zeer gegund.

   Verwijderen
 2. wij geven op verjaardagen geen kadootjes meer, maar wel eens spontaan ,zomaar omdat we op een rommelmarkt of in een kringloop iets leuks zagen ,waarvan ik denk daar kan ik bijvoorbeeld mijn dochter wel blij mee maken of mijn dochter denkt he daar is mijn moeder naar op zoek, het zijn dus altijd 2e hands spulletjes die meestal niet meer dan 5 euro kosten en soms niet eens 1 euro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook beter in spontane kadootjes moet ik eerlijk zeggen. Het juiste kado lijkt er nooit te zin vlak voor een verjaardag en als iets een half jaar bewaard moet worden na aankoop loopt dat mis omdat ik:
   A: vergeet dat ik het kadootje al had (...)
   B: mezelf niet in kan houden en het toch al eerder geef.

   Alleen hier dus toch wel met een soort van verplichting om op de verjaardag met een kado op de proppen te komen.

   Leuk die spontane kadootjes.

   Verwijderen
 3. Ik koop vaak boeken in de Bieb waar ik dan zef een stofomslag bij maak om er iets perssonlijks aan toe te voegen en verder kook en bak ik graag, maak ik graag marmelades die ik ook kado geef!

  BeantwoordenVerwijderen