Pagina's

maandag 20 mei 2013

Compost en gebak

compostbak en compostkuil
We vervallen hier van het een in het ander. Ik irriteerde me dit weekeinde aan de klikko's die zo'n beetje schots en scheef op een stuk onkruid staan. Heel slordig en onhandig. Daarnaast ben ik al tijden aan het klooien met onze compostbak. Wij hebben zo'n plastic ding met een bodem, een opzetstuk en dan een klep. Niks mis mee, alleen is het onmogelijk om de compost erin om te scheppen. En dat moet dus eigenlijk wel. 

Nu deed ik ergens op internet een slim idee op voor een ingegraven compostbak: Een kuil met schuine wanden waartegen stoeptegels zijn geplaatst tegen het instorten. Dat maakte ik dus vandaag. Vandaag of morgen ga ik dan de compost uit de composthoop daarin scheppen. Is de boel gelijk omgeschept en gelucht. Het plastic compostvat kunnen we dan opnieuw vullen met groentenafval en de compost in de kuil kan verder composteren tot we het gebruiken. 

Rechts naast de compostkuil heb ik gelijk een stoepje gelegd waar de 2 klikko's op passen. 

Chocolade-rum-bananen-biscuittaart
Verder heb ik vandaag eindelijk het recept voor biscuitdeeg op mijn andere blog gezet. Ik heb er de afgelopen 2 weken 2 fantastische taarten mee gemaakt en dus wil ik het recept delen. 

Aangezien ik geen slagroomspuit heb en gewoon ook niet zo handig ben in dat soort dingen is de taart een beetje knullig opgemaakt, maar daar hou ik zelf dan wel weer van.  
Het afwasteam

Hiernaast een foto van de katten die de kom van de slagroom aan het schoonmaken zijn.

De zwarte kater krijg ik nooit goed op de foto. Hij dook net weer in de kom toen ik afdrukte. 

Nadat zij de kom hadden 'afgewassen' heb ik ook maar een doekje over de kop van die zwarte gehaald. Wat zag dat beest eruit!

Kortom: niets gekocht en de boel weer iets opgeknapt en genoten. Geluk zit vaak maar in kleine dingen. Ook als het regent.

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. We hebben een mooi, maar vooral ook zeer betrokken en werkwillig afwasteam. Echte aanpakkers, die het werk zien en die gaan voor hun werk.


   Verwijderen
 2. slim bedacht met die compostbak.
  En wat knap, even een stoepje gelegd...

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :-)
   Het stoepje ligt niet perfect recht hoor, maar recht genoeg.

   Verwijderen
 3. Mooi stoepje zo met die compostbak.
  Je taart ziet er heerlijk uit, ik hou wel van niet dat hele precieze.
  Geweldige foto van je poezen!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/21/lening

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!

   Ik ga voor imperfectie. Daarmee krijg je soms het meeste gedaan.

   Verwijderen