Pagina's

dinsdag 21 mei 2013

Betaalbare vakanties: overnachtingen

Daar zijn ze dan eindelijk: de beloofde consumindertips voor niet erg consuminderige vakanties.

Met dat laatste bedoel ik vliegvakanties en vakanties in hotels / huisjes en appartementjes. Deze vind ik zelf nooit zo consuminderend, maar soms willen we gewoon niet camperen, maar in een gewone kamer / huis overnachten met een echt bed. 

Betaalbare overnachtingen:
In Nederland passen we gewoonlijk op een huis & huisdieren. Dat kost niets en je hebt ook nog de gezelligheid van een kat of hond en een huis wat compleet is ingericht. Holidaylink bemiddelt hierin, maar er zijn ook andere aanbieders. De inschrijving kost vaak wel wat geld.
Huizenruil is wereldwijd ook een optie, maar manlief durfde dat tot nu toe niet aan. Mij lijkt het op zich wel wat, met huizenruilers van IJsland tot in de Bahama's.

Verder weg gaan wij soms in een hotel, maar liever in een appartementje. Het voordeel van een appartement is dat je gewoonlijk meer ruimte hebt dan het looppad om je bed heen en dat je zelf kunt koken als je dat wilt en niet gebonden bent aan tijden van ontbijt (en het aanbod). 

Wij huurden deze keer via bemiddellaar 'onlyappartments'. Deze bemiddelt tussen eigenaar en vakantieganger. 'Wimdu' is een vergelijkbare aanbieder. Als je googled op de plaatsnaam + appartement, dan vind je vanzelf opties. Skip de dure opties gelijk en speur naar een maximale prijs-kwaliteitsverhouding. Kijk wel even goed naar de voorwaarden en (met name bij Wimdu) of je het appartement voor jezelf hebt, of dat de eigenaar slechts een kamer verhuurt en er zelf ook nog woont. Veel appartementen hebben reviews staan.

Overigens zoek ik ook altijd even op 'plaatsnaam+apartement (of vakantiehuis)', er zijn altijd mensen die zelfstandig een vakantiewoning verhuren. Met name op het platteland kun je op die manier de meest schattige (en - met wat zoeken - de meest betaalbare) vakantiehuizen vinden. Soms voeg ik er 'aanbieding' aan toe. Dat loont soms wel, maar brengt je snel weer bij de meer commerciele verhuurders (vakantieparken en dergelijke). Als je echt op het platteland wilt zitten zijn sites zoals Hoevelogies erg leuk.

Voor zowel hotels als appartementen loont het om tijdig te zoeken. De beste aanbiedingen en de mooiste huisjes zijn dan nog vrij.


Wat voor soort vakantie heeft jullie voorkeur eigenlijk? En hoe komen jullie tot een goede prijs qua overnachtingen?


8 opmerkingen:

 1. Wij gaan met de caravan naar de camping van het volgens de a.nwb. We nemen altijd een comfort plek, meer ruimte en er komt een tent naast. En aan de voortent van de caravan komt een uitbouw. We zijn nl met 5 pers.
  Voor een vakantie betalen we gem 950 euro voor 3 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn voorkeur gaat uit naar een chalet/bungalow/sta caravan. Ik hou niet van kamperen, mss dat ik het 1 weekend volhou. Dit jaar gaan we voor het eerst met onze kids vliegen! Kost natuurlijk meer als dat we gewend zijn, maar het kan en we hebben er voor gespaard. We zitten in een hotel met een all inn formule zodat de kids maar kunnen pakken wat ze willen. Eens kijken hoe dit bevalt... Qua prijs is dit veel voordeliger voor ons omdat we met ons 5jes gaan en om elke dag uit eten te gaan wordt ook een dure hobby en het scheelde niet veel met hotels die alleen maar ontbijt erbij in hadden.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan nooit echt weken met vakantie. Mijn man heeft een eenmansbedrijf en geen werk is geen inkomen. Omdat we een samengesteld gezin zijn met 5 kinderen proberen we een paar keer per jaar aan de hectiek te ontsnappen middels een lang weekend of een midweek. Als het een weekend betreft gaan we meestal in een hotel via vakantieveiling of zo. In april zijn we een midweek in een bungalow geweest. We hebben toen de hond mee genomen omdat de kinderen naar school/werk moeten. We gaan altijd buiten de schoolvakanties om.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/22/dubbele-verzekering

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook een man met een eigen bedrijf, dus ik herken het lastige om op vakantie te gaan. Hij heeft wel periodes dat het rustiger is, maar dat betekent automatisch ook dat we in de drukke periodes niet weg kunnen. De rustige periodes zijn in de schoolvakanties en dus de dure periodes en als er toch een klus komt, dan gaat die voor.

   Verwijderen
 4. Wij gaan altijd met de caravan op vakantie, het scheelt dat we in Frankrijk wonen en dus al een eind opweg zijn, we trekken meestal rond in een departement wat we graag willen zien. We nemen altijd Municipal campings omdat die vaak goed, stil en goedkoop zijn, ongeveer tussen de 10 en 16 euro per nacht.We houden erg van wandelen dus gaan we altijd in landelijke gebieden. Eigenlijk kunnen we net zo goed thuisblijven want wij wonen hier in de Haute Marne en dat is een prachtig bosrijk gebied waar je uren kunt wandelen en fietsen. Echt de moeite waard en niet zover van Nederland.

  Groet Adriana Dijkland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn ook dol op Frankrijk en de camping municipal. Hoe kleiner, hoe fijner.

   Verwijderen
 5. Wij hebben laatst een huis voor 17 personen gehuurd via http://www.homeaway.nl/. Omdat het nog voorseizoen was betaalden we omgerekend 10 euro p.p.p.n.

  Wij gaan graag met de caravan op vakantie en vrijwel altijd op de bonnefooi. Als het ergens niet bevalt of als we ergens uitgekeken zijn, trekken we weer verder. We zoeken wel altijd een 2 of 3-sterren camping, maar dat komt omdat we rekening willen houden met de wensen van de kinderen. Ze moeten in elk geval kunnen zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Willeke, die homeaway ga ik onthouden.

   Wij hebben voor een groep van 11 personen wel eens een huisje gehuurd via Landal. Zij hebben mooie groepshuizen die je wel heel ver vooraf moet boeken. De prijzen verschillen nogal van park tot park, zonder dat het automatisch lijkt te betekenen dat een goedkoop huis minder goed is of een duurder huis beter.

   Verwijderen