Pagina's

vrijdag 12 april 2013

Op vakantie (niet zuinig...)

Verwacht nu even geen bespaartips over vakanties. Die heb ik overigens wel en zet ik gewoonlijk volop in, maar deze vakantie is een onbehoorlijke uitschieter qua kosten. Of... dat vind ik. 

Het zit zo:  manlief is constant aan het werk - als zelfstandige, dus klussen afzeggen voor een vakantie dat doen we niet. Hij meldde me echter dat hij ergens nog een weekje vrij had staan... Met die boodschap borrelend in mijn achterhoofd en nog een restje adoptiedip (het duurt zo vreselijk lang) ging ik de volgende dag op ziekenbezoek bij iemand die niet meer beter gaat worden. Het was een blij en verdrietig bezoek tegelijk, wat me eraan herinnerde dat het belangrijk is om de dag te plukken. Carpe Diem, juist omdat iedereen uiteindelijk sterft en niemand weet wanneer dat is.

Goed... die avond hakte ik dus na kort overleg met manlief de knoop door dat wij een weekje naar Budapest gaan. Met het vliegtuig en dan daar in een apartementje midden in het centrum. En dat alles in de meer prijzige periode en kort vooraf geboekt....We zijn in totaal iets meer dan 700 euro kwijt, wat voor onze doen vreselijk veel geld is voor een vakantie. 

Ik heb er trouwens wel ontzettend veel zin in. We zijn nog nooit in Hongarije geweest en Budapest moet een vreselijk mooie stad zijn. We zitten als het goed is midden in het centrum in een mooi apartementje met een aparte slaapkamer en keuken. Veel fijner dan zo'n hotelkamer met zo'n tweepersoons bed waar je dan op en omheen bivakkeert.

Ondertussen vraag ik wel af of we het ook anders, meer besparend hadden kunnen doen. En dan bedoel ik besparend naar Budapest. Want besparend op vakantie in eigen land, of een langere kampeervakantie in het buitenland, dat lukt prima. Nee... ik bedoel besparen op reizen naar verder weg.

Het duurste was trouwens het vliegen, en daar had ik op kunnen besparen, maar dat wilde ik niet. Ik vind vliegen namelijk nogal eng en dan ga ik liever niet met een maatschappij die een slechte naam heeft - ook al is ie nog zo goedkoop (Ryan.air).

Hoe doen jullie dit soort dingen? Gaan jullie altijd voor goedkoop qua vakanties? Of zit daar ook wel eens een uitschieter bij?

Overigens is dit waarschijnlijk de enige vakantie dit jaar waar we geld aan uitgeven.11 opmerkingen:

 1. Hoi!
  Groot gelijk heb je. De kosten voor zo'n reis vallen mij enorm mee!
  Geniet van de voorpret :-)
  Groetjes, eva

  BeantwoordenVerwijderen
 2. voluit van genieten!! je hebt het geboekt, misschien kon het goedkoper, maaarr... dit is waar je voor gekozen hebt, en dat is prima, lekker van genieten, vooral van de voorpret!
  lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet ervan! Wij gaan bijna nooit, maar bezuinigen niet. Vakantie is bij ons echt dromen waarmaken, dus dan doen we zoveel mogelijk van wat we willen, ook bv een duurdere auto huren omdat vriend dat prachtig vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bespaar juist op vrijwel alles om mijn reislust te kunnen bekostigen. Ik kan heel zuinig gaan kamperen om een week later een dure georganiseerde reis te gaan maken. En helaas is mijn kind ook al besmet met het reisvirus. Ik heb Aeroflot ook overleefd. De echt onveilige maatschappijen vliegen niet in Europa, die mogen niet landen. En met de auto op vakantie is velemalen onveiliger dan met het vliegtuig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL dat weet ik verstandelijk wel, maar daar schiet je met vliegangst niets mee op.

   Overigens: als ons geld niet allemaal in de adoptie ging zitten, dan gingen wij ook wel vaker (en langer) op reis. Er zijn nog zoveel landen waar ik nog heen zou willen...
   Haha hoewel ik niet weet of manlief dat wel aan zou kunnen. Die vond Griekenland al buiten zijn comfortzone.

   Verwijderen
  2. En er waren nog wat andere dingetjes hoor: Ryan.air schijnt zijn personeel behoorlijk af te knijpen. Om dan wel biologisch vlees te kopen en dan ondertussen hier niet te malen om werkomstandigheden van mensen... tja... dat strookt wat mij betreft niet met elkaar.

   Verder vliegt Ryan. air vanuit Eindhoven, waardoor we met de auto zouden moeten (op een niet-fijne route) dan moet je die auto vervolgens weer ergens kwijt (kost ook).

   Neuh... voor wat meer geld stap ik dan wel relaxt hier in de buurt op een rechtstreekse trein naar Schiphol.

   Verwijderen
 5. Ik vind de kosten wel meevallen hoor. Ik zit volgende week van maandag t/m vrijdag in een bungalow in Noord-Holland voor 420 euro. Voor 2 personen. Dan komt de benzine er nog bij vanuit Drenthe.
  Je had misschien goedkoper met de trein kunnen gaan maar dan duurt de reis wel lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geaccepteerd,dat ik niet 100% milieuvriendelijk kan leven. Dus gaan we met de auto op vakantie en niet met de fiets. Echt genieten van een uitzondering is ook heel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk vooruitzicht! En ik vind de prijs best meevallen hoor. Als je het een beetje handig aanpakt kun je daar redelijk goedkoop leven. Oef zeg, ik ben jaloers...Budapest is zo'n beetje 'onze stad' Ik zeg altijd gekscherend dat ik daar de weg beter ken dan in Rotterdam, waar we vlakbij wonen. Ben er al zeker 10/15 keer geweest. Dus, als je nog tips wilt hoor ik het wel. Jullie moeten zeker een keertje naar een thermaalbad gaan. En dan niet naar het beroemde Gellert [ook geweldig, maar erg toeristisch] Neem ook een 3 dagen kaart voor ov en musea, als je dat leuk vind. Gewone 'losse' ov kaarten, niet die voor toeristen zijn nog een stuk goedkoper, maar als je toch eea wilt bekijken is zo'n alles in één kaart wel handig. Het is zo'n prachtige stad en de mensen zijn echt behulpzaam. Ze spreken vaak of engels [de jeugd] of duits [de ouderen]. Nou ja, geniet er in ieder geval gewoon lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tip: Kijk even in de bieb naar een boek over boedapest, kan hem helaas niet zo 1.2.3. vinden.Bij mij is het een groene kaft. Je hebt boeken waar je heel handig de routes met metro erij in hebt staan. Zo kun je zonder al te veel lopen erg veel zien. Erg mooie stad en zolang je een beetje de zijstraatjes in duikt voor je eten en drinken goed te doen. Kijk even goed voordat je gaat zitten of men geen 7,50 euro extra in rekening brengt voor terrasbediening bv

  BeantwoordenVerwijderen