Pagina's

maandag 15 april 2013

Goed voorbereid aan de slag

Manlief heeft een ruime week elders op locatie gewerkt. Samen met nog een heleboel andere mannen. Omdat we voorzagen dat het pittige werkdagen zouden worden met heel veel uren had ik een overlevingspakketje voor manlief samengesteld.

Dat bestond uit water, flesjes sinaasappelsap, appels, pak snickers, pak van die fruit-granenrepen, komkommer, paracetamol, pleisters en zo nog wat dingen. Als je op locatie werkt, dan is er namelijk niet altijd de mogelijkheid om even iets te eten te halen. Daarnaast konden de werkdagen uitlopen tot een uurtje of 16. Dan heb je geen puf of tijd om nog eens uitgebreid bij een supermarkt langs te gaan.

Bij terugkomst vertelde manlief dat hij de enige was met dergelijke voorraden. Niemand bleek iets bij zich te hebben. Gelukkig had manlief een vrij ruime voorraad bij zich, zodat hij hier en daar ook nog 'ns gul kon wezen.

We hebben ons er samen wel even over verbaast dat de rest kennelijk qua eten en drinken zo onvoorbereid op pad is gegaan.

Nemen jullie altijd eten mee naar werk, klus of uitje?  

13 opmerkingen:

 1. Manlief is aan het trainen voor de vierdaagse. Ik denk dat ik nog heel wat overlevingspakketjes zal samenstellen de komende tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een uitje neem ik altijd een flesje water mee, brood, stukje fruit en iets van een mueslireep ofzo. Soms ook een drinkbeker met sap of thermoskan met koffie. Ik kom daardoor niet in verleidingen voor duur ongezond eten. Maar heb ook weleens mensen raar zien kijken als ik met anderen op stap ging...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan ook altijd met voedselvoorraden op stap. Al is het alleen maar wat fruit en / of brood en een flesje water.

   Verwijderen
 3. Ik vind jouw een hele lieve echtgenote voor je man! En het lijkt me ook beter voor de arbeid als je goed voorbereid gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Dank je wel!
   Ik heb ook een hele lieve man, dus dat helpt.

   Verwijderen
 4. Doe ik ook voor echtgenoot, maar soms komt het zo onverwachts. Dan denken we dat hij 's avonds thuis is, maar moet dan toch nog ergens naar ver weg en dan vind ik dat wel sneu, is hij overgeleverd aan het voer wat je onderweg kan scoren: hoog caloriegehalte en weinig nuttige voedingsstoffen. Dan zet ik de avond daarna een heerlijke prak op tafel.
  Maar als het van te voren bekend is krijgt hij ook een lekker/verstandig overlevings pakketje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die ken ik...
   Werkdagen zijn hier ook niet altijd te voorspellen.

   Verwijderen
 5. Ja hoor, wij zijn echte Hollanders........ Alles wat je van thuis meeneemt is al betaald en kost (heeft minder gekost) dan al die produkten uit kantines/tankstations/ a h to g o / snack bar op de hoek / traitteurs / broodjes corners / restaurants enz. enz.
  Toegegeven deze 'eet'winkel moeten ook bestaan maar ze zijn zo duur........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als mijn vriend en ik op pad gaan zorgen we dat we in ieder geval altijd wat te drinken en een kleinigheid om te eten bij ons hebben , bovendien zijn we allebei niet erg van het uit eten gaan en mochten we onderweg trek krijgen gaan we meestal op zoek naar een supermarkt en stellen dan ter plaatse een lunchpakketje samen, we kopen wat brood ,wat beleg ,iets te drinken en eventueel iets te snoepen, en zoeken daarna een leuk plekje op in een park of in een bos om samen te picknicken , we hebben altijd wel wat bekers ,bordjes en bestek bij ons en een kleed om op te zitten mochten we geen bankje tegenkomen. heel wat gezelliger en budgetvriendelijker dan ergens te gaan eten of bijvoorbeeld bij een tankstation iets kant en klaars te kopen en in het laatste geval is het niet alleen duur,maar ook nog niet eens vers of lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat klinkt dat ontzettend gezellig.
   Wij picknicken eigenlijk zelden.
   Dank je wel voor het idee.

   Verwijderen
 7. Ik zie er geen maaltijd tussen zitten alleen snacks. Nee, dat neem ik nooit mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gewoonlijk ook niet. Dit was een klus van meerdere dagen, zonder koelkast en zonder tijd om dingen te smeren / snijden.

   Heb je tips voor zaken die je zo kunt eten en die je meerdere dagen buiten de koelkast kunt bewaren en die dus geen snack zijn? Ik heb er namelijk echt op zitten puzzelen en kwam niet op iets beters.

   Verwijderen