Pagina's

donderdag 7 februari 2013

Wat eten jullie voor de lunch?

Op mijn werk hebben we een restaurant met een keur aan broodjes, beleg en hapjes, tot groentekroketten aan toe. Helemaal niet verkeerd dus. Alleen... was het nou net niet het plan om mijn met werken verdiende geld gelijk weer op mijn werkplek achter te laten...

Tja en wat doe je dan als echte consuminderaar? Je maakt natuurlijk je eigen lunch en tussendoortjes aantrekkelijker! Inmiddels moet er bijna een aparte tas mee voor wat er mee gaat naar het werk: warme havermoutpap (gaat mee in de kookzak als laat ontbijt), vers fruit, zelfgebakken brood met kaas, zelfgekweekte kiemen en een lik mosterd en regelmatig een zelfgebakken muffin of met groenten gevulde wrap van het vorige avondmaal. Vandaag zaten er zelfs 2 bonbons in die ik gisteren van manlief kreeg.

Onlangs maakte ik gevulde appels, als lekkernij voor een vriendin die geen suiker en granen eet. Die appels hebben de lunchbox toen niet gehaald, maar zouden er wel zeer geschikt voor zijn.

Ondertussen maken mijn lunchboxen wat los op het werk. Dat varieert van grapjes over de hoeveelheid tot vragen over recepten en tot collega's die ook meer uitgebreide lunches gaan meenemen.

Wat eten jullie voor de lunch?
14 opmerkingen:

 1. Ik haal een salade bij de AH, maak ze soms zelf. Of maak brood en op mijn werk ligt altijd een bak noedels. Soms haal ik geb vis of gaan we surinaamse broodjes halen. Ik geef mij 7,50 € zakgeld per week voor de lunch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben thuishulp en heb een half uurtje om van het ene naar het andere adres te komen en om te eten en dus ook geen kantine onderweg. Bij mij gaat gewoon belegd brood van thuis mee. Flesje water of wat sap en een stuk of 6 gesmeerde boterhammen, want ontbijten doe ik ook onderweg. 's morgens twee, 's middags twee en om vier uur nog eens twee, stukje fruit erbij en ook wel vaak tomaatje/komkommer. 2 kaas of pesto op brood, 2 met vleeswaar en 2 met banaan/eitje/pindakaas of wat maar voor handen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boterham met (pinda)kaas of pasta en een glas aangelende appel-diksap. Of een tosti als het brood wat oud is geworden en soms een bakje yoghurt met notenmeusli. Als ontbijt koffie met veel melk en een banaan. Tussendoor studentenhaver.
  Daar leef ik dus de hele dag op tot het avondeten en dan eet ik vooral véél aardappels/rijst/pasta. Jammie!
  Bijna alles=bio, overigens. Ik ben de laatste maanden 5 kilo afgevallen terwijl ik niet anders ben gaan eten. Raar maar waar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel fijn dat spontane afvallen!

   Tenminste... als je dat wilde natuurlijk.

   Dat bakje yoghurt met notenmusli is hier misschien wel een lekker iets om 'ns mee te nemen naar mijn werk als tussendoortje.

   Verwijderen
 4. Ik neem brood mee, gewoon twee sneetjes met kaas en pindakaas/hagelslag. En ik haal een bakje salade uit het restaurant of een kop soep. Een keer per week eet ik volledig uit het restaurant en dan hem ik een vers gemaakt broodje of wat ze dan hebben.
  Want je hebt gelijk. Zonde om je zuurverdiende centen meteen weer in te leveren op je werk. Ik denk dat ik gemiddeld 8 euro besteed per week in het bedrijfsrestaurant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook geen geld uitgeven aan de kantine; die aparte tas gaat inmiddels wel mee naar het werk! Wat er in zit:
  - Yoghurt met muesli in een apart bakje als ontbijt
  - Thermos thee voor bij het ontbijt (ik ga met de trein)
  - Iets lekkers: plakje cake, twee koekjes, wat er maar voor handen is
  - Blokjes kaas om de honger tussen 11:00 en de lunch om 13:00 te stillen
  - Lunch: twee boterhammen en gesneden wortel en komkommer en cherrytomaatjes
  - 2x fruit mag ik wel gratis bij de kantine halen
  - En nog iets lekkers voor bij de thee of terugreis: meestal iets van chocola.

  Ik kom de dag wel door!

  Groetjes,

  Toos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt een beetje als mijn hoeveelheden...
   Ik moet denk ik ook maar eens een aparte tas opsnorren voor al het eten wat mee gaat.

   Klinkt lekker!

   Verwijderen
 6. Ik ben ook 1 van de weinige die alles zelf mee neem. Wat neem ik mee op een werkdag. 3 stuks fruit, 1 of 2 bakjes groente, bakje noten/rozijnen, drie sneetjes volkorenbrood, beleg en een gekookt eitje. Ongeveer 1 keer per week eet ik een soepje erbij uit de kantine. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Brood (thuis) of een warme maaltijd (werk). ik eet mee met onze bewoners, dus krijg het van mijn werk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik nog werkte nam ik bio-groentes mee. Op school kon je salades kopen. De mijne werd van eigen ingredienten gemaakt. Nu maak ik vaak een stevige soep in de winter en salade met mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik maak mezelf meestal een tosti, maar ik werk thuis, dus dan kan ook makkelijk. Op vrijdag is de lunch hamburgers. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 2 boterhammen en 1 stuks fruit. (Karne-)melk, koffie en thee mag ik op het werk gratis pakken.
  Voor de terugweg neem ik nog wel eens een banaan of appel mee om de ergste trek weg te nemen en te voorkomen dat ik 'honger' heb als ik boodschappen ga doen na het werk of gewoon thuis kom en direct de kast induik op zoek naar iets (ongezond) lekkers.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op het werk mag ik melk, flesjeswater, koffie en thee pakken. Vaak is er ook nog wel wat fruit over van de zakenlunches, soms een lekker broodje of salade. Vandaag hadden we een bedrijfsontbijt, georganiseerd door één afdeling (elke maand een andere) en daar is zoveel van over, dat ik ook nog wel wat mee naar huis zal nemen (na overleg met de assistente van de organiserende afdeling uiteraard).

  Van huis neem ik mee: koek, instantsoep, 4 boterhammen, 2 stuks fruit en hartig beleg. In de koelkast op het werk heb ik altijd: boter, zoet beleg. In de bureaula: zak drop.

  Op de begane grond zit een restaurantje, dat vraagt zo'n 8 euro voor een salade of warme maaltijd, zo'n 5 euro voor een belegd broodje. Veel te duur voor mij!

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jullie reacties brengen me op ideeen.

  Wat leuk om te zien dat er eigenlijk wel heel gezond geluncht wordt.

  BeantwoordenVerwijderen