Pagina's

donderdag 28 februari 2013

Positieve anti-crisis actie

Yes! Ons teampje mag 1 (of zelfs 2) stagiaires aannemen voor volgend schooljaar. Ik vind dit een positief iets. Ons team kan hiermee dingen tot stand brengen die anders simpelweg niet gebeuren (maar wel heel belangrijk zijn voor clienten) EN jongvolwassenen hebben een stageplek. 

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om met jongvolwassenen samen te werken. Hun denken is nog lekker fris en fel en dat dwingt jezelf (weer) tot nadenken over dingen waar je niet meer over nadacht. 


Hebben jullie een stagiaire?

 6 opmerkingen:

 1. Wij hebben altijd wel een stagiaire, maar de laatste tijd hoor ik steeds vaker dat er na het einde van hun opleiding geen werk te vinden is. Ook bij ons kunnen ze helaas geen baan krijgen. Gelukkig is het bij ons nog wel altijd zo dat hun stage echt bedoeld is om ervaring op te doen, niet dat we ze op domme klusjes moeten zetten omdat de mankracht ontbreekt om iets meer met ze te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat ben ik met je eens: een stage moet wel iets te bieden hebben voor stagiaires.

   Mbt de baan erna is het bij ons op het werk ook lastig. Aan de andere kant: als je al geen stageplaats vind, dan wordt het al eerder lastig.

   Verwijderen
 2. mijn dochter is stagiaire , en haar vorige 2 stages waren echt waardeloos, ze verdiende er niets ok das jammer,maar geen ramp erger was dat ze of vervelende klusjes moest opknappen die niets met haar opleiding te maken hadden of ze werd meerdere keren per week naar huis gestuurd omdat er niets te doen was ze heeft eleke keer zelf aangegeven dat ze het helemaal niet leuk vond om telkens werkeloos thuis te zitten en mede daardoor kreeg ze een nieuwe stageplek, ze zit nu in haar laatste jaar en bij het begin van dit jaar kreeg ze een nieuwe stageplek met zelfs een stagevergoeding en leuk werk, ze had het er reuze naar haar zin tot de reorganisatie en verhuizing in december, haar stagebegeleider werd ontslagen en alhoewel hij nog wel een tijd door moest werken had de man heel begrijpelijk niet zon zin meer en bleef vaak ziek thuis en dus had mijn dochter geen begeleider, nu is hij echt weg en ze kreeg geen nieuwe begeleider en op haar nieuwe werkplek hebben ze ook geen passende opdrachten voor haar , ze zit in haar laatste jaar en het is dus wel belangrijk dat ze haar opdrachten van school goed kan afmaken,maar het blijft de vraag of het gaat lukken ,natuurlijk heeft ze begrip voor de situatie,maar het is wel jammer dat ze na 2 waardeloze stages waar ze weinig tot niets geleerd had ook nu weer niet veel aan haar stage heeft en daardoor misschien geen examen kan doen ,terwijl ze wel 3 jaar heel erg haar best heeft gedaan .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend voor je dochter zeg. En niet netjes van de stageinstellingen!

   Wij hebben bijvoorbeeld ook met leidinggevende besproken of er voor de stagiaire een andere plek is als 'het' telefoontje voor ons toch eerder komt dan verwacht. Dat soort dingen moet je toch afstemmen als er ergens een risico is dat er in het stagejaar ontwikkelingen zijn (op welk vlak dan ook) die impact hebben op een stage. Jongeren zijn daar wel afhankelijk van voor hun studie.

   Daarnaast: stagiaires moeten uitdaging hebben en ook echt wat kunnen leren. Dat is voor een stukje routine (en daar horen stomme klusjes bij), maar zeker ook een groot stuk ontdekken, oefenen en leren.

   Ik vind het dus echt heel leuk om jongvolwassenen te zien groeien in zo'n jaar.

   Verwijderen
 3. Ik hoop trouwens dat je dochter toch examen kan doen. Het zou wel heel zonde zijn als het stukloopt op dit soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. , zij is met haar 18e van school gegaan en gaan werken maar kwam er na 4 jaar achter dat ze zich verder wilde ontwikkelen en is met 22 jaar weer terug gegaan naar school en toen ze begon echt super gemotiveerd ,maar door dit soort situaties word de motivatie toch een stuk minder vooral omdat de kans op werk ook aan het afnemen is. en het trieste is dat zij echt niet de enige is die dit overkomt , net als dat er een steeds grotere groep jongeren bij huis loopt ,omdat er bij een sollicitatie gevraagd word naar mensen met ervaring ,maar hoe kun je die krijgen als je nergens aan de bak komt? Ans

  BeantwoordenVerwijderen