Pagina's

zaterdag 23 februari 2013

Nieuwe schoenen

Ik ben er met mezelf nog niet uit of dit nou een goede anti-crisis actie was, of dat dat alleen een goed excuus is... ;-) 

Feit is: ik heb nieuwe schoenen! 
Gekocht bij een kleine ondernemer (in de uitverkoop, dat dan weer wel). 

Aangezien het beperkt aantal reacties van gisteren aangeeft (of dat vermoed ik) dat jullie ook niet weten hoe je nou zelf iets tegen die crisis kunt doen - behalve lijdzaam ondergaan en wachten tot het overwaaid - hou ik het er maar op dat het een positieve tegenactie is ;-). 

Als vervolg heb ik besloten om het nieuw aan te schaffen gordijn niet bij de grote ketens te kopen (Hema, Kwantum enz) maar gordijn of stof bij een kleine ondernemer aan te schaffen. Zo ook mijn net nieuw gekochte handschoenen (die trouwens 3,95 waren - daar kan geen Hema tegenop).

Enfin... nieuwe schoenen dus. Dit was een ongeplande, wel nuttige aankoop van 129 euro. Ik heb er een extra rondje voor door de stad gelopen om te beslissen en manlief gebeld (niet dat dat iemand is die je van aankopen afhoud, maar toch). 

Uiteindelijk ervoor gekozen om ze te kopen omdat ik een ontzettende zeikerd ben met het kopen van schoenen. Ik vind namelijk dat schoenen 
A: lekker moeten zitten
B: na 4 uur lopen ook nog steeds lekker moeten zitten
C: goed moeten staan
D: degelijk moeten zijn: stevig, waterdicht en bij voorkeur ook geschikt voor strand, heuvels en modderpoelen.
E: bij voorkeur geen hak moeten hebben
F: enigszins betaalbaar moeten zijn (binnen de redelijkheid aan eisen dan). 

Laat ik nou ook nog lastige voeten hebben (smalle voet met lage wreef), waardoor 95 % van de schoenen simpelweg niet goed passen en je snapt misschien dat het kopen van schoenen hier als arbeid wordt gezien.

Deze schoenen waren van 200 zoveel voor 139. Het zijn ecco's, ze zitten heerlijk en zijn voor bergschoenen nog redelijk netjes ook. Daarnaast zijn ze waterdicht (volgens de verkoopster moet je er 6 uur mee in de plenzende regen kunnen lopen, daarna laten ze enigszins vocht door), is de hele bovenschoen (binnen- en buitenzijde) van leer en zit de schoen heel netjes in elkaar. 

Daar zijn we voor dit jaar (en hopelijk de komende 3-5 jaar) dus weer mooi klaar mee. 

Ik heb elders trouwens ook nog hele mooie schoenen gezien van Elnaturalista waar ik helemaal weg van was, maar helaas... allemaal voor mensen met een meer 'gevulde voet' dan ik.  

Wat geven jullie gemiddeld aan schoenen uit? 
En hoeveel paar schoenen koop je dan per 5 jaar?

14 opmerkingen:

 1. Ik geef gemiddeld tussen de 100 en 150 euro uit aan een paar schoenen (uitverkoop!) (250 voor bergschoenen).
  Ik koop toch denk ik wel een paar of 2 tot 4 per jaar, hoor! Twee paar laarzen voor de winter (1 met hakje een plat voor met zooltjes te dragen), een paar slippers van de podoloog (vergoed), een paar degelijke sloffen (met rubber zool, van 100% wol), een paar enkellaarsjes met hak, een paar nette, open schoenen voor de zomer, een paar pumps, een paar gympen, een paar met hysterische hak als ik kan zitten en mooi zijn de hele avond (ik kan feitelijk niet erop lopen en dus tweedehands heb gekocht:).
  Ik heb het grootste deel van de dag mijn fijne, hangemaakte wollen sloffen uit oostenrijk aan mijn poezelige voetjes.
  Ik koop nooit budget, maar zeker ook geen design. Favoriete merken zijn waschbar, ecco en gabor. Bergschoenen van Lowa (een paar in de 10 jaar).
  Omdat ik zooltjes draag kan ik geen budgetschoenen kopen bij de reus oid. Gemiddeld gaat een paar schoenen twee seizoenen mee bij mij verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lowa's zitten inderdaad ook prettig.

   De goedkope schoenzaken passeer ik tegenwoordig gewoon maar. Daar zit voor mij echt niets bij.

   Haha die pantoffels van waschbar (ja toch?) heb ik al in m'n geheugen opgeslagen ;-)
   Als deze goedkope opgelopen zijn, dan komen er duurzame!

   Verwijderen
 2. ik geef best wel veel uit aan schoenen ,maar ik heb dan ook botvergroeiingen op mijn beide voeten, waardoor ik verplicht ben duurdere schoenen te kopen als ik tenminste niet elke dag zere voeten wil hebben, ik koop meestal eccos die zijn aardig prijzig maar er zit hier in zwolle een outletwinkel die eccos verkoopt en gelukkig slaag ik daar meestal, zo ook dit jaar een paar laarzen die oorspronkelijk 179 euro kosten ,maar bij de outlet maar 59 euro, nu lukt me dat niet iedere keer en dus kocht ik 2 jaar geleden een paar voor 129 euro,maar die zijn nog steeds goed alleen zijn ze wat lomp en passen dus niet bij iedere outfit de nieuwere zijn wat eleganter en staan eigenlijk overal bij, het ene paar draag ik op mijn werk en het andere voor netjes ,hetzelfde heb ik met zomerschoenen , 2paar dus maar die kocht ik allebei bij de outlet voor 40 euro per paar,maar ik doe wel meer dan 2 jaar met ieder paar zeker omdat ik ze afwissel en dus kocht ik afgelopen 2 jaar in totaal 4 paar schoenen waar ik ik meestal ruim 3 jaar mee doe. dan vallen de kosten wel mee .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh... zo is het wel betaalbaar ecco's kopen zeg!
   Jammer dat Zwolle voor ons ver weg is... ;-)

   Verwijderen
 3. Per 5 jaar gaan hier zo,n 250 paar doorheen. Zijn met zijn zessen gemiddelde prijs 7,50 euro per paar maar schoen die niet meer passen gaan vaak weg voor zelfde bedrag of meer :)De kosten zijn voor 5 jaar ongeveer 250 euro en dat lijkt mij een keurig bedrag. Lopen hier op Lowa,Menphisto,Ecco,Adidas,Puma,Nike,Hush Puppies,Dokter Visser,Bobell,Lecoq,Timberland,Haix,etc.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 7.50 euro per paar ?????

   Verwijderen
  2. yep, betaal ook wel eens 0,50 en goed merk zgan 3a4 euro :) Koop bijna al mijn schoenen bij de kringloop staan heel vaak paartjes ertussen die niet van nieuw onderscheiden zijn en nieuwprijs stickers staan er nog in.

   Verwijderen
  3. Fijn zo'n kringloop, al moet ik zeggen dat ik er niet aan moet denken om per jaar 50 paar schoenen te kopen ;-) (al is het dan voor een groot gezin).

   Hier houd ik bij de kringloop de schoenen wel in de gaten, maar tot nu toe zit er weinig weinig voor me bij.
   Toen ik nog in de grote stad woonde lukte het beter om tweedehands schoenen te kopen.

   Verwijderen
 4. Voor mij moet een schoen echt lekker lopen. Mijn maximum is zo'n 170 euro. Liever een lagere prijs natuurlijk.Ik doe er zeker 2 jr mee en mis nog steeds de schoenmaker uit het dorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afgelopen jaar 75 euro voor paar clarks, 2 euro enkelellaarsjes kringloop, 35 euro sneeuwlaarzen en 37 euro sportschoenen. Totaal 149 euro. Vorig jaar alleen nieuwe bergschoenen van 129 euro. Het jaar daarvoor 2 paar sandalen en outdoorlaarzen. Ik denk gemiddeld 150 euro per jaar. Maar ik sla wel eens een jaar over

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik koop enken schoeisel als ik die echt nodig heb en wacht altijd met aankopen tot de soldenperiode. Wachten tot de soldenperiode lukt heel goed aangezien ik een beetje 'vooruitkijk' en als mijn schoen er ietwat versleten is, koop ik al een paar in de volgende soldenperiode. In de soldenperiode van juli kocht ik een paar Mephisto sandalen (119 euro) en een paar Clarks (89 euro) Gedurende voorbije wintersolden kocht ik een paar enkellaarsjes met rits (rondinella) tegen 99 euro maar ik ben er totaal niet tevreden over aangezien, elke keer ik die laarsjes heb aangehad, ik een gat in mijn kous heb aan mijn grote teen. Binnenin het laarsje is het alsof de voering nogal ruw is en schuurt, wat wellicht de oorzaak van de gaten in de kousen is. Ben al teruggeweest naar de winkel maar aangezien het een soldenaankoop was, heb ik geen recht om ene klacht in te dienen. Ik vind het eigenlijk zonde van het geld dat ik eraan uitgaf aangezien ik ze niet kan aandoen met kousen, tenzij ik gaten wil in al mijn kousen... Ik draag die laarsjes maar dan enkel met blote voeten : beetje absurd want het zijn enkellaarsjes gevoerd met een soort schapewol en daar zit ik dan met blote voeten in.... Ik denk dat wij per persoon gemiddeld 100 euro per jaar aan schoenen uitgeven aangezien er jaren zijn dat er totaal niets van schoeisel moet gekocht worden. Met mijn 2 paar nieuwe sandalen kan ik minstens 4 jaar 'doen'. Voor mijn man kochten we in 2012 geen schoeisel aangezien hij nog verder kan. In 2011 kochten we voor hem een paar Geox sandalen en die zijn zelfs nog niet in gebruik... Ik denk dat we in 2013 beiden geen schoenen meer nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit paar schoenen is inderdaad ook een aankoop die 'alvast' gemaakt is.

   Jammer van de laarsjes... Kun je er misschien een stuk tape overheen plakken aan de binnenkant? (Ductape). Dat is glad.

   Verwijderen
 7. Hier man, vrouw en 5 kinderen. De jongens kopen hun eigen schoenen, meestal een paar voor de zomer en een paar voor de winter. Als ze mazzel hebben kunnen ze er langer dan een jaar mee doen. Een sportende zoon heeft dan nog sportschoenen nodig, een paar voor binnen en een paar voor buiten. Deze betalen we samsam. Hij is nu 17 en heeft maat 48 dus ik hoop dat hij niet meer ieder jaar grotere schoenen nodig heeft. Het enige meisje heeft wat meer schoenen, ook laarsjes en sandaaltjes enz. Manlief draagt overdag stevige werkschoenen. Hij hoeft niet ieder jaar nieuwe. In zijn vrije tijd draagt hij sportieve schoenen, een zomer- en een winterpaar. Gaan wel een paar jaar mee. Zelf heb ik stevige laarzen (hond uitlaten enz), veterschoenen, 2 paar laarzen ( met en zonder hak) en 2 paar nette schoenen. Ik koop niet ieder jaar nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig dat je zegt dat schoenen kopen voor jou lastig is omdat je smalle voeten en lage wreef hebt. Ik vind voor mij schoenen kopen juist lastig omdat ik precies het tegenovergestelde heb! Plus stevige kuiten, zie je niet, maar ik pas niet in standaard laarzen. Wel in stretch suède. Kost wat, maar staan geweldig, zitten geweldig, en ik doe er jaren mee.
  Mijn kinderen zitten nog in de fase dat ze bijna elk seizoen nieuwe schoenen nodig hebben omdat ze uit de oude gegroeid zijn, plus nog sport-/gymschoenen. Regenlaarzen koop ik iets meer op de groei, zodat ze daar wel ongeveer een jaar mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen