Pagina's

zondag 24 februari 2013

Net zo stoer als de doorsnee bmw rijder

Ondanks de ronddwarrelende sneeuwvlokken zijn we vandaag toch maar de weg opgegaan: nichtlief was namelijk jarig en we hadden de familie te lang al niet gezien. Onderweg bleek de weg gewoon goed berijdbaar. Het was niet glad en er waren maar weinig auto's op de weg.

Tevreden reed ik in mijn autootje op de snelweg door de polders, tot me opeens iets opviel....

Vrijwel alle auto's die dezelfde kant op reden waren van die grote bakken (Suffies) en / of van het merk Mercedes, BMW of Volvo... grote, dure wagens allemaal. Niks mis mee hoor, het reed in ieder geval lekker door en we voelden ons in goed gezelschap. 

Wij en ons autootje zijn kennelijk gewoon net zo stoer als de doorsnee bmw-rijder: ook wij rijden gewoon lange afstanden bij slecht weer. Wij zijn alleen een paar honderd euro per maand minder kwijt aan het autootje.


Maar ach ja... verschil moet er wezen. 

10 opmerkingen:

 1. Oh, je hebt ergens zo'n briljant filmpje met een lada en een bmw x5. Die ik niet kan vinden. Maar de BMW legt het af. En dat is toch..... grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ja, heb ooit eens een paar jonge gasten raar zien kijken, toen ik met mijn honda civic sneller optrok, dan hun stoere bmw. Mijn honda was in optrekken heel snel, daarna verloor het al eel snel vermogen. Bracht me overal waar ik wezen moest.
  Trouwens bij een klein parkeerplek, kan je hem er zo tussen zetten. En zo'n grote moet veel langer zoeken. Ja je bent zeker goedkoper uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah jaaa! Wij hadden ooit een DAF-volvo. Daar wilden de jongens in de nieuwe auto's nooit achter staan bij het stoplicht, maar wij waren altijd het eerste weg (behalve als we tweede stonden natuurlijk ;-))

   Dat ding trok op als een racewagen. Alleen op hogere snelheden hield hij dat idee niet vol.

   Verwijderen
 3. Hier een volvo (van 16 jaar oud), ik voel me net een prinses in een petatte-kist:)

  Brengt ons overal, maar slurpt onderweg schrikbarend veel. Maar we rijden nog geen 10000 km per jaar in totaal. Dus ach.... Ik vind die stickers leuk: 'lach maar, maar deze is betaald:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet niet dat een groot gedeelte van die dure auto's lease-wagens zijn die veel kilometers maken gedurende het jaar.

  Ik heb zelf ook een lease-auto, en het maakt echt wel veel uit qua comfort of je een kleine auto hebt zoals een Aygo of Polo t.o.v. een grotere auto als een Golf (laat staan een BMW, Audi, Volvo)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uhm... wij halen de 40.000 km op een jaar ook wel hoor in onze daihatsu cuore en bestelbus.

   Een duurdere auto zal best comfortabeler zijn, maar we hebben er het geld niet voor (over).

   Weet je dat soort dingen zijn keuzes.
   De een kiest voor dit, de ander kiest voor dat.
   Wij geven niet om auto's. Als het rijdt, dan rijdt het.
   Ook als we een leasebak zouden kunnen krijgen zou ik gaan voor een kleinere auto, hoewel mogelijk wat nieuwer en wat veiliger (hoewel je het altijd aflegt tegen een suffie of vrachtwagen).

   Verwijderen
 5. Mwah, ik vind het wel meevallen. Heb ook in grote leaseauto's gereden. De kleine auto's zijn tegenwoordig zo luxe! Wij hebben een Twingo met winterbanden,leren bekleding,klimaatcontrole,buitenspiegelverwarming,cruisecontrole etc etc. Maar voor een hele kleine prijs in vergelijking met een BMW etc. Als we op vakantie gaan, dan huren we een iets grotere auto ter plekke! Het scheelt zoveel in kosten een grote auto (ook als leaseauto!) of een kleintje! mvrgr Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is helaas nog een verschil: bij een ongeluk (eventueel door een ander veroorzaakte) is je schoenendoosje veel minder veilig dan een grotere bak (duurder en moderner) en dat kan net het verschil maken tussen leven en dood. Simpel. Het is geen kwestie van luxe of patserigheid maar leven of dood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een kwestie van luxe, in die zin dat je wel geld moet hebben voor een duurdere auto.

   Grotere auto's met name suff's maken de weg misschien ook juist onveiliger voor medeweggebruikers door de omvang van hun auto. Sommige van die dingen zijn net halve vrachtwagens.

   Verwijderen