Nationalisatie SNS bank

Er was al enige tijd onrust over de stabiliteit van de SNS-bank. Iets waar ik me eerlijk gezegd niet zo druk over maakte TOT ik erop gewezen werd dat de ASN bank een volle dochter is van de SNS. Het omvallen van de SNS-bank zou volgens mijn informatie zeer waarschijnlijk gevolgen hebben voor de ASN bank, omdat deze dan op papier wel los stond van de SNS, maar (veel) geld had geinvesteerd in die bank. 

Los van het gegeven dat dit een vreemde constructie is voor een bank die pretendeert een groene, sociale bank te zijn, zou het omvallen van de SNS-bank dus gevolgen kunnen hebben voor ons spaargeld. 

Niet handig als je bedenkt dat al het spaargeld voor onze adoptie daar is weg gezet en dat de grote uitgaven nog moeten komen. Gisteren wilde ik daarom al een groot deel van het bedrag bij een andere bank onderbrengen omdat ik door berichtgeving het idee kreeg dat het helemaal mis ging met de SNS-bank. Dat is er niet van gekomen en vandaag is dan opeens op het nieuws dat de SNS bank is genationaliseerd. 

Hier geeft dat rust. Nu vraag ik me echter wel af: zou het nou toch slim zijn om een deel van het spaargeld elders onder te brengen? Of geeft nationalisering van een bank 'absolute' zekerheid?

Hebben jullie je spaargeld bij verschillende banken ondergebracht?

Reacties

  1. Nou, veiliger dan bij een nationale bank kan je geld niet zijn, tenzij Nederland failliet gaat.
    Zou natuurlijk zomaar kunnen als ook de ING en Rabo-bank moeten worden overgenomen, wat niet te hopen is!
    Je geld is per bank tot € 100.000,-- gegarandeerd. Dus onder dat bedrag blijven, anders overboeken naar een andere bank.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet hoeveel spaargeld je er hebt staan, maar het meeste valt toch wel onder de garantstelling van de Nederlands staat. En nu heb je helemaal niets meer te vrezen.
    Dat ASN een dochter is van SNS wist ik wel, daarom geloofde ik al niet zo in dat "groene". Triodos is in mijn ogen zuiverder, maar ach, dat blijft ook een bank he!
    Ben wel benieuwd of wij nu binnenkort een brief krijgen dat onze hypotheek nu van de staat is. We maken er wel grapjes over thuis, maar eigenlijk vind ik het allemaal niet zo grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het ook allemaal maar niks. Ik hoef geen hoge spaarrente te hebben, ik wil een redelijke rente hebben bij een prima bank. Niet een bank die alleen maar graait. Als je hoort dat het pure mismanagement is geweest bij de SNS, dan ga jeje toch frustreren? Nondeju en het topmanagement maar tonnen per jaar met miljoenen aan bonussen beuren! Dat geld hebben ze al lang bij een andere bank geparkeerd.

    Ik was ook altijd best ASN bank achtig, totdat ik hoorde dat ze dochter waren van SNS. Hopelijk gaan ze een keer helemaal onafhankelijk worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hadden ook spaargeld bij de ASN dat ik twee weken terug heb weggehaald. ASN is 100% dochter maar met een eigen bankvergunning. Mijn idee erachter is dat als het met ASN slecht gaat de SNS (nu dus de staat)de ASN te klein en onbelangrijk vindt om daar nog geld in te stoppen. Volgens mij is ASN geen systeembank en zullen ze die gewoon laten omvallen net zoals de DSB toen. Het is mijn eigen boeren logica hoor dus misschien zit ik er wel helemaal naast. Buiten dat mocht je toch gebruik moeten maken van het deposito garantiestelsel dan kan het wel eens een tijd duren voordat je het geld terug hebt. Ik neem aan dat je ivm de adoptie snel over je geld wilt beschikken. Maar nogmaals ik ben geen deskundige dit is mijn eigen idee erover.
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ASN is nu ook van de staat, dus daar zit je nu ook veilig. Schokkender vond ik dat de helft van het geld van ASN naar SNS gaat en daar wordt uitgeleend. Niks goede, groene doelen.
      Ik zou gewoon voor de hoogste rente gaan, en er verder niet te veel van wakker liggen. Gr Julia

      Verwijderen
    2. Hallo Ingrid,
      Dat het even kan duren voordat je je geld terug hebt is precies waar het om gaat. Het zou heel vervelend zijn als 'het' telefoontje komt en de bank is net omgevallen en wij kunnen niet bij ons spaargeld.

      Inmiddels begrijp ik van de site van de ASN dat zij ook genationaliseerd zijn. Het geld kunnen we dus rustig laten staan.

      Verwijderen
  5. MMM moeilijk! Als iedereen zijn spaargeld weghaalt komt een bank (van de staat of niet) in de problemen of kiept om. De andere grote banken moeten ook meebetalen om het noodscenario uit te kunnen voeren en hebben het dus ook moeilijker dan wanneer het spaargeld blijft staan. Maar in m'n eentje kan ik een bank niet redden, al heb ik mijn hypotheek, mijn betaal- en spaarrekeningen allemaal bij dezelfde bank/bankdochter.
    Ze zoeken het maar uit, ik kan geen koffiedik kijken en er is al genoeg waar je wakker van kunt liggen!
    Marjolijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tot 100.000,- euro heb je de garantie dat je je geld terugkrijgt van de staat in het geval dat. Mijn vader zat bij DSB bank en hij heeft zijn geld destijds gewoon gekregen omdat de bank erkend was door de DNB. En zelfs de rente kreeg hij nog. Dus als het bedrag onder de 100.000 euro blijft is er niks aan de hand en ik heb me dan ook niet gek laten maken door de kranten over de ASN.
    groetjes,
    yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Yvonne, dat je geld gegarandeerd is, dat snap ik. Alleen heb je daar niets aan als je je spaargeld nodig hebt, maar het duurt een poos voordat het geld vrij komt.

      Enfin.... voordat ik het geld eraf kon halen was de ASN genationaliseerd.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts