Pagina's

vrijdag 8 februari 2013

De ideale werkster

Ik geloof dat ik niet verder hoef te zoeken: na lang aarzelen heb ik de ideale werkster! Heerlijk, het huis knapt er helemaal van op en ik daarmee ook. 

Ze werkt lekker door, doet precies die dingen die gedaan moeten worden. Ze ruimt op, doet de was, Laat geen emmers sop midden in de kamer staan als ze weg gaat, is goedkoop, geniet van het resultaat, is lief voor de poezen en zowel ik als manlief kunnen goed met haar opschieten. 


Nou nog vol zien te houden om inderdaad wekelijks mijn eigen werkster te zijn (al dan niet samen met manlief) en in 3-4 uurtjes door het huis heen te rauzen ;-)

Het huis is een ware oase na al het poetsen, wat weer uitnodigt tot koken en ontspannen op de bank hangen met een boek (of leuke film). 


Hebben jullie truukjes om jezelf (of huisgenoten) aan het poetsen te zetten?


16 opmerkingen:

 1. hoi,

  Op zaterdag maak ik een lijstje met klusjes en daar achter de naam van degene die dat doen 'moet'. Uiteraard kan er onderling geruild worden.

  Wat mij ook helpt is poetsen met een mp3 speler in mijn oren!Het werk is dan klaar voordat ik het weet.

  Groeten M.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm... die muziek zou ik 'ns uit kunnen proberen binnenkort.

   Die lijst met klusjes wordt handig als er ooit meer huisgenoten komen. Met manlief verdeel ik mondeling het werk en dat werkt redelijk goed.

   Verwijderen
 2. Goed alles opzn plaats zetten en als je wat ziet, gelijk op knappen, niet van je huisgenoten accepteren dat zij dit niet doen, je bent de werkster niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opruimen doen we hier zeer regelmatig en dat werkt inderdaad heel goed. Gelijk dingen opknappen is nogal een knelpunt.....

   Maar logisch dat dat ook fijn doorwerkt. Anders loop je altijd achter de feiten aan. Het plan is om hier eerst de woonkamer te maken zoals we 'm hebben willen, zodat het vervolgens makkelijker bij te houden is. Nu zijn er 1000 dingen die me irriteren in huis en dat demotiveert nogal.

   Verwijderen
 3. Ik heb mijn Louise helaas gedag moeten zeggen. Nu heb ik in mijn agenda allemaal wekelijkse, maandelijkse en kwartaalklusjes geagendeerd. Werkt redelijk moet ik zeggen.

  Ben wel een ergernisje kwijt.... dat als 'ze' dan toch stofzuigt, waarom dan niet direct de plinten (etc.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt wel zeer geordend... Ik kijk wekelijks wat het meest nodig is / me het meeste irriteert.

   Verwijderen
 4. Haha, wel een beetje lief voor haar zijn he, anders komt ze niet meer terug ;-)
  Poetsen zal ook nooit mijn hobby worden, maar ik merk wel dat als ik een klusje van voor tot einde afrond (met opruimen van alle poetsspullen erbij), dat het het meeste voldoening geeft. Als ik te veel dingen naast elkaar wil doen, blijkt achteraf dat ik de helft van wat ik wilde niet gedaan heb. Dan heb je nooit het gevoel dat het echt schoon is. En ik vind poetsen voor het weekend het fijnst, dan heb je daarna echt vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat poetsen voor het weekeinde (en wassen en bed verschonen...) is inderdaad prettig.

   Alles wordt hier ook afgemaakt en gelijk opgeruimd. Anders zit je na het poetsen nog steeds met een rommelig huis.

   Verwijderen
 5. Bedenk een uurloon (echt cash of iets anders leuks) en dat ook echt uitbetalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het idee! Hier gaan we 'ns even over peinzen.

   Verwijderen
 6. Als je zelf poetst, geniet je dubbel van het resultaat!

  Hier zorgen we dat elke dag de keuken en de tafel schoon zijn, en dat er beneden gestofzuigd is. Dat scheelt behoorlijk. 1 keer in de week ruimen we beneden goed op, alle prulletjes weer op z'n plek. Ook doen we 1x in de week de bovenverdieping.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk houden wij hetzelfde stramien aan. Alleen met swifferen in plaats van dagelijks stofzuigen en beneden en boven opruimen en poetsen gelijk in 1 keer door.

   Dat werkt erg fijn moet ik zeggen.

   Verwijderen
 7. werk in de schoonmaak ,heb ik op zich geen moeite mee,maar wel het feit dat je dan thuis ook nog aan de slag moet is niet echt wat je noemt leuk, gelukkig helpt mijn dochter tegenwoordig ook mee, ik heb haar laten kiezen of kostgeld betalen of meehelpen met schoonmaken.zij kiest er voor om schoon te maken, vind het zelf een goede regeling tenslotte werken we allebei evenveel en zij maakt ook meer troep dan ik mede dankzij haar 2 katten dus waarom zou ik dan niet alleen het meeste betalen ,naar ook nog eens het meeste schoonmaken.ze is ook al 25 dus als ze op zich zelf zou wonen moet ze ook schoonmaken .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt groot gelijk dat je je dochter mee laat werken. Nog heel aardig om haar te laten kiezen tussen 2 zaken. In wezen verbruikt ze ruimte + energie EN maakt ze het huis ook vies.

   Maar het is denk ik ook wel heel gezellig om je dochter nog in huis te hebben ;-)

   Verwijderen
  2. het is ook heel gezellig,maar we hebben wel een andere levenstijl, zo ben ik heel milieubewust en spaarzaam, terwijl zij meer hud van veel schoonmaakmiddelen gebruiken en heel vaak wassen en liefst met de duurdere merken, de afspraak is dan ook dat ze zelf de duurdere middelen aanschaft als ze dioe liever gebruikt dan wat ik in huis heb, zelf maak ik het liefst schoon met schoonmaakazijn en bakpoeder en mijn stoomreiniger.dat maakt het samenwonen ook wel eens stressvol,omdat we manoevreren tussen haar levenstijl en de mijne hihi

   Verwijderen
  3. Haha, dat is niet alleen met inwonende dochters zo volgens mij ;-)

   Verwijderen