Pagina's

maandag 25 februari 2013

Besparen op het werk in tijden van crisis

Onze werkgever heeft alle werknemers gevraagd om bewuster met energie om te gaan, daarnaast zijn er een hele lijst met bezuinigingstips voor op het werk rondgestuurd. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze niet heel goed gelezen heb. Het voelt een beetje wrang die tips. Niet dat ik niet wil bezuinigen op het werk: zeker wel! Alleen lekt er naar mijn idee nog net iets teveel geld weg in de hogere regionen en daar kunnen de besparingen in dubbeltjes echt niet tegenop.

Enfin.... ik heb wel de printer uitgezet voordat ik naar huis ging en de kachel een tandje lager gedraaid. Collega's doen hier ook in mee.


Merk je dat er op het werk creatief bespaard wordt?
En zien jullie aan 'de top' goede voorbeelden van zuinig gedrag? 

18 opmerkingen:

 1. Kom je in je BMW aanrijden om te vertellen dat mensen nog maar drie keer koffie mogen pakken op een dag wegens bezuinigingen. Daar bereik je je doel wel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proest! Dat is inderdaad niet taktisch.
   Of beter gezegd: diep-treurig.

   Verwijderen
 2. Bij osn wordt absoluut niet bezuinigd heb ik het idee. Voor elk kopje koffie wordt een nieuw plastic bekertje gepakt, de lichten staan overal de hele dag aan.... Beetje jammer!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is jammer!
   Misschien heeft je werkgever nog geld genoeg?

   Verwijderen
 3. Idd, computer afsluiten en ook beeldscherm apart uitzetten, printer kan niet uit want ook fax, verwarming lager? beter niet: vloerverwarming die er 3 dagen over doet om op temperatuur te zijn, wel heel de dag dezelfde beker gebruiken, hoeft de vaatwasser niet iedere dag aan. Maar ook chef doet mee door te bezuinigen op representatiekosten ed.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat positief dat de chef ook mee doet.
   Grote kans dat het dan ook breder gedragen wordt.

   Verwijderen
 4. bezuinigen deden ze bij ons op de werkvloer en niet op kantoor maar bij het personeel die in de winkel staan en voor iedereen al het geld binnen moeten halen onbegrijpelijk
  en als je dan ziek was wist hogerhand je samen met de cotrole arts nog een ff door de mangel te halen de klootzakken
  groetjes tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het nu om milieu-oogpunt ging, ok dan! Maar dat zal de insteek wel niet zijn.
  Gisteren las ik hoeveel bonussen er dit jaar weer bij Philips worden uitgekeerd. Van een kennis van mijn man weten we hoe het bedrijf helemaal kapot wordt gemaakt, en er weer flink wat mensen hun baan gaan verliezen daar. Ik snap niet dat je als directeur nog het bedrijf binnen durft te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is de insteek niet.

   Op zich vind ik het niet erg om te besparen om het besparen zelf, maar dan zonder de excessen in andere functielagen (zoals jij ze al omschrijft).

   Verwijderen
 6. Op zich een mooi initiatief. En een printer niet de hele nacht laten aanstaan, is ook eigenlijk wel logisch. Maar ik kan me wel voorstellen dat het een beetje wrang voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooit waren mijn collega en ik voorlopers op milieugebied. Een aktie om plastic bekers te vervangen door eigen mok. Scheiden van papier en planten als luchtbevochtiger in de klaslokalen. Mens,wat een tegenwerking en uitlachen was er.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik maak schoon op 3 panden en als je ziet hoe daar met het milieu en energiegebruik om gegaan word ,dat is niet echt top, op 2 van de panden word er wel wat gedaan,maar op 1 pand is het ronduit diep triest, met grote regelmaat word er spullen weggegooid waar een heleboel mensen heel blij zouden zijn, koffiebekers moeten eigenlijk gescheiden worden net als papier,maar je zal maar een paar meter moeten lopen, daar heb je toch geen zin in, het ergste vind ik nog als ik zie hoeveel etenswaren er weggegooid worden, er is een afdeling waar ze eens in de zoveel tijd met de hele afdeling overwerken en daar word dan eten besteld, zoals pizzas en chinees, maar lang niet alles gaat op, zo trof ik eens 10 dozen met pizzas aan die niet eens geopend waren, een maand later 9 bakken met nasi en bami die ook niet geopend waren, ook was er een medewerker die elke dag zijn of haar lunchpakket met bolletjes en vleeswaren ongeopend in de prullenbak gooide, dat nam ik dan maar mee en gooide het thuis voor de vogeltjes in de tuin.diegene werkt er schijnbaar niet meer of heeft toch maar besloten om of geen lunch mee te nemen of om het op te eten, nou ja toch iemand die misschien wat geleerd heeft. nu de rest nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn werk is thuis. Ik probeer er dus wel op te letten, maar er zijn zeker nog wel dingen die anders kunnen. Het 'lastige' is dat je dingen die je zakelijk doet vaak net wat minder voelt. Maar dat is natuurlijk onzin, want het komt toch ergens vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je betaalt het toch zelf en moet het eerst zelf verdienen.
   Daarnaast: hoe minder kosten, hoe meer er overblijft.

   Verwijderen
 10. hoi, hier iemand in belgie bij ons ook massa 's plastiek bekers en verpakte snacks in de automaat 0.70 cent voor een koek of pakjes chips ...en alles ongezond de soep is poederbrol voor het gewone personeel 1200€ netto voor een fulltime job is er géén geld voor eenpersoneelsetentje met warm eten !! maar de baas rijd met een bak van enkele miljoenen en het hoger personeel gaat gaan teambuilden in de champagne streek!! mensen uit het kaderpersoneel gaan weg en gewoon personeel word gevraagd hun werk over te nemen wel zonder de extraatjes die die persoon kreeg en zonder opwaardering van je contract ! maar het is crisis dus wat moet ik voor het zelfde geld hebben ze mij morgen niet meer nodig en ik richting de 5. en de hypotheek moet nog betaald en twee kids met medische kosten waar we niets kunnen aan veranderen dus we zwijgen en gaan door .. ik zie elke maand mensen die rond de 20 het al moeilijk hebben en wijzelf moeten echt niet gek doen , we doen niet luxe en toch halen we het vaak net niet en ik probeer zo weinig mogelijk naar de winkel te gaan , maar we betaalden vorig jaar 800€ belastingen ( das geld dat we teveel zouden hebben gehad , vooral omdat de bazen teweinig afhouden ) en het geld van dit jaar wilden ze al vorige december hebben 1100€ ja het geld dat we normaal deze lente gingen betalen dus ik betaal nu elke maand 100€ af maar ook de hypotheek van 700€ 12x per jaar en de schuldsaldo 1x per jaar 800 en alle verzekeringen en taksen oh ja wij betalen en stadsbelastingen en provinciebelastingen en bruine vuilzakken +/- 2€ voor 1 zak en blauwe zakken voor plastiek en conserven en die zakken zijn dus duur schuren vlug en mogen niet veel wegen dus als je as hebt van de kachel of kattebakzand of pampers ed dan nemen ze niet mee zucht ... en voor de ophalen van die zakken (die je al betaalde) betaal je ook nog es hé!! en het vlees is hier ook zo duur gemengd gehakt 7€ of meer per kg !! gehakt vol vet en bloem en worst en zo ook 8/9€ kg lieve groet vandaag liever anoniem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo liever anoniem,
   Naar die zorgen om geld terwijl je er wel hard voor moet werken. En dan de waardering voor het werk alleen voor de mensen in de hogere functies. Dat is in Nederland ook te vaak het geval.


   De knelpunten met de stijgende kosten herken ik wel. Dat tikt hier ook hard aan.

   Wat hier helpt is een overzicht maken van kosten en inkomsten samen met het schrappen van bepaalde kosten en een strikt weekbudget / maandbudget voor de boodschappen.

   Ik hoop dat je handvatten vind om een stuk geld over te houden aan het einde van de maand ;-)

   Verwijderen
 11. De top is (bijna) overal gewetenloos en verrot. Nee, ze doen echt niet hun best om te bezuinigen, dat laten ze over aan het klootjesvolk en ze lachen er onder elkaar smakelijk om. Heb geen illusies!

  BeantwoordenVerwijderen