Pagina's

vrijdag 4 januari 2013

Wat is de geleden schade?

Vandaag toch maar even aangifte gedaan van de poging tot inbraak en de kapotte parasol en buitenlamp. Lamp en parasol zouden bij toeval kapot kunnen zijn, maar dat is dan wel toevallig heel veel kapot binnen 10 dagen.

Bij het invullen van zo'n formulier wordt ook gevraagd naar het schadebedrag. Ik heb er echt even over na zitten denken. Want tja... wat kost het me?

Begrijp me goed: ik weet wat parasol en lamp me gekost hebben, dat is het punt niet. Die dingen zijn echter mogelijk nog te repareren. En wat kost het me dan, behalve tijd? Die lamp gaat dus uit elkaar en die parasol kan ik volgens mij nog wel naaien. Met een likje verf over de schuurdeur is die ook weer knap. 

Het kost wel wat gedoe, maar liever zo dan parasol en lamp weg gooien om hetzelfde weer nieuw te komen. Daarnaast voelt het suf om iets te gaan claimen bij de verzekering (als dat al kan) terwijl het mogelijk nog gerepareerd kan worden. Hopelijk valt het allemaal mee en krijg ik alles weer aan de praat. 

Ik heb op het formulier maar braaf een geldwaarde ingevuld in plaats van een geschat aantal uren, want daar kunnen ze waarschijnlijk toch niets mee. 


Wordt vervolgd!3 opmerkingen:

 1. ik vind het heel gewetensvol van je dat je zo redeneert. Maar je betaald toch ook trouw je premie? En dat moet je echt niet een keertje vergeten hoor, want dan ligt er al snel een herrinnering op je mat.
  Als je het zelf maakt is dat mooi meegenomen, maar dat neemt niet weg dat jij hén al jaren betaald voor als er iets stuk bij je gaat.
  Dus zeker indienen. Je staat gewoon in je zelfbetaalde recht en doet niemand tekort.
  Van mijn part maak je het alsnog zelf en geef je het uitgekeerde bedrag aan een goed doel. Maar je verzekeringsmaatschappij is geen liefdadigheidsinstelling...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Casa Di Mama,
   Maar helaas! Ik blijk een eigen risico te hebben die boven het schadebedrag uitloopt. Ach ja...

   Soms zit het mee... ;-)

   Verwijderen
 2. het lijkt logisch om te denken ,ach ik heb er toch voor betaald dus ik heb er recht op , maar toch als iedereen zo denkt en maar van alles declareert ook al is het niet direct noodzakelijk, heeft dat wel gevolgen ,want door de hoge uitbetalingen die verzekeringen moeten doen zullen op een gegeven moment de premies ook weer omhoog gaan en betaal je uit eindelijk zelf toch weer voor iets waarvan je dacht dat het gratis was, omdat je al betaald had.ook hier weer een gevalletje, de goede moeten met de slechte lijden ,want de een declareert alleen waar hij echt recht op heeft en een ander alles wat los en vast zit.

  BeantwoordenVerwijderen