Pagina's

zondag 6 januari 2013

Een geslaagd kado

Vandaag ging ik op verjaardagsvisite bij een klein meisje. Nou vind ik kinderen altijd iets makkelijker om kadootjes voor uit te zoeken dan volwassenen, maar het is toch altijd even puzzelen. De meeste kinderen hebben namelijk al zoveel. 

In mijn kadootjeskast lag al iets klaar: een bakvorm met maar liefst 20 verschillende koekjesvormpjes. Een beetje een overload aan vormpjes vond ik zelf in tweede instantie en overdaad schaad. Misschien niet letterlijk als het om koekjesvormpjes gaat, maar goed het zijn wel weer heel veel vormpjes. En spullen hebben we allemaal al genoeg.

Dus: verpakking opengemaakt, 4 bij het kind passende vormpjes uitgezocht, schattig blikje gepakt en vormpjes daarin gedaan. Vervolgens heb ik er nog wat gekleurde marsepein bij gedaan die ik van een baksessie heb bewaard.

De kleine meid was er ERG blij mee. Kennelijk is er een cupcake wedstrijd gaande op tv en dit sloot er precies bij aan. En dus werd er vandaag uren besteed aan het uitrollen, uitsteken / uitsnijden van marsepein en het beplakken van muffins. 

En ik kreeg als bedankje van de kleine meid nog een zelfversierde muffin weer mee naar huis ook. 
  
Het hele gebeuren heeft me omgerekend denk ik nog geen 4 euro gekost, zonder dat er uitgebreid voor gewinkeld hoefde te worden.

Wat hierbij hielp was dat ik kadootjes vaak vooruit koop. Soms zijn ze specifiek voor 1 persoon, soms past het bij verschillende personen. Daarnaast staat er ook een kleine verzameling mooi verpakkingsmateriaal in de kast. Varierend van een mooie vaas, rieten mandjes en blikjes tot raffia om dingen mee aan te kleden. Dit helpt ook om ad hoc een kadootje voor de dag te toveren, als mijn planning even niet zo soepel loopt of er onverwachts iets is wat om een kadootje vraagt. Soms voeg ik dingen samen zoals vandaag.

Bij dat alles probeer ik wel om goed aan te sluiten en geen rommel te geven. Het liefst geef ik wat lekkers in een mooie verpakking. Zoals marsepein...


Wat krijgen jullie graag kado?


 

8 opmerkingen:

 1. Het liefst iets waar ik iets aan heb, wat dat is, kan per keer verschillen. Maar ik ben niet zo dol op de badschuim-cadeautjes. Niet ondankbaar bedoeld, maar ik heb nog een voorraad waar ik tot mijn 130e mee kan doen, dus daar loop ik dan gewoon wat minder warm voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, ook het liefste it's waar ik wat aan heb. Hihi ik heb ook zo'n verzameling badspullen in mandjes in de kast staan. Is er iemand fan van lavendel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfgemaakte kadootjes vind ik de leukste. Zo maakte mijn schoonzus eens een stoffen vlaggetjesslinger voor me. Die hangt bij elke verjaardag. Maar van mijn zus kreeg ik dit jaar een potje kokosolie. Vind ik ook heel erg leuk om te krijgen. Gewoon, niet te moeilijk, en iets wat ik kan gebruiken.
  En ik snap helemaal dat die vormpjes en marsepein een succes waren. Dochter heeft hier ook de cupcake-wedstrijd gevolgd op tv, en was er helemaal weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor , ik krijg ook graag iets praktisch en probeer dit zelf ook
  altijd te geven...
  Theelichtjes,mandje met bv. fruit, groenten (zelfgekweekt)zaden(zelf
  bij elkaar gespaard)of zoals jij een bakvorm met ingrediênten er bij, iets waar die persoon een verzameling van heeft enz enz....
  Geen spullen meer of toch zo weinig mogelijk ...iets dat je kan
  gebruiken en achteraf niet teveel plaats inneemt....
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geef en krijg nog wel eens iets eetbaars cadeau. Een pot aparte honing of diksap. Ook een bon van de wereldwinkel wordt gewaardeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij middelste zoon was er een keer een juf jarig waar ik totaal niet wat te geven. Tot ze op een gegeven moment vertelde dat ze de Turkse keuken zo heerlijk vind. Internet op gedoken voor wat eenvoudige recepten, deze uitgeprint en in een mooi mapje gedaan. Mandje erbij met wat ingrediënten van 1 recept en ze vond het vreselijk origineel en had nog nooit zoiets gehad.Juf blij en ik ook want het meeste hadden we gewoon in huis dus qua kosten niet veel uitgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoonlief heeft de cupcake-cup ook op de voet gevolgd:) Nichtjes maken tegenwoordig voor verjaardagen de meest kunstzinnige cakejes. Wel leuk, zo'n schot in de roos:)

  BeantwoordenVerwijderen