Pagina's

maandag 28 januari 2013

Boodschappen week 4: overvloed in de koelkast

Totaal kwamen we deze week uit op: 50,90 euro. Met alle groenten die we inkochten hadden we ondertussen ook nog wat uit de vorige lading (zoete aardappels, 1 pompoen een knolselderij en een berg sinaasappels) en kocht manlief (teveel) ingredienten om elders broodjes falafel te maken. Daarvan bleef wat yoghurt, mayonaise en een berg knoflook over. Die uitgaven reken ik dus niet van de huishoudpot (want een traktatie van manlief uit, elders), maar de restanten verdwijnen wel in de koelkast.

We zijn deze week 10 eurootjes over het budget heen, maar ik vind het netjes. Er zitten deze keer wel wat groenten bij die hier in huis alleen door mij gewaardeerd worden (pastinaak, groene kool en bloemkool), maar het is soms gewoon fijn om buiten het vaste riedeltje aan groenten te koken en te eten.

Biologische thuissuper:
1 kleine bloemkool: 1,10
chinese kool: 1,20
Gemberwortel, 2 ons: 1,66
Gepelde tomaten*: 5 blikjes: 4,25
Groen kooltje: 1,55
Bakje kastanjechampignons: 1,85
Paksoy: 1,20
Pastinaak, ruim 1 pond: 0,87
2 babypompoentjes; 1,10
prei, ruim 1 kg
2 puntpaprika's; 1,65
bietjes, ruim een pond. 0,66
rozijnen, 1 kg; 5,49
waspeen, 3 kg; 3,75
bezorgkosten: 3,50
Totaal: 32,41

Molen; 2 zakken eco 'wit' en 1 zak volkoren (15 kg totaal): 17,50

1 pak melk die ik manlief nog niet terugbetaald heb... 0,99

5 opmerkingen:

 1. Hier is het eerder 'kaalslag in de koelkast' nu:). NOg drie dagen dan is januari gelukkig voorbij. Had me voorgenomen het de goedkoopste maand te maken, met de boodschappen ben ik daar zeer goed in geslaagd, maar er is ook praktisch niks meer op brood+beleg na. De rest haal ik op de dag zelf en ik neem alleen wat echt nodig is dan. Gelukkig doorzie ik de marketing van de supermarkten redelijk en blijft er niks extra's 'plakken' aan mijn handen:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. knap dat je toch de hand op de portemonnee weet te houden.
   En heel goed van je dat je niets extra koopt in de supermarkt!

   Ik merk dat hier toch wel geldt dat hoe minder ik in de supermarkt kom, hoe beter we uitkomen met het budget...

   Verwijderen
  2. Grappig: ik merk juist door op maat in te kopen dat ik minder uitgeef. Ik ga 1 tot 2 keer per maand naar de bioboer tegenwoordig. En dan vind ik het veel lastiger inschatten wat we nodig hebben en moet ik regelmatig dingen weg gooien (groente/fruit) omdat we het gewoon niet opkrijgen.

   Verwijderen
 2. Wat heb jij allemaal leuke groentes! Die liggen bij mij eigenlijk nooit in de koelkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We proberen met de seizoenen mee te eten en dat zet aan tot het kopen van groenten die iets buiten de gemakszone vallen (zoals bijna alles op de lijst, behalve de champignons en de paprika-en die laatste is dus geen seizoensgroente).

   Verwijderen