Pagina's

maandag 21 januari 2013

Boodschappen week 3: braaf!

De afgelopen week is het gelukt om braaf een eindje onder de 40 euro te blijven. Zonder dat dit overigens moeite kostte. We kochten er zelfs diepvriespizza's van (in ons huis een ongekende 'luxe' - niet wat mij betreft overigens, ik hou niet zo van diepvriespizza. Manlief maak je hier echter zeer blij mee). Toch slinkt de huishoudpot deze maand wat harder dan anders. 

Ik kocht een voorraadje kiemzaad bij 'De Peuleschil', scoorde een nieuw satijnkatoenen dekbedovertrek voor ons lit jumeaux-dekbed voor 20 euro en ben aan het schilderen geslagen. De latex die we daarvoor gebruiken is buitenkwaliteit en daarmee zeer aan de prijs. Aan de andere kant is het spul afschrobbaar (erg fijn) blijft het jaren en jaren mooi, lijken we altijd veel meer te kunnen doen met zo'n klein emmertje kwaliteitslatex dan met een grote emmer histor 'monodek' en latex je de muur in 1 keer van knal geel naar roomkleur.

Enfin... met deze week een totaal aan boodschappen van 31,83 kan het ook wel lijen. Volgende week moeten er wel weer groenten en fruit worden gekocht, dus dan gaat het geld weer wat harder.

Ik streef ernaar om met al het geklus en de andere extra uitgaven toch gewoon uit te komen met ons huishoudelijk maandbudget van totaal 380 euro - en volgens mij gaat dat nog lukken ook!

A.ppie:
Koffiebonen, 1 kg: 7,59
Sperziebonen*, 1 pond: 1,00
Totaal: 8,59


Al.di
Creme fraiche: 0,49
Mosterd, 250 gram, 2 potten: 0,98
Tonijn in water, 2 blikjes: 1,98
Magere kwark: 0,65
Fries roggebrood, 4 pakjes van 500 gram: 1,48
Toiletpapier: 2,99
Totaal 8,57

Bas:
Bio halfvolle melk, 6 pakken: 5,34
Slagroom: 0,59
Diepvriespizza* 3 stuks: 5,-
Diepvriespizza, 1 stuk: 2,19
Toastjes, 2 pakken: 0,70
Camembert: 0,85
Totaal: 14,67

5 opmerkingen:

 1. Wauw, dus dit zijn je weekboodschappen? Vlees had je al gekocht dan zeker?

  knap hoor, ik zie het ons niet doen van 40 euro in de week. Ik heb onlangs een challenge voor 50 euro per week gedaan (4 personen, 2 kinderen in de groei) en dat redden we nét niet. Ik zat rond de 50 euro.

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Emille,
   Onze vriezer ligt vol met vlees (biologisch, in de aanbieding gekocht), wat vis (sticks) en zelfgemaakte kikkererwtenburgers.

   Wij eten lang niet dagelijks vlees of vis en als we het eten, dan eten we voor Nederlandse begrippen vrij kleine porties (zo'n anderhalf ons met zijn 2-en).

   Met 2 opgroeiende kinderen van 50 euro per week rondkomen vind ik zeer netjes hoor trouwens! 2 of 4 personen, dat maakt toch behoorlijk verschil.

   Verwijderen
 2. Jij bent gewoon uber-braaf:) Hahha. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je!
  Het voelt inderdaad uber-braaf om zo goed uit te komen met het budget. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben onder de indruk! Dat is echt niet veel geld. Bij mij vliegt het huishoudgeld juist de portemonnee uit op het moment...

  BeantwoordenVerwijderen