Pagina's

woensdag 19 december 2012

zorgverzekering geregeld

Zo... de kogel is door de kerk: de zorgverzekering voor 2013 is geregeld! 

Het was een zwaar ei, maar het is gelegd. We gaan beiden voor een maximaal vrijwillig eigen risico. Ik zonder aanvullende verzekeringen en manlief met een kleine aanvullende verzekering. We betalen de jaarpremie vooruit voor nog eens een korting van 60 euro (3%). 

Het totaal van het geheel komt uit op 1953,24 euro. Het is alsof je een emmer water leeg gooit! Aan de andere kant: vorig jaar betaalden we gezamenlijk 250 euro per maand aan zorgpremie. Dat was dus 3.000 euro dit jaar en dan nog eens mijn eigen risico van 250 euro.

Dit jaar gaan we die 250 euro sparen. Aan het einde van het jaar hebben we dan 3000 euro gespaard. Mits we geen zorgkosten hebben dan, want die gaan we betalen van dat spaargeld. Pas als we komend jaar meer zorgkosten hebben dan (3.000-1953,24) 1046,76 euro, dan was ons plan voor dit jaar niet rendabel. 

Of wacht eens... reken ik nou wel goed? Die 350 euro verplicht eigen risico moet je sowieso betalen als je wat hebt, of je nou wel of geen verhoogd eigen risico neemt. Dus volgens mij wordt onze constructie pas ongunstig als we 3.700-1953,24= 1746,76 aan zorgkosten hebben komend jaar. Nou... laten we maar hopen van niet!

We hebben voor een kleine aanvullende verzekering gekozen omdat deze een paar behandelingen fysio vergoed (manlief heeft de laatste tijd wat last van zijn rug), de medische keuring bij adoptie (tot ik meen 300 euro) en nog wat medische behandelingen bij kinderen die vreemd genoeg niet in het basispakket zitten. Aangezien we niet weten wanneer we "het" telefoontje krijgen kan dat maar beter goed geregeld zijn. 

En we hopen toch zo dat 2013 ons jaar wordt...


Hebben jullie de zorgverzekering voor komend jaar al geregeld?


5 opmerkingen:

 1. OOk hier het maximale eigen risico genomen + de korting voor het in 1x keer betalen. 't Is een gok maar wanneer je het kunt betalen, is het wijs het te doen. Stelregel is volgens mij dat wanneer je het kunt betalen, het niet moet verzekeren.Man neemt geen extra eigen risico, heeft wel een kleine aanvullende verzekering (ik niet).
  Groet,
  Belinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep, geregeld en toegelaten. Geen eigen risico meer nu en juist wel een aanvullende verzekeringen genomen die ik er zeker eruit ga halen. Andersom besparen en bovendien extra gedekt (het is een hele goede en uitgebreide dekking). Voel me er stukken beter bij. Ik draai het ook niet meer terug nu. Blij dat ik toegelaten ben. Ik vond het experimentje 'goedkoop zorgverzekeringetje spelen' het afgelopen jaar geheel niet prettig en heb dingen uitgesteld.

  Wel korting geregeld via onze tussenpersoon. Dat dan weer wel:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het naar je zin geregeld is. Ik ben benieuwd wat wij van ons experimentje gaan vinden ;-)

   Verwijderen
 3. Ik hoop voor jullie dat het gaat lukken met de adoptie, wij hebben zelf 2 meisjes uit India, ze zijn inmiddels volwassen en de oudste heeft zelf twee kinderen. Het is het beste en moeilijkste wat we ooit gedaan hebben, ik ben er nog elke dag heel gelukkig mee. Veel sterkte met het wachten,
  Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie. Wat verwoord je het mooi :-)
   We hopen ook heel gelukkig te worden met onze keuze.   Verwijderen