Pagina's

dinsdag 18 december 2012

Er is 1 verzekering die in ieder geval blijft...

en dat is het abonnement op de anwb...

Gisteren bemerkte ik op weg naar mijn werk een klein raar geluidje. Op mijn werk de auto van alle kanten eens goed bekeken, maar niets raars te zien. Met het plan om de volgende dag bij de garage langs te rijden ging ik aan het werk. 

Op weg naar huis veranderde het geluidje binnen 1 kilometer in een flink geluid wat helemaal niet goed klonk. 

Auto geparkeert bij de supermarkt, er weer omheen gelopen en manlief en vervolgens anwb gebeld. En wat ben ik dan blij dat ik lid ben en dat die mogelijkheid bestaat. Het is namelijk niet de eerste keer dit jaar dat een van ons met een kapotte auto langs de kant van de weg staat.

Deze keer bleek het een relatief klein mankement, wat wel op korte termijn verholpen moet worden. Mijn auto staat sinds vandaag bij de garage. Donderdag is het onderdeel binnen en dan wordt het autootje gerepareerd. De kosten vallen als het goed is mee. 

Het is jammer dat de anwb-premie ook onder de verhoogde assurantiepremie valt, maar deze verzekering houden we aan!


4 opmerkingen:

 1. Ja, bij ons blijft die ook:) Manlief is oa. automonteur, maar toen de motor het begaf op de snelweg terug naar huis van een concert, hadden we daar niet zoveel meer aan:) Was errruggg blij met die afsleepwagen toen. Wij hebben altijd oude auto's en soms heb je pech, maar we hebben ook vele jaren zo heel goedkoop auto gereden! De aanschaf stelt weinig voor, immers, vergeleken met een nieuwe auto kopen. Zelfs een klein (onveilig) hok kost goud geld dan. Is het me niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij rijden ook in oude auto's, ook altijd goedkoop met soms pech, hoewel de leeftijd niet altijd een garantie is:
   Een vriendin met een veel nieuwere tweedehands had last van een uitvallend elektrisch systeem... Die is ter plekke lid geworden van de anwb.

   Op zich had ik deze keer nog wel even door kunnen rijden volgens de anwb-man. Maar aangezien ik een enorme nitwit ben op het gebied van auto's kan ik dat niet zelf bepalen. Voor hetzelfde geld had ik de auto met doorrijden compleet de soep ik gereden.

   Verwijderen
 2. Met de mobiliteitsgarantie van m'n tweedehandsje heb 'k geen anwb nodig, zeggen ze, waar is het hout om af te kloppen? ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds ik vorig jaar met een kapotte dynamo langs de weg stond, ben ik ook lid van de ANWB! En ja, ook ik blijf gewoon lid!

  BeantwoordenVerwijderen