Pagina's

zondag 2 december 2012

Doggybag

Vrijdag heb ik een bijeenkomst georganiseerd op mijn werk. Buiten een lunch was er 's morgens en 's middags ook een bescheiden lekkernij bij de koffie en thee.

Aan het einde van de dag bleek dat er een flink aantal plakken (lekkere) cake over bleven. Nou hou ik er niet van om etenswaren weg te gooien, ook niet op mijn werk. 

Een aantal gasten hebben nog een plak cake meegenomen voor op de terugreis naar huis. De rest van de cake heb ik verdeeld onder de achterblijvers. 

Wat mij opviel: niemand reageerde raar. Dit terwijl ik weet dat het op mijn werk niet gangbaar is om resterende broodjes of koeken te verdelen. Alle achterblijvers wilden wel een plakje cake mee voor thuis en de dames van de receptie kregen ook allebei een plak.

Zou de mentaliteit op dit vlak toch langzamerhand aan het veranderen zijn?

11 opmerkingen:

 1. Wij doen dit al jaren op het werk. Puur omdat wij weten als de dames van de catering de spullen ophalen het rechtstreeks de container in moet en wij dat toch zonde vinden.
  Komt misschien omdat mijn werkgever zich ook richt op ontwikkelingswerk of misschien omdat wij als noorderlingen sowieso niet van verspilling houden... ik weet het niet, maar vind het een goede actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat jij het bij het rechte eind hebt.
  Van de week werd er in het programma tegelicht ook weer eens duidelijk hoeveel mensen er last hebben van de crisis. En ook als je zelf nog niet veel merkt van crisis misschien, dan komt er toch een besef denk ik dat het allemaal niet meer vanzelfsprekend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn man doet dit ook. Als er cursus is op het werk worden er pizza's besteld, maar meestal blijft er veel over. Hij neemt wat overblijft mee naar huis. We eten het dan de volgende dag (evt. als lunch) of als het veel is vriezen we het in. Ik vind het wel knap van hem dat hij dit doet. Ik zou dit toch best moeilijk vinden om op mijn werk te doen. Maar heb me wel voorgenomen als ik weer eens uit eten ga, dat ik om een doggybag vraag of bakjes meeneem. Nog niet eens zo zeer om de besparing, maar vooral om de verspilling tegen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien een kleine bewustwording door de programma's over verspilling. Wij deden dit al 20 jr geleden na recepties of etentjes op het werk.Ook overschotten van de kookles verdwenen niet in de vuilnisbak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb een tijd als schoonmaakster gewerkt, ik kreeg altijd het overschot mee.
  hele lekkere luxe broodjes en mijn kinderen namen ze de volgende dag mee naar school en de grap ,vriendjes waren jaloers om de lekkere broodjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed!

   Dat is nog eens een leuke bonus... ;-)

   Verwijderen
 6. Dat is ook bij ons heel normaal. Als er een lunch besteld is en er blijven broodjes of fruit over dan worden die in de koffiekamers gezet. Aan het eind van de dag zijn ze dan echt op. Ook met taart is dat het geval. Maar dat hebben we zeer regelmatig want een aantal van mijn collega's hebben last van baknijd. Er is een ware competitie aan de gang. En inmiddels hebben we de heren ook uitgedaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL "baknijd" die kende ik nog niet!
   Marjolijn.

   Verwijderen
 7. nou , helaas is dit nog niet overal het geval, ik werk als schoonmaakster op een heel groot pand van een hele grote bank en er worden hier met grote regelmaat grote hoeveelheden eten en gebak weggegooid, ik was dan laatst ook heel verrast toen een man op een van mijn afdelingen mij vroeg of ik alsjeblieft 2 halve vlaaien mee wilde nemen,want anders moest hij ze weggooien, nou graag want ik vind eten weggooien wat nog goed is echt vreselijk en uit onszelf meenemen mag niet ,dat word gezien als diefstal, ook mijn collegas die al veel langer op dit pand werken maken zelden mee dat mensen vragen of zij het willen hebben, meestal verdwijnt het gewoon in de afvalbak, ik heb al meegemaakt dat er 7 pizzas werden weggegooid en een week later op dezelfde afdeling 6 bakken met nasi en bami, de verpakkingen waren nog niet eens opengemaakt, crisis bij de banken? nou niet veel van te merken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gewoon is minder bestellen komt dus niet in ze op zonde gewoon van mijn vorige werk werd er ze wat nooit wat weggegooit het werd toen al verdeelt en mee genomen hoefde we savonds lekker niet meer te koken lekker en makkelijk
   groetjes tineke

   Verwijderen
 8. Manlief neemt alles mee van de pakketten die hij in de nachtdienst krijgt op het werk; toetjes (is zoonlief dol op, normaal krijgt ie namelijk geen kleine 'onzin'toetjes hier), lekkere (belegde) broodjes, koek, melk, slaatjes etc. Dat mag ook gewoon. Soms hebben ploeggenoten dingen over of lusten ze iets niet en die mag manlief dan meestal ook hebben!
  Ik vind het dus heel normaal! Zonde om weg te gooien, toch?

  BeantwoordenVerwijderen