Pagina's

maandag 10 december 2012

De auto en het weer

Ik tuf hier rond in een autootje wat gewoonlijk behoorlijk zuinig rijdt: 1 op 19 / 1 op 20. Zodra de koude in het land is, stijgt echter het verbruik. Op dit moment rijdt onze Daihatsu Cuore 1 op 15 / 1 op 16. Niet echt een fantastische score. 

Eerst dacht ik dat er iets mis was met mijn autootje, maar ook iemand anders hoorde ik deze week klagen over het gestegen verbruik van de auto sinds de kou. 

Stijgt het benzineverbruik van jullie auto in de winter? (en zo nee... wat verbruikt het ding dan en waar rij je in?).


Ondertussen stijgt de motivatie om met de fiets naar het werk te gaan. Met ruim 4 euro winst per retourtje levert het fietsen toch aardig wat op. Vanmorgen heb ik het echter af laten weten. Het weer was te guur.

6 opmerkingen:

 1. De benzine is dan wat vluchtiger en door de viezigheid op de weg heb je meer rolweerstand.Ook de achterruitverwarming van de auto neemt wat zie http://www.quest.nl/vraag-en-antwoord/waarom-verbruikt-een-auto-in-de-zomer-minder-brandstof-dan-s-winters

  Als je in de zomer met airco rijdt is het mogelijk dat je weer heel veel meer benzine gebruikt( 20 procent meer is mogelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je antwoord, nu snap ik waarom / dat alle auto's 's winters meer benzine (of diesel ;-)) verbruiken.

   Mbt de airco: wij hebben alleen arko (alle ramen kunnen open)

   Verwijderen
 2. Nee, mijn dieselverbruik neemt wel toe ;)), sorry flauw! Maar inderdaad met mooi weer, rijdt die van mij 1 op 22, nu 1 op 18/19. Zoals Jannie ook aangeeft, hij heeft gewoon letterlijk meer energie nodig dus helaas is het niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hetzelfde. Mijn verbruik wordt ook meer als het kouder wordt. Maar wat de grootste impact heeft bij mij zijn de winterbanden, mijn verbruik gaat dan opeens van 1:18 naar 1:16. Gelukkig maakt het voor mij niet veel uit, aangezien ik een lease-auto heb en een tankpas. De kosten van het extra verbruik zijn voor de baas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende dat verschijnsel niet! Wonderlijk! Fietsen is ook nog eens gezonder voor je lichaam, dus win-win zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou het werkelijk niet weten...maar ik heb het er gewoon voor over met dit koude weer.
  Ik ben zelf ook wat waard en investeer graag in mijn optimale energie om de wintermaanden goed door te komen. Daar hoort voor mij persoonlijk kleumend naar het werk gaan niet bij.
  Ik doe mijn baan met plezier en verzuim nooit, dan mag ik van mijzelf er wel comfortabel naartoe als tegenprestatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen