Pagina's

dinsdag 13 november 2012

Overzicht in de voorraadkast

Deze week ruimde ik de koelkast op. 4 (!) geopende potjes mayonaise kwam ik daar tegen. Uiteindelijk bleken 2 potten verklaarbaar (1 was er al en 1 was gekocht voor het eten in het weekeinde weg) en 2 potten waren bijna leeg. Of beter gezegd: volgens manlief leeg en volgens mij bijna leeg. Uiteindelijk hebben we het aantal potten in 1 maaltijd - met niet eens heel veel mayonaise - terug kunnen brengen tot 2 resterende potten. 

Vervolgens ruimde ik ook de voorraadkast op. Daar bleek dat we goed in de voorraden zitten. Altijd fijn om te merken. Alleen was de laatste aankoop van tandpasta niet echt nodig: 7 tubes staan er nu nog in de kast. Daar komen we met 2 personen ruim een jaar mee toe.

Mijn conclusie: het hebben van voorraden is goed. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je in huis hebt, zodat je ook weer niet teveel koopt of iets dubbel in gebruik neemt. 


Hebben jullie altijd overzicht qua voorraden?

12 opmerkingen:

 1. Het voorraadbeheer hier is ook niet altijd optimaal...
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het scheelt dat tandpasta voorlopig niet bederft.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja dat durft hier ook wel eens versloffen ;)
  Vorige week heb ik ook de voorraadkast nagekeken en jammer genoeg
  ook enkele dingen moeten weggooien (shame on me)
  tandpasta , zeep en aanverwanten zijn hier ook genoeg in huis,
  gelukkig wordt dit niet vlug slecht ....
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een enkele keer schuift er iets helemaal achteraan en vergeet ik het. Laatst moest ik een pak meel met uvd mei weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het vrij goed onder controle. Heb wel pas zakjes om saus te maken weggegooid. Ik gebruik die nagenoeg niet meer en ze waren ver over datum.
  Verder probeer ik alleen de lang houdbare producten in voorraad te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maak jij je sausen dan nu zelf, of gebruik je helemaal geen sausen meer.

   Verwijderen
 6. Ik probeer eens per 2 maanden mijn hele voorraadkast te ordenen. Alles wat dan (bijna) over datum is wordt alsnog gebruikt. Ik hou ook niet heel veel voorraad aan. Soms sla ik in bij een aanbieding, maar dat zijn dan alleen dingen die we ook veel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is ook mijn streven inderdaad om die voorraadkast regelmatig te ordenen. Lukt helaas niet altijd.

   Het valt op zich wel mee met dingen die over de datum zijn.
   Het is meer dat als ik ooit ergens een tekort had (zoals dus met de tandpasta) dat het dan soms net iets te lang in mijn systeem blijft hangen en hou ik het idee dat er dringend tandpasta gekocht moet worden, ook al hebben we al 4 tubes...

   Verwijderen
 7. Naar aanleiding van een artikel in de VPRO gids heb ik laatst mijn voorraad bekeken. Oeps.... veel over datum, maar bijna alles was nog goed te gebruiken. Er is een groot verschil tussen de THT datum en de uiterste houdbaarheidsdatum van verse producten. Voorzichtig proberen, maar ik ben er nooit ziek van geworden, als het nog goed ruikt en smaakt is het eigenlijk ook nog prima te eten. Dat was ook de strekking van het tv programma dat daar aan gewijd werd.
  Wel heb ik nu de over-datum-producten in een mandje vooraan in de voorraadkast staan en pak ik daar regelmatig wat uit zodat ik er vanaf kom zonder het weg te moeten gooien.

  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip van dat mandje voorin de voorraadkast met dingen die op moeten.

   Die ga ik onthouden!

   Verwijderen
 8. Bedankt voor jullie tips en herkenning!

  Voorraadkast is inmiddels helemaal opgeruimd en buiten zeep, tandpasta en olie valt het mee met de (te) grote voorraden gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, dat herken ik! Zo af en toe gebeurt dat hier ook!

  BeantwoordenVerwijderen