Pagina's

donderdag 15 november 2012

Fietskleding deel 2


Ik heb na enig nadenken over jullie tips en het lezen van nog meer ervaringen van woon-werk-fietsers op het www, bij de Aldi een wind- en waterafstotend trainingsjasje gekocht voor 36 euro EN 2 sportshirts die toevallig in de aanbieding waren bij de Dirk voor 5 euro per stuk.

En wat een verbetering met mijn gewone kleding zeg! 

Ongetwijfeld zal er nog betere kleding voorhanden zijn, maar voor nu is het goed. De uitverkoop is pas eind december en op marktplaats en mijn favoriete tweedehandszaakjes kon ik niets van mijn gading vinden. Aangezien ik met elke dag die ik naar mijn werk fiets 4 euro bespaar heb ik die 36 euro er in 9 dagen fietsen uit (en nog eens 2 1/2 keer om de shirts terug te verdienen ). Dit gaat sneller als ik vaker fiets of ook andere dingen op de fiets ga doen. 

Tot nu toe heb ik 5 keer gefietst naar mijn werk. Deze week 2 keer, waarvan 1 keer bij windkracht 5. 

Ondertussen voel ik me erg goed gekleed in mijn nieuwe helblauwe jasje. Mocht je een vrouw in een helblauw jasje op een oude opoefiets voorbij zien trappen, dan ben ik dat misschien wel!


8 opmerkingen:

 1. Als ik ga fietsen krijg ik heel snel jeuk op mijn rug en vaak doen met koud weer m'n oren pijn. Heb je daar nog tips voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook niet van wind op mijn oren (gaan dan ook pijn doen)en een capouchon is vaak niet afdoende. Een losse muts helpt beter, vooral als een model hebt met oorflappen...
   Die heb ik overigens nog niet. Tot nu toe behielp ik me als wandelaar met een combinatie van capouchon en sjaal, maar dat gaat 'm op de fiets niet worden.

   Krijg je jeuk op je rug door het zweet?

   Verwijderen
  2. Ik gebruik een winddichte hoofdband. Elegant zwart. Warme oren maar geen jeukhoofd wegens oververhitting.

   Verwijderen
 2. Fijn zeg! Goede kleding maakt sporten een stuk leuker, tenminste, dat is wel mijn ervaring.

  @Grijzepelgrim: ik draag oorwarmers over m'n oren, anders krijg ik ook zere oren en meestal direct erna ook hoofdpijn. Tegenwoordig zijn ze weer in, dus dat kan best.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe een haarband in en 's winters zo'n ski-haarband, die houdt gelijk mijn haar een beetje in model, want met een muts of een soort hoedje zie ik er na het fietsen echt niet uit.

  Fietsze! Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees je blog graag, daarom krijg je van mij een award! Kijk maar eens op m'n blog 'gezinsleven' voor meer info!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echte sportkleding vind ik ook de moeite waard. Ik dacht eers ook dat het flauwekul was, maar het zorgt er echt voor dat het zweet wordt weggetransporteerd. En volgens mij is die van de Aldi echt prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prima zo'n fel kleurtje, dan ben je tenminste zichtbaar. Ga je nog achter een poncho aan? Die zijn er ook wel in een fel kleurtje.Als je echt vaak gaat fietsen zou ik er wel een kopen, het gaat heus wel eens flink regenen

  BeantwoordenVerwijderen