Pagina's

woensdag 7 november 2012

Dwars tegen de stroom in: verliefd...

Met veel berichtjes over de zorg en wie er nou al dan niet meer of minder zou moeten betalen heb ik het gevoel dat ik even tegen de stroom in zwem. 

Niet omdat ik een geheel andere mening ben toegedaan, maar omdat ik me er niet mee bezig hou. We zien het wel. 

Tegelijkertijd heb ik dit weekeinde eens fijn een klap met geld uitgegeven aan.... 1 truitje. 


Het zit zo: ik koop gewoonlijk bijna alles tweedehands en mijn uitgaven voor kleding zijn dan ook echt laag te noemen: met gemiddeld 15 euro per maand kom ik echt een heel eind. Maar heel, heel soms koop ik iets duurs. Meestal dan nog in de uitverkoop (afgeprijst, maar dan toch nog duur door kwaliteit en / of merk). De meeste dingen die ik op die manier aanschaf draag ik jaren en jaren dus het is geen weggegooid geld, maar iets speciaals: een kadootje voor mijzelf. 

Zo kocht ik ooit een grote , handgeweven dunne sjaal van cashmeer. Er zijn fijne patronen ingeweven er staan borduursels op en hij draagt heerlijk. Ruim 80 euro was hij. Deze sjaal gaat zelfs op een frisse zomeravond mee als omslagdoek en soms gebruik ik hem als plaid. In de winter gaat hij dagelijks om. En nu 4 jaar na aankoop vind ik deze sjaal nog steeds echt mooi. Ik geniet zelden zo langdurig van 80 euro als met die sjaal. 

Zo heb ik ook 1 vestje en 3 jurken / jurkjes die met extra zorg behandeld worden. Niet zozeer vanwege de prijs, maar omdat ik ze zo vreselijk mooi vind. Kleding waar ik verliefd op werd en nog steeds ben.

Nu is daar dus een truitje bijgekomen. Het is van katoen, maar ziet eruit alsof het een fijn breisel is. Cremekleurig met een fijne bloemenprint in dieprood en blauw. Ik vond het niets toen ik het in de winkel zag liggen, maar het staat me werkelijk fantastisch en zit heerlijk. Ik voel me een buitengewoon knappe, goedgeklede vrouw in dat vestje. 

Ik heb in de winkel heel even staan aarzelen over het aankoopbedrag, maar van sommige niet-aankopen krijg je achteraf echt spijt weet ik inmiddels. 

En ach... 80 euro gedeeld door 12 maanden is  6,65 euro per maand. De opgelegde belastingen en zorgverzekeringen zullen me wel meer gaan kosten dan die 22 euro die ik hiermee dan gemiddeld per maand aan kleding uitgeef.


Kunnen jullie ook zo vreselijk vallen voor kleding of spullen? Of ben ik voor de meeste consuminderende meelezers nu even een onbegrijpelijke geldverspiller?

13 opmerkingen:

 1. Oh hier is er nog èèn hoor!Ik geef vaak maandenlang geen geld uit aan kleding, maar ik ben verzot op mooie kleding en mooie spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doen wat je kunt doen en vooral..., geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee hoor, 'k heb dat met jassen, vooral een winterjas moet gewoon MOOI (in mijn ogen) zijn, 'k heb van de zomer na 4 jaar weer een nieuwe gekocht, een rood leren winterjas.
  'k Vin die kleur zo fleurig,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je het kan betalen en je weet dat je er echt heel veel plezier van hebt moet je het gewoon doen. Ik heb dat met tasjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar hoor!! Als ik iets heb dat ik echt mooi vind, dan kan ik daar ook tijden van genieten en vind ik het niet erg om daar wat meer aan uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, heerlijk toch! Ik geef ook niet zo veel uit aan kleding maar als ik iets heb gezien en ik dat niet meer uit mijn hoofd kan zetten dan ga ik het passen. Soms valt het dan heel erg tegen, nou ja, dan scheelt dat weer in mijn portemonnee. Maar als het ook nog mooi staat..... dan mag het. Maar gelukkig heb ik dat niet zo heel vaak hoor, ik zoek de winkels ook niet bewust op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oe dat ken ik.

   In sommige winkels kijk ik eerst naar de prijs voordat een kledingstuk wordt gepast.

   Heel vervelend om te vallen voor iets wat echt boven het budget ligt...

   Verwijderen
 7. Ik kan me je blijdschap over de aankoop goed voorstellen. Vooral,als je steeds met een glimlach de trui draagt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee hoor, ik vind je niet onbegrijpelijk. Zo erg consuminder ik ook niet. Wil gewoon rondkomen met het geld dat ik elke maand daarvoor reserveer. Ook voor kleding leg ik elke maand geld opzij. Dus, gewoon kopen vooral als je er zo van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb gisteren 140 euro uitgegeven voor een slot op mijn fiets, eigenlijk bedoeld voor scooter of motor. Kan wel verliefd worden op bepaalde kledingstukken dus breek me de bek niet open, maar het moet even wachten tot de uitverkoop weer begint en dan bedoel ik tot jan/feb 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is jammer als het geld voor kleding op is gegaan aan een fietsslot...

   Kleding is toch net wat leuker om aan te schaffen.

   Verwijderen
 10. Ik vind het ook wel bij consuminderen passen eigenlijk. Immers, je geeft dan misschien wel veel geld uit maar wel voor iets wat het waard is. Het bevalt je, past goed, staat goed en zal dus niet vaak in je kast hangen maar lang en met plezier gedragen worden. En daar is niets mis mee. Kwalijker is het als je een kast vol impulsaankopen hebt die zelden of nooit gedragen worden, dan ben je verkeerd bezig. Maar met dit truitje zou ik zeggen: lekker van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen