Pagina's

maandag 19 november 2012

Bah!

Vandaag een echt een prutvergadering gehad met informatie over (hoe kan het ook anders) de bezuinigingen. Terwijl deze bezuinigingsronde (waar ik al niet vrolijk van wordt) nog niet in uitvoering is, blijkt de volgende ronde al in de maak te zijn. En dat betekent hoogstwaarschijnlijk gedwongen ontslagen...

Voor nu hoeft onze afdeling zich nog geen zorgen te maken volgens mijn leidinggevende, maar met een (vast) contract met slechts afspraken voor bepaalde duur op deze afdeling vrees ik met grote vreze voor boventalligheid (en ontslag) in de toekomst. 

Nou ja... de grootste angst is de angst zelf zeggen ze. 
We gaan dus maar met goede moed voort, maar ik krijg wel het heen en weer van die stomme crisis!

Zitten jullie nog allemaal rustig qua werk / inkomen?

17 opmerkingen:

 1. Da's grappig: zit ik net je blogje te lezen, krijg ik een reactie op mijn blog op dat moment. Hahaha!

  Nou, ik schaam me bijna, maar met het werk van mijn man zit het wel goed vooralsnog: hij maakt zelfs carrière. Bloos!
  Hij zit in de chemie/techniek. Scheelt wel, want daar komen ze schromelijk mensen tekort nog steeds. Ruim 4 jaar geleden maakte hij de overstap. Hij werkt trouwens wel in ploegendienst en dat is een groot deel van zijn loon.
  Om ons heen zijn ook nog geen mensen hun baan kwijt geraakt. Wel hebben velen (zorg/onderwijs) met hoge werkdruk en reorganisaties te maken. Is ook ingrijpend. Mijn schoonmoeder moet in haar laatste werkzame jaren nog in een ander verzorgingshuis in een ander dorp gaan werken (na 25 jaar hier). Een hoop stress voor haar! Dat vind ik niet kunnen, eigenlijk. Maar we hebben er nul invloed op, natuurlijk. Dat soort dingen hoor ik wel vrij veel nu.
  Aangezien ik een uitkering heb, verwacht ik wel een teruggang de komende jaren; 'extraatjes' zullen wel worden geschrapt, verwacht ik. Maar vooralsnog compenseert manlief dat wel.
  Heb het wel te doen met anderen, hoor. Je zal er maar aanstaan. Wat doe je voor werk. Ik dacht te begrijpen dat je administratie in de zorg doet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze overeenkomsten worden steeds groter;-) Ook mijn man werkt in de chemie. Maar dan als hardware engineer. Hij zorgt er dus eigenlijk samen met collega's voor dat de fabrieken blijven draaien. Ook hier is, heel gelukkig, nog werk genoeg. De techniek heeft zelfs mensen nodig.

   Verwijderen
  2. Ik werk in de psychiatrie in de ondersteunende dienst (heel veel met mensen en jammer genoeg ook met veel administratie ;-)).

   Verwijderen
  3. Juist fijn dat het jullie goed gaat toch?!
   Zeker je daar niet voor schamen ook al werkt dat bij anderen nu soms anders.

   Je hebt er niet altijd grip op of het je voor de wind gaat.
   Dan is het maar mooi meegenomen als het wel zo is!

   Verwijderen
 2. een reactie van jou dus, bedoelde ik:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk gaat jouw baan er niet aan, maar misschien is het een idee om vast rond te kijken? Ontslagen lijken steeds vaker te vallen, ook bij mensen waarvan je het niet verwacht (doen b.v. prima hun werk of werken er al lang). Een beetje voorbereiding is dan misschien niet gek. Ze stoken vaak vooraf het liefst zo min mogelijk onrust, want dat gaat ten koste van de motivatie. Maar om eerlijk te zijn zou ik niet heel erg gerustgesteld zijn door de woorden van die manager. En om nu af te gaan zitten wachten tot het mis gaat...

  Niet dat je je vaste baan moet inleveren voor iets onzekers, maar gewoon even rondkijken wat er eventueel mogelijk is, dat is denk niet gek.

  Hier verschilt het erg. Vriend heeft wel met een reorganisatie te maken gehad, mijn werk lijkt weer een beetje aan te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm je hebt waarschijnlijk gelijk.

   Ik ga (na deze drukke periode op mijn werk... ;-)) inderdaad eens rondkijken.

   Nu heb ik trouwens wel echt een hele fijne leidinggevende (dat scheelt) maar goed... hij heeft het ook maar te doen met de opdrachten die hij weer krijgt.

   Verwijderen
 4. Ik werk vanuit huis als zzp-er, en bij het bedrijf van mijn man hebben ze gelukkig net nog mensen aangenomen. Maar ik kan me je zorg en onrust levendig voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mwah..... hier nog geen acute paniek. Maar het bedrijf waar manlief voor werkt heeft wel net een enorme reorganisatie aangekondigd. Binnen nu en 4 jaar moeten er 800 mensen uit. De afdeling waar manlief voor werkt is ws pas over twee jaar aan de beurt. Hij weet niet of hij er bij zal zitten, maar is al voorzichtig begonnen met rondkijken. Beter de mogelijkheid hebben om op tijd weg te kunnen dan afwachten. Dat zit niet in zijn aard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Manlief begint binnenkort met zijn nieuwe baan. Ik vind het heel spannend want hij heeft een kort contract weliswaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  Hij moest solliciteren want zijn baan werd opgeheven. Hij heeft ruim een half jaar gezocht naar een andere baan. Het is dus best snel gegaan. Manlief zit aan de verkeerde kant van de 40 en dan is het niet zo makkelijk. Gelukkig heeft hij een goed cv met veel werkervaring en diploma's en dan nog binnenkort afstuderen aan de universiteit.
  De baan is best ver reizen dus is het de bedoeling om te gaan verhuizen. Ik heb daar best de kriebels van. De omgeving waar we naar toe verhuizen is veel duurder dan waar we nu wonen en ik heb liever niet een hoge hypotheek. Onze zoons studeren en ook om hen heb ik soms zo mijn zorgen over hoe het zal zijn als ze klaar zijn met studeren.
  Ik zit erover te denken om een nieuwe opleiding te gaan beginnen. Mijn gezondheid gaat de goede kant uit. Ik vind het moeilijk dat ik geen baan heb en dat ik niet voor een inkomen kan zorgen nu.
  Wellicht dat ik later in de nieuwe woonplaats in een letskring iets ga doen. Ik denk over de opleiding assistent-drogist. Dan leer ik ook nog wat over fytotherapie en homeopathie en kan ik in een natuurvoedingswinkel werken. Lijkt me heel leuk want ik heb veel ervaring met voeding en dieetkoken. Verder heb ik de opleidingen medisch secretaresse en bachbloesemtherapie gedaan.
  Maar goed, ik twijfel er nog over of het nu het goede moment is om een opleiding te gaan doen. Nu er geen info meer op homeopathische middelen mag staan is het voor mijn eigen gezin ook handig om er zelf meer over te weten.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je man weer een baan heeft met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

   Wel jammer dat jullie ervoor moeten verhuizen.
   Hopelijk vind je daar toch iets betaalbaars. Je plannen voor een opleiding klinken leuk!

   Zeker doen als dat is wat je graag wilt.

   Misschien tegen die tijd ook gewoon eens solliciteren. Je hebt immers ook al kennis.

   Verwijderen
  2. Als er in de winkel supplementen worden verkocht dan is een vakdiploma verplicht. De meest kennis heb ik wel dus heelmoeilijk zal de opleiding niet zijn.
   Groetjes veggieMo

   Verwijderen
  3. VeggieMo, zou een opleiding tot apothekersassistente niets voor je zijn? Als ik mijn vriendin (apotheker) hoor over de moeilijkheden om personeel te vinden. Ze zijn zo blij als ze iemand vinden, dat ze heel flexibel zijn met werktijden/parttime/etc. En bij de zorgverzekeraar waar ik heb gewerkt, waren ze ook altijd op zoek naar apothekersassistenten. Gewoon bureauwerk, kijken of de voorgeschreven medicijnen inderdaad aan de regels voldeden voor vergoeding.

   Siebrie

   Verwijderen
  4. Bedankt voor de tip!
   Ik denk alleen niet dat apothekersassistent wat voor mij is. Het is heel precies werk en ik heb twijfels of ik nauwkeurig genoeg ben. Maar ik houd het in mijn achterhoofd :-)

   Groetjes, VeggieMo

   Verwijderen
 7. Soms ben ik blij gepensioneerd te zijn. ER kan hooguit gekort worden op het pensioen of flinke bijdrages gevraagd worden,als we ooit hulpbehoevend worden. Maar elke dag nu in redelijke gezondheid genieten is mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat snap ik! Af en toe ben ik best een beetje jaloers op mensen die nu met pensioen gaan en de hele heissa op de werkvloer gaan missen...

   Lijkt me best relaxt.

   Verwijderen