Pagina's

donderdag 25 oktober 2012

Winkelen in je eigen kast

Ik kreeg vandaag een compliment op mijn werk dat ik er de laatste tijd zo leuk en verzorgd uit zag. 

Na de eerste "oeps was dat eerst dan niet zo?" kon ik het compliment eigenlijk wel waarderen. Het is namelijk waar dat ik de laatste tijd wat meer aandacht aan mijn uiterlijk besteed. 

Sinds een paar weken winkel ik namelijk in mijn eigen kast. 

Eens in de week neem ik even de tijd om op het bed wat combinaties neer te leggen en daarbij een beetje te spelen met kleur, jasjes en sjaaltjes. Erg leuk om te doen en daarbij levert dat kwartiertje tot half uurtje spelen me steeds andere, leuke combinaties op met kleding die ik gewoon in de kast heb liggen. 

Voor de combinaties heb ik een plank leeg geruimd, waar de combinaties op stapeltjes liggen. Als ik 's avonds besluit dat mijn kleding richting wasmand kan, dan is het een kwestie van kiezen welk stapeltje de outfit van de volgende dag wordt. 

Makkelijk en dus kennelijk ook met resultaat! 
Extra leuk is het dat het merendeel van mijn kleding tweedehands is of uit de uitverkoop. Per maand gaat er gemiddeld 10 euro uit aan kleding. Er leuk en verzorgd bij lopen hoeft dus kennelijk niet veel te kosten. 

Zijn jullie tevreden over de inhoud van je kledingkast?

10 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee zeg!
  Mijn kast zit helemaal vol, afgelopen week vond ik achteraan nog een stapeltje met kleding die ik allang niet meer had gedragen, dus daar heb ik wat dingen van aangedaan.... En toen kreeg ik ook veel leuke reacties! Zo zie je maar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kleding komt voor 80% uit de kringloop inclusief jassen en schoenen. Dochter en ik zijn de laatste jaren nogal jojo's in gewicht en winkelen regelmatig in elkaars kast, is ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb van de week een hele vuilniszak vol kleding van mijn vriendin gekregen. Er zit ook kleding bij wat ik zelf niet kopen zou. Van de week had ik een ribjasje aan en kreeg ook gelijk complimenten, die houden we dus. Gisteren had ik een blouse aan en ik vond hem zelf niet leuk staan en voelde me er ook niet lekker in. Die schuif ik dus weer door naar iemand anders. Zo ook een broek die mij veel te wijd is maar misschien mijn moeder wel past.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zouden eens moeten weten!Hoewel dat bracht je collega's misschien op een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat die verandering dus ook echt opvalt! Ik ben wel tevreden over mijn kledingkast. Er hangen rokken, en shirts in. Van sjaals en accessoires houd ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook ik heb heel veel 2e hand kleding en ook ik krijg regelmatig complimentjes, wat dus maar weer eens bewijst dat je niet veel hoeft uit te geven om er leuk uit te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het leukste is inderdaad complimenten te krijgen wanneer je iets 2e hands aan hebt (terwijl ze dat niet weten :-)). Ik probeer elke dag iets 2e hands aan te hebben: bloes, jas, jurk, sjaal o.i.d.
  Groet,
  Bianca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij maakt het op zich niet uit waar iets vandaan komt (2e hands of nieuw). Juist omdat het me niet boeit en ik door consuminderblogs (haha) ontdekt heb dat eerst kijken naar tweedehands voordat je nieuw koopt behoorlijk kan schelen ben ik meer en meer tweedehands gaan kopen (ook spullen).

   Het helpt bij het stretchen van wat ik met mijn budget kan doen. En als daarnaast dus kennelijk niemand opmerkt dat dingen tweedehands zijn... Dan gaan we daar dus vooral mee door!

   Verwijderen