Pagina's

zaterdag 13 oktober 2012

Isolatie: korting op korting en spontane aankopen

Wij denken al een poos na over de isolatie van ons dak. We hadden er zelfs al een reservering voor subsidie voor aangevraagd bij de gemeente. Omdat het met 50 m2 best een bedrag aan isolatie is EN het een flinke klus is was er ondertussen nog steeds geen beslissing genomen of we dit deze winter nu gingen doen ja dan nee.

Ondertussen schreven medebloggers zoals Zena dat je een dief was van je eigen portemonnee als je uitgaven die besparingen opleveren uitstelt. 

Nu zag ik vorige week bij de F.ormido een aanbieding op steenwol: 25% korting. Tegelijkertijd loopt er een "klustientjes" actie: voor iedere 50 euro krijg je een waardebon van 10 euro. Als echte consuminderaar bedacht ik me dat je steenwol ook best in 2 (of 3) keer kon halen om zo een maximum aan korting te halen.

Manlief belde een paar groothandels en kwam tot de conclusie dat de prijs per m2 zo'n 2 euro onder de prijs lag, zo niet meer. 

Dus zouden we eens even gaan kijken. Misschien konden we alleen de voorzolder isoleren?

Goed.... van het een kwam het ander. Er staan inmiddels 10 rollen steenwol op zolder en de rest is in bestelling. Kennelijk gaan we toch het hele dak isoleren en voor het tempo is manlief gelijk maar begonnen om kieren dicht te purren en rachels op balken te schroeven. 

Van een dikte van 10 centimeter (Rd-waarde: 2,5) zijn we opgeschoven naar een dikte van 16 centimeter (Rd-waarde 4). De dames in de winkel dachten (heel aardig!) mee hoe we die klustientjes maximaal konden inzetten en zo kwamen we voor 50 m2 uit op 450 euro aan steenwol, wat echt een hele goede deal is.

Als we de gipsplaat bij dezelfde winkel in de aanbieding kopen (waar we dan gelijk weer waardebonnen bij krijgen) dan komen we volgens mijn berekeningen alles bij elkaar uit op zo'n 650-750 euro aan kosten. Hiervan krijgen we als het goed is 250 euro terug aan subsidie. Dat betekent dat we er voor 400-500 euro warm bij gaan zitten deze winter.


Hebben jullie ook wel eens van die vage plannen die dan opeens toch heel concreet worden?

9 opmerkingen:

 1. Haha, ik herken dit. Raad eens wat er bij ons op zolder staat te wachten: Glaswol.....!
  We gaan er aankomende week aan beginnen. omdat onze zolder echt een rommelzolder is en je er vanwege de balken geen kamer van kunt maken, gebruiken we geen gipsplaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat je wel dampdicht folie gebruikt he?! Of van dat glaswol met zo'n zilverkleurige achterkant en dan alles goed dicht taped.

   Verwijderen
  2. Jazeker, we laten ons altijd goed informeren voordat we ergens mee aan de slag gaan.

   Verwijderen
 2. Toevallig de gang deze zomer geisoleerd. Met onze aankomende verbouwing gaat de woonkamer, keuken en bijkeuken aangepast worden en heerlijk geisoleerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahum, hier staat het glaswol al drie jaar op zolder........ ;-(
  Maar de zolder is voor manlief nog te vol om goed te kunnen werken. Gisteren heeft ie dan wel al actie ondernomen: een familielid gemaild wat er met een wieg moet gebeuren die nog steeds bij ons op zolder staat. En met mijn opruimactie erbij moet er nu dus ruimte gaan komen. En anders ga ik zelf aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) dat soort dingen hebben wij ook wel hoor.

   Hoewel we de laatste jaren wel wat sneller zijn geworden in het daadwerkelijk doen, zijn er nog steeds spullen die we voor iets gekocht hebben die dan jaren later nog in de garage staan...

   Maar die glaswol gaat er tegenaan! Het is te koud in huis.

   Verwijderen
 4. Mooie deal! Houd je er wel rekening mee dat die subsidie vaak alleen op de arbeid is? Of is er nog een subsidie? Wij moeten ook nog een deel isoleren, dus wel handig om te weten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In onze gemeente krijg je ook subsidie als je het zelf doet.

   Is ook eerlijker vind ik: anders krijgen mensen die te weinig geld hebben om dingen te laten doen dus nooit subsidie...

   Verwijderen
  2. Dat is fijn zeg! En inderdaad veel eerlijker, want veel isolatieklussen zijn goed zelf te doen en je bent meteen een flinke brok geld kwijt als je het laat doen, terwijl je even goed meewerkt aan een beter milieu en minder stookkosten.

   Verwijderen