Pagina's

zaterdag 29 september 2012

Kinderpostzegels

Het is weer tijd voor de kinderpostzegels! 

Aardig aan de prijs en nou niet echt iets waar ik behoefte aan heb, maar ja... wat doe je als er zo'n ventje voor je deur staat met zijn bestellijstje? Want hoewel ik het vanuit de liefdadigheidsorganisatie een soort van chantage vind om dit via kinderen te doen, vind ik het voor kinderen wel goed om met liefdadigheid bezig te zijn.

Het lukt me dan ook nooit om nee te zeggen. Gelukkig krijg je er zo'n zegeltje bij, waardoor de rest niet meer bij je aanbelt. 

Zelf had ik er als kind overigens een hekel aan om met die zegels te leuren. Dat je vanuit school verplicht was om mensen dingen te verkopen vond ik naar.
 

Kopen jullie kinderpostzegels / kaarten? En waarom wel / niet? 


13 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Ik koop altijd kinderpostzegels en of kaarten. Kijk maar eens wat voor goede dingen er met de opbrengst gedaan worden. En inderdaad, je doet het ook voor het kind wat aan de deur komt. (maar ik sla geen enkele collectant of stroopwafelverkoper over, weet zelf hoe naar dat voelt)

  groeten van M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het liever niet, want ik vind het veel te duur, maar ik vind het ook lastig om mijn buurmeisje te weigeren (ik heb er maar 1 en hier is het niet heel makkelijk om te verkopen, omdat huizen ver uit elkaar liggen).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat blijf ik doen. Ten eerste om het goede doel ten tweede voor het kind.(dit is een van de doelen die na schifting is blijven staan)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er een kind aan de deur komt,koop ik meestal. Omdat die zijn best zo doet. Tenzij het heel duur is. Dan vind ik het schandalig,dat men een kind met zoiets langs de deur stuurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jawel, ik wel, altijd de serie kinderkaarten met postzegels.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Manlief spaart ze, dus koop ik ze, mits er kinderen aan de deur komen, want vorig jaar heb ik ze niet gezien. Gelukkig koopt zijn moeder ze ook nog voor 'm ;-)
  Ik geef eigenlijk altijd aan goede doelen die met een collectebus aan de deur komen, of als kinderen van een school met loten komen of een sponsoractie. Ik weet dat dat er veel moeite voor gedaan wordt om het geld binnen te schrapen, dus dat vind ik het absoluut waard. Maar van die "vrijwillig" betaalde studenten die voor een goed doel aan de deur komen, die stuur ik altijd weg. Maar ja, die komen dan ook meteen met van die maandelijkse machtigingen waar je aan vast zit. Dacht het niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die studenten lopen ook bepaald niet voor het goede doel! Manlief heeft in zijn jongvolwassen jaren iets dergelijks gedaan (1 of 2 dagen) en kwam er zo achter dat het eigenlijk een vorm van oplichting is. Vaak gaat er maar 1 % van naar het goede doel.

   Wij bellen de politie als jongvolwassenen aan de deur kaarten komen verkopen voor het goede doel en het zijn geen jongeren uit de buurt. Nu 2 keer voorgekomen. De politie geeft aan dat ze bekend zijn met dit fenomeen. Helaas komen ze met busjes en zijn ze binnen no time weer weg en dus moeilijk grijpbaar.

   Verwijderen
 7. Ik koop altijd kinderpostzegels en kaarten, dat is trouwens het enige wat ik aan de deur koop ;-). Wel geef ik bij iedere collecte aan de deur. De mensen lopen niet voor zichzelf maar voor het goede doel. Geld overmaken doe ik praktisch nooit maar ik steun wel Unicef en leen geld uit via KIA

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop ze altijd wel, maar dit jaar twijfel ik. Als niet zo koningsgezinde postzegelplakker wil ik ook nooit die met de kop van Beatrix erop, dus ik zie mezelf niet met die prinsesjes aan de haal gaan. Doe mij maar gewoon een vel klimaat- of groenzegels!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sneu misschien voor de kinderen want ik koop ze niet ,maar had er vroeger al een hekel aan ,want op school werden kinderen die veel verkochten altijd gigantisch geprezen, maar kinderen die weinig verkochten werden altijd aangespoord om vooral beter hun best te doen, maar het is makkelijker om veel te verkopen als je familie wat beter verdient en of groter is , niet alle kinderen hebben dat voordeel, natuurlijk is het goed voor kinderen om iets te doen voor een goed doel,maar dan vind ik de acties met de schoenendozen leuker, want daar moeten ze niet alleen moeite voor doen,maar het is ook de bedoeling dat ze zelf iets weggeven en het lijkt me dat een kind daar meer van leert dan van geld ophalen bij anderen, bovendien zien ze bij de schoenendoos ook veel meer het effect wat geven teweeg brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik koop altijd een velletje, handig voor mezelf en voor het goede doel

  BeantwoordenVerwijderen