Pagina's

woensdag 5 september 2012

Douchen kost meer dan u denkt...

Ons gasverbruik is op dit moment 3-4 m3 per week. Best veel voor een tijd van het jaar dat de kachel niet aan staat.

Waar gaat dat gas naar toe? Naar de douche natuurlijk!

Dit leidde tot wat uitzoekwerk en daarmee tot de volgende links:


waarbij ik vanuit bovenstaande site terecht kwam bij een bedrijf wat douchewater hergebruikt. Vanuit het idee dat je in bad ook in hetzelfde water zit biedt het systeem de mogelijkheid om met een druk op de knop het hergebruik te starten. Je doucht dan met steeds hetzelfde water.

Ik heb inmiddels ook iets gevonden wat in Nederland verkocht wordt al is het flink aan de prijs: Greenshower "voor onbeperkt douchen". Als je even googled op deze woorden vind je verschillende aanbieders.

Ondertussen heb ik voor onze situatie geen andere oplossing kunnen verzinnen dan korter douchen...

Hoeveel gas verbruiken jullie in deze periode gemiddeld per week?

15 opmerkingen:

 1. Wij zitten met z'n drietjes ook op 3-4 kuub per week. Ook gaan we nog regelmatig in bad allen (extra lang en diep!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook 3-4 kuub per week hoor; gezin met 2 pubers waarin ook veel gesport wordt en liever thuis dan in kleedkamers onder de douche gesprongen wordt. Koken niet eens op gas trouwens, dat zal ook nog wel invloed op de stand hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zitten op ruim het dubbele van jullie. Komt door een soort boiler die in de verwarmingsketel zit. Deze zorgt ervoor dat er constant warm water is.

  Niet onze keus, maar deze ketel zat in onze woning toen wij die kochten en was nog maar 2 jaar oud...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gebruiken 1 kuub per week, mij ega doucht op het werk dagelijks en ik 3 x in de week het zwembad na het zwemmen. Om mij 'smorgens te wassen aan de wastafel neem ik een kan warm water uit de close-in boiler van beneden mee. Dat scheel gas en water.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij 8, maar ik kook op gas. Maar gebruik heel veel mijn hooimadam. Best dan nog veel eigenlijk. We zijn wel met 7 personen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zitten nu op ongeveer 3-4 in de week, de ene week iets meer dan de andere. Wij koken ook op gas en zijn met twee personen. Vriend doucht elke dag tenminste 1 keer, ik heb het idee dat dat ook altijd wel aantikt. Zeker als het 2 of soms wel 3 keer wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij (2 personen) verbruiken gedurende deze periode vrij weinig gas : 1 tot 2 per week. Dit gasverbruik is enkel door het koken op gas want het bad- en douchewater wordt opgewarmd met een elektrische boiler die enkel draait op nachttarief.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn met z'n zessen en gebruiken momenteel 5-6 kuub. Ik kook op gas. Man en kinderen douchen elke dag (soms 2x), ik 3x per week.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij tussen de 1 en 2 kub voor 4 personen. Daarbij moet wel gezegd worden dat wij zonnecollectoren hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij zitten hier ook op de 5 á 6 kub voor 2 en vaak 3 personen. Het is te merken dat er korter en minder gedouched wordt. Hier ook een ketel met een waterreservoir. We hebben hem zelf aangeschaft met het idee dat het een voordelige ketel is, maar ik had al de indruk dat ie niet veel zuiniger is dan onze oude VR-ketel. Die zette ik in mei uit en eind september weer aan.
  Warm water kwam van de geiser.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier 3 à 4 kub per week. Voor 3 à 4 (volwassen) personen. Dit is voor koken en douchen. Man en zoon douchen ook vaak in de sportschool. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch typisch al die verschillen...
  Wij zitten met 2 personen op 3-4 kuub.
  Manlief doucht 1 keer per dag, soms vaker.
  Ik douche 3 keer per week.

  Als ik dan zie dat sommigen met een gezin van 3-4 personen (en vaak douchen) ook op 3-4 kuub zit, dan vraag ik me toch af wat dan de verschillen zijn.

  Wij koken nog op elektrisch ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij gebruiken 7-8 kub
  4 pers waarvan man altijd op zijn werk douche.
  Kook ook op gas

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat vraag ik mij ook af Bespaarzuinig. Alleen mijn man doucht iedere dag, de rest om de dag èn ik kook met een hooimadam. En toch en hoog verbruik! Vreemd

  BeantwoordenVerwijderen