Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Boodschappen week 38 markt!

Vorige week zaterdag was ik fijn op bezoek bij een vriendin in Rotterdam en daar heb ik een rondje markt achteraan geplakt. 

Het heeft mijn voorkeur om aan het einde van de marktdag de kraampjes af te struinen. Niet alleen dalen dan de prijzen tot interessante laagten, er ontstaat ook een gezellige reuring. 

Terwijl delen van de kramen al worden afgebroken gaan de marktkooplui steeds harder roepen. Koopjesjagers struinen de markt over voor hun inkopen, mensen slepen met dozen groenten. Anderen zijn al op weg naar huis. Er klinken knallen van kramen die op karren worden gegooid en een aantal bussen van de marktkooplui manoeveren langs de kramen. 

Deze keer moest ik jammer genoeg bijtijds weg voor de reuring echt begon. Al met al heb ik wel een paar goede aankopen gedaan, maar volgende keer blijf ik toch graag wat langer. Niet alleen voor de prijzen, maar dus ook voor de sfeer.

Eigenlijk wilde ik ook nog courgettes kopen, maar die waren vrijwel niet te krijgen en als een kraam ze al wel had, dan waren ze prijzig. Geen goed courgettejaar kennelijk.

Groenten en fruit waren deze week niet bio, maar dat spreekt voor zich.  

Wel netjes onder de 20 euro gebleven met een totaal van... 18,69.

Amandelen, 1 kg: 7,-
1 1/2 kg witte druiven, 2 kg appels, 2 bossen bospeen,1 kg paprika's en ongeveer 8 ons aubergines: 5,20
Kerriepoeder en paprikapoeder: 2,-
Totaal: 14,20

Bio melk, 2 pakken: 1,58
Zwarte olijven zonder pit: 0,92
Roomboter: 1,19
Totaal: 3,69 
Ingeleverde flessen: 1,20
Totaal: 2,49

Eieren: 2,-

6 opmerkingen:

 1. Geen goed courgettejaar ? Vreemd want wij hebben een massale oogst gehad en ik haal nog steeds elke dag een paar courgetten van de planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook geweldig veel courgettes. Heb ze verwerkt tot chutney, marmelade, soep, in het zuur en gewoon geroerbakt. En nog steeds oogst ik dus gewoon een geweldig courgettejaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tecla, nog enkele recepten om courgettes te verwerken : courgette uithollen, vruchtvlees zonder pitjes even aanstoven met een uitje. Kruiden met beetje zout en peper. Courgettehelften even in kokend water leggen zodat ze beetzacht zijn.Laten uitlekken en opvullen met het gestoofde mengsel. Schijfjes tomaat erbovenop.Plakjes gekookt ei daarboven.Beetje kaas erop en laten gratineren in de oven. Heel lekker en valt ook in smaak bij de kleinkindjes.

   Courgette met macaroni, kaas en hesp. Courgettes opstoven met uitje. Mixen en die dikke moes gebruiken ipv witte saus. Recept afwerken zoals je anders doet als je macaroni met kaassaus en hesp maakt.

   Courgette in blokjes snijden,opstoven met uitje (alweer) en in ovenvaste schotel brengen. Gehakt rul bakken en tomatensaus (zoals voor spaghetti) maken. Gehakt in d etomatensaus doen en dat op de gestoofde courgette gieten. Daarboven een stuk of drie geklutste eitjes gieten. beetje kaas erbovenop en nog een half uurtje in de oven zetten op 180 °. Zeer lekker met deegwaren of rijst.

   Verwijderen
 3. Hier ook enorm veel courgettes. En er komen nog steeds nieuwe aan... Heb de halve vriezer vol liggen met courgettesoep en een groot aantal potten courgette zoet-zuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is raar.... Waarom dan geen courgettes op de markt?

  Ik ben dol op courgettes, maar voor 3 euro de kilo heb ik ze mooi laten liggen.

  Onze eigen plantjes hebben we te laat gezaaid. Die komen nu pas in bloei, dus dat gaat waarschijnlijk niets meer geven...

  Jammer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer van je plantjes, volgend jaar beter.Hier ook een overvloed aan courgettes.

   Verwijderen