Pagina's

vrijdag 3 augustus 2012

Vakantiekinderen wat brengt het ons?

Vandaag vroeg een andere vakantiegastouder wat onze vakantiekinderen ons hebben gebracht. 

Een mooie vraag, waarvan ik de antwoorden graag door wil geven in de hoop dat andere gezinnen geïnspireerd raken om kinderen via Europa Kinderhulp een fijne vakantie te bieden.

Wat wij het leukste vinden is dat de kinderen zo ontzettend kunnen genieten van dingen die voor ons normaal zijn: voor de eerste keer een meer zien en erin rond kunnen plonzen (idem met de zee), dieren zien, naar de speeltuin kunnen gaan, buiten kunnen spelen, kunnen fietsen (!!), sinaasappels uitpersen, fruit eten, in bad gaan en daar lekker lang in mogen blijven spelen, voorgelezen worden, je tanden mogen poetsen met de elektrische tandenborstel enz enz. 

Er komt geen einde aan de lijst. Bijna alles vinden ze leuk. 

Natuurlijk moeten we ook wel geregeld op de rem (het blijven kinderen) maar nog nooit zag ik kinderen zo uit hun bol gaan van gewone dingen. En dat is heel fijn om te zien.

Daarbij is het mooi om te zien dat ze tijdens hun korte verblijf hier best veel oppikken. Ze leren om spelletjes te spelen, dat zand zacht wordt als je het in water houd, ze kunnen inmiddels goed fietsen en de jongste durft niet alleen het water in, maar kan inmiddels ook een paar slagen "zwemmen". Niet gek voor een verblijf van 2 weken!

Over onszelf hebben we geleerd dat we relaxter zijn met kinderen, dan zonder kinderen en dat we best wel strikt en eensgezind zijn. Meer dan ik had gedacht. 

Maar het allermooiste blijft toch dat die kinderen zo genieten.

Kortom... ben je goed met kinderen en heb je volgende zomer 3 weken tijd, ruimte en (veel) energie om een vakantiekind een fijne vakantie te bieden: DOEN!

4 opmerkingen:

 1. Hier vergelijkebare ervaringen, al hadden wij onze kids 3 maanden dan komt er toch meer een stukje opvoeden bij.

  gr Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me voorstellen. Wij komen nu na 2 weken ook op een punt dat er meer opvoeden bij komt (hoewel we vanaf het begin wel strikt moesten zijn qua regels en afspraken).

   Ze worden steeds vrijer en daarnaast wordt je na 2 weken ook minder "gast" en meer "huisgenoot" en dat is bij een verblijf van 3 maanden alleen maar meer.

   Via welke organisatie hebben jullie kinderen in huis?

   Verwijderen
 2. Wat moeten die weken een feest geweest zijn voor die kinderen

  BeantwoordenVerwijderen