Pagina's

donderdag 23 augustus 2012

Uit eten

Manlief was gisteren jarig en dat moest gevierd worden. 

We zijn daarom fijn uit eten geweest bij de Griek. Het leuke aan de Griek vind ik niet alleen dat het eten lekker is, maar ook de kleine hapjes en drankjes die je extra worden toegeschoven. Een ouzo vooraf met wat knabbels of olijven en dan nog een zoet drankje toe.

Het was al heel lang geleden dat we uit eten waren geweest en het voelde ergens een beetje decadent. "Zomaar" even (krap) 50 euro uitgeven doen we niet vaak meer. Toch vond ik dat het maar weer 'ns moest. 

Het leven wordt namelijk wel erg kaal als er nergens meer een (bescheiden) uitschieter is. 

Wat vinden jullie?


15 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd! Gewoon eens doen, als de financien het natuurlijk toelaten. De boog kan niet altijd gespannen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag jezelf best wel eens verwennen, het moet ook leuk blijven. En volgens mij hou je (be)sparen daardoor langer vol. Het is denk ik net als met lijnen, als je nooit iets lekkers neemt hou je het ook niet vol. Je moet gewoon een nieuwe levensstijl aanleren en geen crashdieet..., dus de balans tussen gezond eten en af en toe iets lekkers, of in dit geval sparen/consuminderen en af en toe een uitgave om jezelf te verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het kan, dan moet je gewoon van dat soort dingen kunnen genieten hoor! Ik probeer zelf als richtlijn aan te houden dat ik mijn geld alleen uit wil geven aan dingen waar ik van geniet. Dan is het immers nooit verspild. En het maakt dan niet uit of het uit eten is, of iets tastbaars waar ik naar kan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn, op de 30 jaar die we gehuwd zijn, nog nooit 'gaan uit eten' gewoon omdat ik het geldverspilling zou vinden en het eten me niet zou smaken als ik weet dat ik voor de prijs die in een restaurant moet betaald worden, heel veel maaltijden kan koken.... Ik zou er echt niet kunnen van genieten om ergens betaald te gaan eten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er wel moeite mee als ik uit eten ben en de maaltijd is minder goed dan wat ik zelf kan koken... Daarbij zijn de prijzen ontzettend omhoog gegaan.

   Die twee dingen zorgen ervoor dat wij in plaats van zeer regelmatig nu nog maar zeer af en toe uit eten gaan.

   De kosten zijn hoger dan die van een eigen gekookte maaltijd, dat is waar. Maar ik vind het zo fijn om er even uit te zijn, niet te hoeven koken, niet de afwas te hoeven doen en gewoon even ergens anders te zijn en dingen te eten die we zelf niet maken. Dat is mij die 50 euro wel waard.

   Wat doe je dan om er eens helemaal uit te zijn, cq jezelf te verwennen?(even nieuwsgierig).

   Verwijderen
 5. Nog gefeliciteerd! Ik vind ook absoluut dat een (bescheiden) uitschieter af en toe moet kunnen, het moet inderdaad wel leuk blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het helemaal met je eens! Een beetje franje moet kunnen. Bovendien vind ik 50 euro nog een keurig bedrag voor een etentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als het financieel kan is "uit de band springen"dubbel zo leuk,omdat je het normaal niet doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit soort dingen doen wij uit het 'leuke-dingen-potje' ... wat we over houden van ons huishoudpotje gaat hierin en dan kan (lees: mag) je af en toe best iets leuks van doen zonder schuldig te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed dat leuke dingen potje...

   Wij hebben trouwens ook zo'n potje!
   Als we 'ns geld krijgen voor een verjaardag of kadobonnen, dan gaat het in het leuke dingenpotje.

   Dit etentje ging gewoon van mijn rekening trouwens.
   (het potje was leeg ;-))

   Verwijderen
 9. Dank jullie wel voor de felicitaties!

  Leuk om te horen dat het voor meer mensen zo werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alsnog van harte gefeliciteerd. Wij gaan eigenlijk steeds minder uit eten. De laatste twee keer is erg tegengevallen. Wij hebben wel nog etentjes staan met vrienden en die koester ik dan. Verder niet. Maar genieten als het zover is, zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ow jammie, de Griek. Ik ben er nog nooit met manlief geweest, helaas! Dat is dus langer dan 11 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen