Pagina's

zondag 19 augustus 2012

Strand en ijsjes

Vandaag was weer zo'n heerlijke stranddag. Ik geloof dat bijna overal de mussen dood van het dak vielen, behalve aan zee. Daar waaide (woei?) namelijk een stevige frisse bries. Het was zelfs fris als de zon even verdween. Een heerlijk dagje dus.

Ons favoriete strand is vrij eenvoudig: er staat aan het ene eind welgeteld 1 strandtent en bij het andere eind staat niets. Voor ons geen probleem, want wij slepen altijd een berg etenswaren en drinken mee. 

Nu rijdt er wel sinds vorig jaar een karretje met ijsjes rond (afkomstig van die ene strandtent). In de praktijk kopen wij hier echter nooit wat van. Simpelweg omdat we er geen zin in hebben om 2 of zelfs 3 euro te betalen per ijsje. Voor 4-6 euro kunnen we thuis immers zo'n 4-6 liter overheerlijk roomijs maken en tja... die gedachte remt de aankoop van ijsjes nogal. 


Lekkere trek in patatjes wordt weg gewerkt door het meenemen van ruim voldoende etenswaren (boterhammen, appels, wortels en pinda's). Niet dat we nooit een patatje kopen na een lekkere lange stranddag, maar als je zo dicht bij het strand woont als wij, is het niet handig om daar een gewoonte van te maken. Daarbij: een beetje portie patat met (natuurlijk) versgebakken kibbeling voor twee personen is zo 1/4 van ons weekbudget, of meer. 

Hoe gaan jullie om met de verlokkingen van ijs en patatjes op het strand? 

Geef je toe? 
Of regel je de dingen anders? 

7 opmerkingen:

 1. Wij eten de avond voordat we ergens naartoe gaan waar friet wordt verkocht al zelfgebakken friet thuis. Dan is het in een pretpark geen bijzonderheid meer en is het feest de avond ervoor al begonnen.
  We gaan wel naar het stran\d, maar nooit lang. Dus nemen we vooral fruit mee en wat drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij nemen wel brood en drinken mee maar halen wel ijs op het strand. Bij de strandtent zijn we voor 3 ijsjes 2,50 kwijt dus dat valt wel mee. Soms doen we nog een drankje en wat te eten en dan zijn we voor 5 pers 50€ kwijt. Maar dat doen wij zelden. Wij wonen 10 min van het strand in een vissersdorp, genoeg strandtenten hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij moeten toch een stukje rijden om naar het strand te gaan, dus komen er wat mij betreft veel te weinig. Frietjes eten we er eigenlijk nooit tenzij we in ons favo strandtentje gaan eten, wat we zo af en toe eens doen. Een ijsje soms maar hebben zelf eigenlijk altijd van alles bij en zolang niemand om een ijsje vraagt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik terugkom van de dagelijkse wandelingen met de hond langs de dijk,passeer ik een ijs-en frietbar.Die verleiding is soms groot. Maar minder nu ik fruit mee neem om aan het water te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoorde dat het op de stranden 'zwart van de mensen' zag, en dan heb ik al gegeten en gedronken!
  Hoewel jouw strandje wel lekker rustig klinkt. Ik denk dat ik de kinderen dan toch wel zou trakteren onder het mom: we zijn uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de ene keer geven we er aan toe de andere keer niet.

   maar waar ik erg nieuwschierig naaar ben: dat roomijs ecept van jou! zou je dat willen plaatsen?

   Verwijderen
  2. Ja hoor:
   http://genietenvaneten.blogspot.nl/2012/05/overheerlijk-chocolade-ijs-van-jerry.html

   Verwijderen