Pagina's

vrijdag 31 augustus 2012

Budget eten

De afgelopen week  kwamen we rond van iets meer dan 11 euro aan boodschappen. 

Nu was dat niet heel moeilijk met een volle vriezer, voorraadkast, gratis geraapte aardappelen en uien én een moestuin die meer opbrengt dan we weg kunnen eten.
Maarrrr toch kwam er een aha-moment uit voort.

Als je op je budget wilt letten is het namelijk handig om bij het kiezen / bepalen van je maaltijden en lekkernijen te kijken naar je voorraad en de kosten. 

Zo hadden wij dit weekeinde bezoek. En voor bezoek maken we altijd wat lekkers. Manlief had het over cheesecake (en dat is inderdaad erg lekker), maar daarvoor moesten we dan  verschillende ingrediënten kopen. Uiteindelijk is besloten om te werken met wat we in huis hadden en dan voor een betaalbare maar lekkere cake te gaan die nog vrijwel vetloos is ook: Joodse appelcake.

Als maaltijd hebben we zelf gemaakte roti gegeten met "rotimix" (uit de voorraadkast), aardappelen (geraapt), boontjes (uit de moestuin) en biologische kip (uit de vriezer). 

Van de 2 botjes en het vel die bij de kipfilet zaten is weer kippenbouillon getrokken (de resten gaan naar de poezen) en van de kilo boontjes die na de maaltijd nog over waren is sambal goreng boontjes gemaakt. Dit alles is weer in de vriezer verdwenen voor een ander moment. 

En zo raakte mijn vriezer eigenlijk niet eens leger, terwijl we er wel uit gegeten hebben...

2 opmerkingen:

 1. Daar heb je voor jezelf weer een mooi bespaarmomentje weten te creëren zeg! Had je de Joodse appelcake ooit eerder gemaakt? Lijkt me een leuke ervaring, eten uit je vriezer terwijl deze niet leger wordt, of heb je er stiekem nog meer moestuingroenten in gestopt ondertussen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die appelcake maak ik regelmatig. Het is de perfecte traktatie als je veel collega's hebt die lijnen... ;-)
   Er zit dan wel suiker in, maar geen boter.

   En (last but not least) hij is erg licht en lekker.

   Mbt die vriezer: er ging een pond kipfilet uit en nu gaat er weer een halve liter kippenbouillon in + 3 porties sambal goreng boontjes. Dus nee... hij wordt niet leger zo ;-)

   Verwijderen