Pagina's

zaterdag 14 juli 2012

Vooroordelen

Met ons budgetje van 40 euro voor boodschappen voor 2 personen is het soms even puzzelen als we buiten de gewone dagelijkse dingen ook nog wat lekkers in willen slaan voor onszelf of bezoek. 

Bij mijn laatste bezoekje aan de supermarkt eindigde ik met een dergelijke kwestie in m'n rechter voorkwab bij de nootjes. 

Bij het bekijken van het aanbod en de prijzen kwam ik (wat een verrassing) uit bij de onderste schappen. Daar lagen zakjes zoute pinda's van 250 gram voor het wel zeer schappelijke prijsje van 36 cent. 

"Kan nooit wat wezen." was mijn eerste gedachte. "Zo goedkoop, dat moeten wel vieze pinda's zijn."
Maar goed... voor dat geld kun je altijd 'ns een zakje testen en dat hebben we dus gedaan. 

Conclusie: wij proeven geen verschil tussen dat zakje pinda's van 36 cent en duurdere pinda's. En aangezien we pinda's altijd gangbaar kopen, maar dát dus ook niet uit.
Dat wordt dus volgende keer weer een duik richting het onderste schap.
(voor de nieuwgierigen onder ons: het zijn de zoute pinda's van de Dirk "Snacks zoute pinda's" staat er op).

Wel suf dat we dus ergens blijven denken dat goedkoop niet goed / lekker enz. kán zijn. Terwijl het tegendeel al vele malen bewezen is. 


Kennen jullie dergelijke verrassende ontdekkingen van goedkopere artikelen die veel lekkerder of  beter bleken te zijn dan gedacht?

9 opmerkingen:

 1. Mr. Green is gek op japanse mix. Naast de dure zakjes vond ik een zakje voor rond de 40 cent. Prima spul volgens de kenner.
  En eigen baksels zijn qua prijs ook best goed te doen als je visite krijgt. Of een beschuitje met aardbeien (uit de tuin).
  Het is een kwestie van je ogen open houden en uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, 't is niet omdat een bepaald product goedkoop is dat het daarom kwalitatief minder goed is of een duurdere variant. Ik heb al meerdere keren ondervonden dat sommige 'witte' producten in ons gezin al even goed in de smaak vallen en kwalitatief even goed zijn of merkproducten. Gewoon uittesten en kopen wat je voorkeur heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat heb ik bij Jumbo. Daar zijn zoute en ongezouten (yes!) pinda's allebei 0,29 voor een zakje van 250 gram.
  Verder koop ik daar graag soepgroente en doperwtjes uit de vriezer van hun goedkope merk.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop meestal de japanse mix én de pinda's, die mix ik dan door elkaar. Ik gooi het dan in een kleine waterkaraf zodat de visite een handje kan pakken. Ik zag het voor het eerst in een theatercafé. Ik dacht: goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik at vroeger goedkoop knäckebröd van fjord.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aardbeienjam van euroshopper!! Vind ik vele malen lekkerder dan van hun huismerk of een a merk! Boter voor op brood van euroshopper, kost maar 0,54 cent voor een bakje, goedkoper én lekkerder dan die van de lidl. Euroshopper "cut beans" uit de diepvries, smaken zoals verse sperziebonen, vele malen goedkoper en zo klaar! Voor chips maak ik graag een uitzondering omdat we dat alleen maar in het weekend eten en dan haal ik een zak doritos/croky/lays of een ander merk, gewoon 1 zak, en dan vallen de kosten mee. Ik vind het ook leuk om goedkopere varianten uit te proberen, vinden we het niet lekker, kopen we het niet weer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden laatst "draaiers" van de C1000 in plaats van wokkels.

   Kosten de helft, zijn net zo lekker.

   Verwijderen
 7. wij drinken al jaren de goedkope cola van de c1000 en zijn nu zo gewend aan de smaak dat wij de duurdere merken helemaal niet lekker meer vinden, bovendien zijn er soms produkten die uit dezelfde fabriek komen en alleen in een andere verpakking zitten . het blijft een kwestie van uitproberen. mijn dochter riep vaak dat ze het verschil kon proeven als ik bepaalde dingen van een ander merk kocht, ik testte dat dan uit door een goedkoper merk in een verpakking van een duurder merk te doen zonder dat te zeggen , negen van de tien keer merkte ze het verschil totaal niet of een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier was het anders, niet op voedinggebied dat we een ontdekkind deden: door zusje haar aanleg tot eczeem gezocht achter wasmiddel dat ze wel kon verdragen en kwamen uit bij de winkelmerken. Veel goedkoper en veel minder geur en dat is wat zusje nodig heeft, want die chemische geuren maken dat ze vol uitslag stond. (en nee, die gekende kat die dermatologisch getest is, die komt hier zeker niet meer binnen!)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen