Pagina's

woensdag 11 juli 2012

Uitbundige uitgaven

In m'n bespaarstand heb ik gisteravond toch weer 'ns wat impulsaankopen gedaan: 16 zakjes groentenzaad voor krap 10 euro. 

En dat alles naar aanleiding van het boek wat ik aan lezen ben. Als die mensen met een winter van oktober tot april (met soms nog vorst in augustus!) een heel jaar konden eten van hun groententuin, dan moet er hier toch ook wat te regelen zijn!

En dus heb ik hier een stapel groentezaadjes gekocht die nu nog net of over een poosje alsnog de grond in kunnen. "Kleine" hoeveelheden zaadjes voor een klein tuintje en dan dus ook met kleine prijsjes. 

Hoe blij kun je zijn met een gift aan jezelf van 10 euro?!

6 opmerkingen:

 1. Van vele groenten kun je zaad gebruiken van de oogst van het jaar voordien en dan moet je zelfs bijna nooit zaad kopen. Dit lukt perfect met boontjes, paprika, pepertjes, tomaten, pompoenen, courgettes.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dit jaar inderdaad zelf zaad aan het winnen en zaaien.

   Paprikazaad ga ik dus echt niet meer kopen: mijn paprikaplantjes uit zelfgewonnen zaad doen het echt fantastisch.

   Nog niet gelukt (of niet aanwezig)
   brocoli, wortels, boerenkool, prei, koolrabi en radijs.

   Tips voor het winnen van zaad uit deze planten zijn zeer welkom!

   Verwijderen
  2. Radijsjes kun je laten doorgroeien, dan komen er een soort peultjes aan vol met zaden. Weet ik uit onbedoelde ervaring :-)

   Verwijderen
 2. Leuk om die uitdaging aan te gaan! Laat me een paar raden: winterprei, boerenkool en spruitjes. Daarvan weet ik dat het in de winter nog kan. Maar de andere 7? Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BRRR spruitjes staan niet op de lijst hoor... bah! LOL!

   Het echtpaar uit het boek, maakte een mix tussen 's winters oogsten: prei, boerenkool, spruitjes, sla (!) ed en zaken in de kelder bewaren.

   Ik moet echt even opzoeken hoe eea nou zit, maar daar schrijf ik nog wel een stukje over. Het is namelijk zeker interessant.

   Hier besteld: courgette (2 soorten), venkel, mosterdzaad (groenbemester), koriander, selderij, peterselie, citroengras, stevia, boomspinazie, radijs, boerenkool (idd), broccoli, koolrabi, wortels en prei

   Verwijderen
 3. Laat je weten of het lukt,hel hele jaar door?

  BeantwoordenVerwijderen