Pagina's

zaterdag 28 juli 2012

Smeerpoetsen

Kinderen brengen op de één of andere manier veel was met zich mee heb ik gemerkt. En dan niet alleen was die je met een kort wasje op 40 graden schoonkrijgt...

We hebben inmiddels een flink aantal zwarte sokken, een broek onder het stoepkrijt en wat kledingstukken met tomatenvlekken. 

De meest vieze dingen worden vannacht gewassen op 60 graden met een voorwas. Ik ben benieuwd of de boel er echt helemaal schoon mee wordt...

Is dat de manier? Of zijn er andere manieren om  echt vieze kledingstukken op een consuminderige manier goed schoon te krijgen?
(en dan ben ik geen type om alles na te lopen en met ossegalzeep in te smeren...).

11 opmerkingen:

 1. Tja, met kindersmeerpoetswas heb ik geen ervaring, maar als ik ergens een vlek in heb of iets echt schoon wil hebben, smeer ik er wat groene zeep op. Werkt prima. Maar goed, weet niet of het ook werkt als je lukraak een klodder toevoegt in plaats van de boel naloopt.
  Toen ik eenmaal wist waar de ossengal vandaan kwam, wilde ik dat echt niet meer gebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een moeder met 4 kleine kinderen van 8jaar 5jaar en een tweeling van 2.
  Het kost even wat tijd maar ik gebruik inderdaad een blok ossengalzeep. Mijn ervaring is hier bijzonder goed mee als ik de was sorteer zoek ik gelijk de spullen eruit met vlekken en smeer deze een voor een aan.
  Op zich is een blok ossengalzeep niet duur en verleng zo zeer zeker de levensduur van de kleding en zo kunnen de tweeling van 2 ook weer de kleding dadelijk aan van mijn dochtertje van 5.
  Groetjes Janique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op losse vlekken doe ik een beetje onverdund wasmiddel en laat dat een minuutje intrekken. Daarna was ik de was op 40 of 60 graden afhankelijk hoe vies. Voorwassen doe ik niet. Ossegal gebruik ik alleen bij vetvlekken. Bij vieze witte was doe ik wel eens wat oxi action.
  Gelukkig zijn die van mij niet van die smeerpoetsen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik een blok marseillezeep voor alle vlekken...en het werkt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik Ariel Vlekverwijderaar of Shout. Dat spuit ik erop, maak een sopje van (blauwe) biotex, daar in laten weken en dan daarna de wasmachine in. Zoon had laatst fijn gespeeld bij een vriendje, met zand en water, dus zijn zachtgele shirt zat onder de modderspetters, kreeg het er niet uit op mijn manier, dus heb maar staan boenen....toen ging het er wel uit...maar soms....pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb eens een interview met iemand van een professionele wasserij gelezen en diens gouden tip was: *nooit laten indrogen*. Een vlek meteen weken en wassen en dan op de maximale temperatuur die in het etiket staat.
  Onderschat inweekmiddel is trouwens Biotex. Werkt heel prima. En wat temperatuur betreft: ik heb ooit wel eens per vergissing een 40 graden was op 90 gedaan en de katoenen kleding was nog helemaal goed! Ook de kleuren waren niet doorgelopen en er was niks gekrompen. Dus weer een angst minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb de laatste tijd goede ervaringen met Dreft afwasmiddel
  vooral op een vetvlek - helemaal weg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik stop de kledingstukken in een emmer lauwwater met biotex groen. Daarna gewoon wassen. Ik heb twee jongens dus veel last van gras, modder en vetvlekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor alle reacties.
  Ik ga eerst maar eens een pak biotex kopen denk ik.

  Wordt vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik ook dreft afwasmiddel direct op de vlek met goed resultaat.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik was me ook een ongeluk. Vakantie of niet, dat gaat gewoon door… Nu wacht er ook weer een hele stapel op me, om gevouwen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen