Pagina's

dinsdag 3 juli 2012

Quick-nep en het fabeltje van het kliklaminaat

We zijn de logeerkamer aan het opknappen voor de kinderen die hier vanuit Europa kinderhulp vakantie komen vieren

Vandaag wilde manlief het laminaat erin zetten. Dat laminaat is echt mooi, kwalitatief goed klik-laminaat van Quickstep. Gekocht omdat het mooi was EN omdat we het altijd mee konden verhuizen. Het grote voordeel van kliklaminaat volgens de verkoper destijds. 

Juist...

Dan moet je alleen wel binnen een jaar na het leggen verhuizen OF alleen verhuizen naar een huis met kleinere kamers. Want het assortiment van dat superhandige, herlegbare en meeverhuisbare kliklaminaat wordt, zoals de laminaatboeren ons uitlegden, steeds veranderd, waardoor je als consument 4 jaar na dato geen enkel plankje van dat kliklaminaat meer kunt kopen. 

Manlief heeft het hele land afgebeld: winkels, groothandels en toeleveringsbedrijven: niks, nada, noppes. 

De enige partij die hij heeft kunnen vinden is 23 m2 tweedehands laminaat wat iemand in Engeland aanbied voor 600 pond.

1 Groothandelaar wist zelfs te melden dat hij de vierde was die deze week belde over precies dat laminaat (het is ook echt heel mooi - een donkerbruine wenge-kleur met smalle planken en een fijne V-groef. Het ziet er uit als echt hout). 

Ik heb al geopperd om dit laminaat zelf na te laten maken in China om dan het overschot te verkopen aan al die andere Wenge - Quickstep kopers die met het handen in het haar zitten. Maar dan krijgen we waarschijnlijk de kamer niet meer op tijd af. 

Manlief is daarom - as we speak - bij een maat bezig om dan maar het lipje van alle kopse kanten af te zagen. Dan maar geen groefje in de lengte. Daarmee worden een aantal nu onbruikbare planken wel bruikbaar en hopelijk redden we er dan net (of net niet) heel de kamer mee. Dat de achterste planken bij de kopse kanten geen groefje hebben, daar kijken we dan maar overheen.

1 Ding is zeker: we kopen NOOIT meer iets van Quickstep. Of beter gezegd, we kopen nooit meer laminaat. De volgende vloer wordt gewoon van hout. Dat kun je altijd bijkopen. En als ze de planken dikker maken, dan schaven we er gewoon een stukje af. 

Manlief gaat wel nog een klachtenbrief schrijven trouwens, dat Quickstep het ook even weet.

Want daar zit je dan met je nette consumentengedrag: een herbruikbare, degelijke vloer kopen om 'm (juist ja) te hergebruiken en dan blijkt dat alle laminaatleveranciers hun hele assortiment elk jaar omgooien zodat je nooit bij kunt kopen. 

Ik vind het heel, heel erg flauw!

9 opmerkingen:

 1. Lekker is dat, valse voorlichting! Dit komt zo vaak voor, dat fabrikanten hun produkten wijzigen, zodat de klant maar weer alles opnieuw aan moet schaffen.
  Echt balen voor jullie, maar hopen dat het op deze manier nog net past. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel heel slecht, ik zou inderdaad even klagen bij Quickstep zelf, wie weet hebben die toch nog ergens een partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs als je na jaren bij kunt kopen (Ikea) heb je nog steeds te maken met kleurverschil gewoon omdat het heeft gelegen, tenzij in een geheel verduisterde kamer natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk heb je kleurverschil met een nieuwe partij, maar als je oude en nieuwe planken door elkaar legt, dan hoeft dat geen probleem te zijn.

   Planken die 2 mm dikker zijn, breder zijn, een heel andere kleur hebben, een ander groefje EN een andere dikte van messing en groef zijn echter wel een probleem...

   Maar.... we houden hoop!

   Verwijderen
  2. Dit is echt heel erg. En wat jammer voor jullie logeerkamer. Is het ook een optie om op de plaats waar het bed komt te staan, ander laminaat te leggen?

   Verwijderen
 4. Wat erg,dat is gewoon foute voorlichting geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waardeloos! Maar eigenlijk gaat dat zo met alle producten in onze wegwerpsamenleving. Ook stofzuiger x van merk y kun je over 3 jaar niet meer kopen... Wanneer stopt deze verspillende, milieuverpestende mentaliteit van producenten en consumenten?
  Heb je inmiddels een oplossing om het kamertje toch op tijd klaar te hebben? Het zal je gasten niet veel uitmaken wat er op de vloer ligt, zij hebben waarschijnlijk toch de tijd van hun leven. Heel veel plezier met ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat verhaal dat je later onderdelen weer bij kunt kopen wordt vaker gezegd en niet waargemaakt (scheerapparaat Braun).

  Wij hebben parket in onze woonkamer dat gelakt is met lak op waterbasis. Noooooit geen parket meer. De lak is niet sterk en de vloer moet regelmatig in een onderhoudslaag gezet worden. En dat blijft erbij want manlief heeft een superdrukke baan en studeert. Ik heb er de energie niet voor.
  Het parket was ook erg duur. Daarentegen vinden we het nog steeds heel mooi ondanks de beschadigingen. We hebben brede delen ahornhout

  Groetjes, VeggieMo (die in een volgend huis liever plavuizen met vloerverwarming heeft)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De informatie die u verstrekt was grondig en behulpzaam. Ik zal uw artikel te delen met anderen .
  visgraat parket

  BeantwoordenVerwijderen