Pagina's

maandag 9 juli 2012

Less waste stapje 16: tweedehands

Bij het opknappen van de logeerkamers hebben we de stap genomen om eerst in de ruilwinkel en tweedehands winkels te shoppen voordat we op zoek gaan naar nieuw. 

Bedden, matrassen, dekbedden, dekbedovertrekken, speelgoed, schilderijtjes, maar ook de "nieuwe" waterkoker en drie lampen voor in de logeerkamers komen uit die hoek. 

En wat een luxe! Het kost weinig of niets, er hoeven geen nieuwe grondstoffen voor te worden aangesproken en langzaam maar zeker raken de logeerkamers af en klaar. 

Met gordijnen is het nog even lastig (ik ben qua inrichting erg kritisch kom ik achter), maar ook dat zal uiteindelijk wel lukken. Hopelijk op korte termijn, want de knullen komen over krap twee weken al!

Manlief raakt ondertussen langzaam maar zeker overtuigd van het voordeel van tweedehands en sjouwt vrolijk mee, al laat hij het zoeken aan mij over. 

Onze laatste aanwinst: een gazelle kinderfiets voor 20 euro.


Mogelijk was een nog lagere prijs ook wel gelukt met nog meer geduld. We willen alleen niet het risico lopen om uiteindelijk géén kinderfietsen te hebben.

8 opmerkingen:

 1. Fijn hoor dat het met weinig extra uitgaven toch allemaal mooi in orde komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Matrassen en hoofdkussens zal ik nooit tweedehands kopen dat vind ik geen fris idee.
  Groetjes Saar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ik eerst ook.

   Deze matrassen zien er echter nog echt heel goed uit (en het zijn heel goede matrassen).

   En toen bedacht ik me dat matrassen in een hotel ook niet nieuw zijn...

   Kussens moeten wat mij betreft wel nieuw zijn (maar ik neem dus ook mijn eigen hoofdkussen mee naar een hotel).

   Verwijderen
 3. Wij hadden een kringloopwinkel om de hoek,toen we ons huis kochten en verbouwden,bijna 30 jr geleden. Dat heeft een enorme besparing opgeleverd. Kranen,wasbak,meubels en allerlei kleingoed. En nog steeds niet versleten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 20 euro voor een echte Gazelle fiets vind ik niet veel! Tweedehands dingen kopen is inderdaad ontzettend leuk. Ik geniet er ook van, en het fijne is dat je er ook nog eens het milieu niet extra mee belast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kun je gordijnen verven als je qua kleur niet kunt slagen. Goede opmerking over het gebruik van 2ehands matrassen, want ik vind het nog steeds vreemd dat mensen daar zo kritisch over zijn ,maar wel in hotels overnachten ,waar de matrassen nog veel intensiever en door nog meer mensen worden gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg!
  Wij hebben de baby kamer voor onze kleine man met zoveel mogelijk tweedehands ingericht, en het ziet er super uit. :)
  Daar kan ik zo blij van worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tweedehands is niets mis mee!! Je bespaart zo veel geld op sommige dingen!! Kleding, fietsen, huisraad, het maakt mij niet uit, wanneer ik iets nodig ben, kijk ik eerst op MP en in de kringloop, kan ik het niet vinden na een tijdje, dan zoek ik het uit waar ik het het goedkoopst kan halen....En het is ook leuk om alles uit te pluizen, lekker lopen te snuffelen in de kringloopwinkels, zo kom je nog eens met aparte (nieuwe!!) dingen weg.

  BeantwoordenVerwijderen