Pagina's

dinsdag 17 juli 2012

Het is maar vanaf welke kant je de dingen benadert

Manlief begon er over dat hij vond dat we een soort budget vast moesten stellen als onze Franse logées er zijn. Een budget met ruimte voor leuke dingen. Juist bedoeld om discussies tussen ons te voorkomen. 

Hardop nadenkend vroeg ik me af of 50 euro per week voor leuke dingen voldoende was, met dan nog een extra aanvulling op het boodschappengeld.
Manlief schoot gelijk in protest. Als we dan een dagje naar Madurodam zouden gaan, dan waren we dat in 1 keer kwijt en konden we geen andere dingen meer doen.

Ik gaf aan dat we dan misschien maar niet naar Madurodam moesten gaan (nog los van de vraag of Madurodam voor 2 tienjarige jongens leuk genoeg is om in totaal 3-4 uur voor in de auto te zitten).

We kwamen er niet helemaal uit. 


Een paar dagen later keek ik 'ns even wat er zoal te doen was in de regio in de periode dat die knullen hier zijn en ik noemde voor manlief wat dingen op: een vliegtuigenshow, een avondopenstelling van de sterrenwacht, straattheater voor kinderen / jongeren, hutten bouwen en een kindermiddag op een manege. 

En wat denk je: ik moest die dingen vooral maar even in een word documentje zetten van manlief, want dat was allemaal wel heel erg leuk om te doen met kinderen. 
Madurodam was opeens niet meer aan de orde.

Entree? Gratis of hoogstens een paar euro en alles in de regio, dus met te verwaarlozen benzinekosten. 
Ik heb heel stilletjes even gegniffeld in mezelf. 

Het is maar vanaf welke kant je de dingen benadert kennelijk


Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig: wat is volgens jullie een redelijk weekbudget om met kinderen er met enige regelmaat op uit te gaan? 

Denk ik inderdaad te krap? Of is het maar hoe / wat je inplant? 
(NB: Strand, meer met strandje en speeltuin is hier allemaal 1-15 minuten lopen / rijden)

10 opmerkingen:

 1. ooit hebben wij ook een via europa Kinderhulp een vakantie kind gehad. Aanvankelijk had die jongen grote verhalen wat er zo al thuis gedaan werd. Wat bleek echter hij genoot vreselijk van het ritme en de regelmaat die we hadden en alle goedkope uitjes die we maakte. Piknicken naar het strand gaan,speeltuin, gewoon in de straat kunnen fietsen en spelen dat waren allemaal dingen die hij niet gewend was

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi , in de maande maart april en juni hebben wij twee jongens uit Uganda in huis gehad, eigenlijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat de atractieuitjes, ( lees dure uitjes) helemaal niet zo leuk bevonden werden, ze hadden niets met dierentuinen, Fietsen voetballen barbequen en naar het strand om te spelen dat vonden zij het leuks . En een keer naar een overdekte speeltuin.

  Veel plezier,

  LIesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Het lijkt me dat het helemaal klopt wat Cisca en Liesbeth schrijven, zelf zou ik het ook net als jou doen: goed rondkijken in eigen omgeving. En vergeet niet in de diepvries een paar dozen ijsjes te stoppen... want zon of niet, ijsjes lusten ze altijd.

  Veel plezier toegewenst!

  groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben een ijsmachine en zijn zeker van plan om samen met de kinderen ijs in allerlei smaken te gaan maken. Dus die vriezer mogen ze zelf vullen!

   Verwijderen
 4. Wat kinderen vooral leuk vinden = aandacht krijgen + dingen samen doen.
  Mijn moeder doet altijd dure uitjes met zoonlief, mijn schoonmoeder de simpele dingen zoals samen het huishouden doen, het graf van opa verzorgen en boodschappen.
  Mag jij raden welke oma favoriet is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zit hem niet in de duurdere dingen...ga gewoon lekker met de kids naar het bos/park en laat ze rondrennen/spelen. Lekker naar het strand laten kliederen met water en zand, wat is er nu mooier?
  Ook wij gaan nog een dag weg met de kids buiten onze vakantie, maar ik let wel op het budget, dus het wordt absoluut geen attractiepark!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,

  Onze kinderen hebben zich vandaag kostelijk vermaakt met de buurtkinderen.
  Rondjes fietsen over het plein en van zand uit de speeltuin en een stuk steigerplank was er een schans gebouwd gegarandeerd uren speelplezier.
  De middag werd voortgezet met auto's en tractor's spelen aan de tuintafel. De kinderen renden snel naar huis en kwamen 5 minuten later terug met een tas vol auto's en er werd wederom weer uren gespeeld! bekertje limo erbij en een schaal koekjes en later op de middag een ijsje.
  Prima toch ze vermaken zich zo super!!!
  Groetjes Lynn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij zijn al lang uit de kleine kinderen,maar als ik nu vraag wat top 1 was schat graven mam of een speurtocht in het bos,op 5 min,afstand de speeltuin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kinderen zijn snel tevreden.
  Als ik aan mijn zoon van zes zeg: jij mag kiezen wat je morgen wilt doen, is het antwoord altijd naar de jumbooo!! ( supermarkt)
  Snoepje uitkiezen en een gratis plakje worst en zijn dag kan niet meer stuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig dit:
   "naar de jumbooo!! ( supermarkt)
   Snoepje uitkiezen en een gratis plakje worst en zijn dag kan niet meer stuk ;-)" (Chaootje)
   en dit:
   "Wat kinderen vooral leuk vinden = aandacht krijgen + dingen samen doen." (Zena)
   Ik denk voor menigeen nog een eye-opener :-)

   Verwijderen