Pagina's

zondag 17 juni 2012

gastvrij en zuinig zijn

In al het besparen zijn we deze zomer ook gastouder voor Europa kinderhulp. Sinds vorige week weten we dat we 2 knullen te logeren gaan krijgen uit Frankrijk. Dat zal het huis wel enigszins op z'n grondvesten doen trillen :-)

Al bij inschrijving hebben we kritisch naar de benodigdheden gekeken. Wij hebben geen kinderen en dus ook maar heel weinig speelgoed. De logeerkamers stonden al eeuwen op de lijst voor een opknapbeurt en onze logeerbedden zijn tweepersoons uitklapbanken. Allemaal niet helemaal handig als je 3 weken lang 2 kinderen te logeren krijgt.

Tja en wat doe je dan als je aan het besparen bent, maar toch ook wilt zorgen dat alles er is om die kinderen goed te kunnen ontvangen? 

Je gaat rondspeuren naar aanbiedingen en gratis mogelijkheden.

Manlief zou deze zomer sowieso gaan klussen en heeft zich eerst maar eens op de grootste logeerkamer gericht. Alles is inmiddels geisoleerd, gestuct en gewit. Het schilderwerk en de vloer volgt komende week. De kamer knapt er ontzettend van op. De verf kwam uit aanbiedingen en van marktplaats. Vloer, gordijnen en gordijnrails hadden we al en de plinten hebben we in de aanbieding bij de Kwantum gekocht, dus de kosten vallen mee.

Daarbij zijn we samen een middagje naar de ruilwinkel geweest. En daar werd ik helemaal blij van! We hebben 2 eenpersoonsbedden gescoord met 2 goede, nog nette latex (!) matrassen. Twee 1-persoons dekbedden (schoon, gewassen, anti-allergeen en zacht geurend naar de wasverzachter), 5 dekbedhoezen met allemaal leuke kinderprints en 5 matrashoezen. 

We lenen nog 2 plasmatjes van een schoonzus (voor alle zekerheid) en gaan nog een keer terug naar de ruilwinkel voor leuk speelgoed.

Het enige wat we nog echt willen zien te scoren zijn twee fietsen voor kinderen van negen en wat Franstalige leesboeken (om voor te lezen). 


Iemand ideeen hoe we daar goedkoop / gratis aan kunnen komen? 

10 opmerkingen:

 1. Kan je misschien een dealtje maken bij een fietsenhandelaar, zodat de fietsen naderhand ook weer terug kunnen?
  'k Vin het een geweldig idee en je doet er ongelofelijk veul voor.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons in de familie zijn wel eens logeerkinderen uit oost-Europa geweest. Zij hebbe toe volgens mij ook een jaar een fiets van de fietsenmaker geleend. Of je zou een briefje kunnen ophangen bij de plaatselijke supermarkt: misschien heeft iemand wel een fiets in de schuur staan die jullie mogen gebruiken.

  Ik weet niet precies hoe het zit, maar heb ergens een keer 'een klok horen luiden' dat je bij de belasting kosten kunt aftrekken voor (tijdelijke) pleegkinderen. Misschien een idee om je eens over te informeren?

  Veel plezier samen!
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk dat je dit zo allemaal op creatieve wijze in orde maakt voor die kinderen, die gaan zich helemaal thuis voelen bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag laatst bij ons in de bieb engelse franse en turkse boeken liggen. Keuze was niet enorm, maar wellicht voldoende voor 3 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk dat jullie dit doen.
  Bij mijn ouders thuis hadden we ook een paar jaartjes een engelse jongen te logeren via Europa Kinderhulp.
  Hij vond het geweldig en wij ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lenen van mensen in de buurt, velen gaan op vakantie en fietsen staan toch maar in de schuur. Gewoon kaartje op hangen bij AH!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien is de site www.spullendelen.nl iets? Kwam ik toevallig gisteren tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,

  Wat ontzettend leuk hoe jullie dit doen!

  M.b.t speelgoed heb ik niet zoveel tips, als het goed weer is vinden de kinderen een speeltuin in de buurt vast leuk, of een plek waar ze kunnen voetballen/touwtje springen/stoepkrijten enz.

  Kijk ook goed rond (o.a. in het huis aan huis blad) wat er (gratis) georganiseerd wordt in je omgeving, zitten vaak heel leuke dingen bij en kinderen vinden het vaak gezellig om iets met andere kinderen te doen.

  Succes met alle voorbereidingen!

  groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goede tips. Dank jullie wel!

  Ik ga zeker 'ns rondvragen voor die fietsen en anders een briefje ophangen. Op m'n werk hebben we eventueel ook nog een plekje op het intranet om verzoekjes op te hangen.

  Boeken kan ik bij de bieb reserveren en Franse boeken zullen ze zeker hebben, dus dat kan ik dan ook van m'n lijstje afstrepen (wel tijdig reserveren ;-))

  Op spullendelen.nl moet ik nog bekijken (misschien ook handig voor andere zaken..) en we kwamen er achter dat er in de laatste week hier een huttendorp is. Wat altijd heel leuk georganiseerd wordt.

  Dus.... boeken ook (bijna rond) en voor de fietsen heel veel tips, die zeker moeten gaan lukken!

  Nogmaals bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat geweldig dat jullie dit doen. De jongens zullen vast en zeker een fijne tijd bij jullie krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen