Pagina's

woensdag 13 juni 2012

Even een paar duizend euro extra...

Zoals sommigen van jullie weten zijn wij bezig met adoptie. Dat is voor ons DE reden om te sparen. Want adoptie kost geld. Veel geld. Het buitenlandse deel valt in ons geval nog wel mee, maar het Nederlandse deel van de kosten zijn best pittig. Tel daarbij een periode niet werken (onbetaald verlof cq eigen bedrijf waarin niet gewerkt wordt), een periode in het desbetreffende land (al gauw 2 maanden of langer) met verblijf en je komt op een aardig bedrag.

Nou zitten we al een paar jaar in dat traject, dus een grote verrassing is dat niet. Er is inmiddels ook al een behoorlijk bedrag gespaard en dat is heel fijn. 

Vandaag kwamen we er in gesprek met de vergunninghouder echter achter dat de wanprestatie van de Raad van de Kinderbescherming op het gebied van ons gezinsverslag ons niet alleen benadeeld in de bemiddeling, maar ons ook op kostengebied parten speelt. 

Ons verslag is namelijk 3 keer zo lang als een gemiddeld verslag. Veelal herhalingen en dingen die helemaal niet in dat verslag horen, maar goed... die dingen weigert de Raad eruit te halen (hier zit een heel lang en vervelend verhaal achter, wat ik maar even laat zitten). Niet alleen hebben we daardoor een gezinsverslag wat ons lastig bemiddelbaar maakt, ook is de vertaling 3 keer zo duur. En 3 keer zo duur betekent een paar duizend euro extra... 

Zucht...

We sparen dus nog maar even door.

Bij zulke grote financiele tegenslagen vraag ik me soms wel even af of we ergens gaan komen met al onze kleine bezuinigingen.

8 opmerkingen:

 1. Blijf positief denken! Straks krijg er een klein wonder voor terug en dan is het het allemaal waard geweest!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff, wat een ellende! Heel veel sterkte met alles en ik hoop dat jullie je wonder snel kunnen omarmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook wij hebben 2 beauty's geadopteerd en het is het allemaal waard. Elke cent. wij hadden hele hoge vertaalkosten door een ellenlang medisch dossier. Heb me ook heel lang druk gemaakt over de centen en uiteindelijk is het goed gekomen. Kijk eens bij zorgverzekeraars of ze een adoptievergoeding hebben. wij zijn van zorgverzekeraars geswitcht en hebben 2 jaar elke maand 30 euro extra betaald. oen we het voorstel kregen hebben we 1500€ adoptievergoeding gekregen. Heel veel succes met de procedure. Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het hard onder de riem.

   Het zal ook uiteindelijk wel allemaal goedkomen, maar soms lig ik er wel eens wakker van. Zo rijk zijn we gewoon niet...

   Maar goed... als we (hopelijk snel) in de positie komen om terug te kunnen kijken vanuit een kinderrijke positie, dan ziet het er waarschijnlijk heel anders uit :-)

   We sparen stug door!

   Verwijderen
 4. helaas bestaan die adoptievergoedingen niet meer ....
  nu hooguit adoptiekraamzorg(wat dat ook moge wezen...)of de medische adoptiescreening(+/_400-500 euro)
  maar vaak bij een flink aanvullende verzekering..
  sterkte met wachten, wij wachten ook, 1 voordeel, je kan langersparen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie ook succes met wachten dan!

   En ja het enige voordeel van het wachten is dat we nog even kunnen sparen! ;-)

   Verwijderen
 5. Raar dat het zoveel geld kost, het lijkt wel of je een kind 'koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kosten zitten vooral hier in Nederland, dus we "kopen" zeker geen kind.

   Nederlandse arbeidsuren zijn gewoon duur!

   De Nederlandse adoptieverenigingen of - stichtingen (met betaalde arbeidskrachten), vertalers, notarissen (alle paperassen moeten gelegaliseerd worden) rekenen hun gewone Nederlandse tarieven /uurloon en dat tikt ontzettend aan.

   De kosten voor het buitenland zijn (bij ons in ieder geval) echt niet hoog.

   Verwijderen