Pagina's

woensdag 20 juni 2012

Bewust autorijden: combiritten en de fiets

Met de stijgende benzineprijzen (hoewel nu weer langzaam dalend) en onze wens om minder geld uit te geven proberen we zo slim mogelijk auto te rijden. 

Dit houd onder andere in dat we graag ritjes combineren. Onlangs heb ik daarbij de fiets als handige aanvulling ontdekt. 

Zo had manlief gisteren een zakelijke afspraak net onder Rotterdam. Ik ben op de plaats van bestemming met fiets verder gereden naar mijn broer (8 km verderop). Daar een zeer gezellige middag en avond doorgebracht terwijl manlief zijn afspraak had en vervolgens naar vrienden in de directe omgeving toog. 
De fiets en ik werden 's avonds fijn weer opgehaald en gezamenlijk zijn we weer huiswaarts gereden. 

Al met al een zeer prettige aanvulling op een zakelijke afspraak.

Vandaag moest manlief naar Goes in verband met zijn vrijwilligerswerk. Hop de fiets weer achterin, todo lijstje in de achterzak en ik mee. 

Terwijl manlief 2 uurtjes vrijwilligerswerk deed heb ik een pakje op de post gedaan en op het gemakje wat boodschapjes en een besteld onderdeel gehaald. Naast dat alles heb ik ook nog wat spullen naar de ruilwinkel gebracht en gelijk een briefje opgehangen voor 2 fietsen. Het mooie lapje stof wat ik zag liggen voor m'n kookzakken kon gelijk weer mee terug naar huis. 

Deze manier van ritjes maken scheelt overigens niet alleen geld, maar ook tijd: we zijn zo immers minder reistijd kwijt.


Lukt het jullie goed om ritjes te combineren?

4 opmerkingen:

 1. Ha, ik zie dat je kookzakken gaat maken! Het is even wennen maar wij vinden het geweldig! Als mijn man mij lekker op de bank ziet zitten lezen als hij thuiskomt,zegt ie altijd: "Je bent weer druk met koken zie ik!" ;)) Je bent echt goed bezig hoor! Heel uitgekookt!;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kookzakken ???? Nog nooit van gehoord....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kookzak is eigenlijk een soort hooikist, maar dan in een wat handzamere variant.

   Die handzamere variant is een gevoerde zak waar je een pan in kunt zetten. Die pan (en de inhoud) blijven dan warm.

   Zo bespaar je energie. Mijn kookzak maak ik van een oud dekbed.

   Verwijderen